Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Co do gigantycznych tabel cron: pomaga wyłączenie archiwizacji zadań cron!

Camel, proszę Cię. Dlaczego wg Ciebie publiker musi zjadać zasoby. Akurat ta część co zjada skomplikowana nie jest.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No właśnie Camel, trochę powagi.

Nie korzystam z "hostingu za 10 złotych miesięcznie" i mam ten sam problem, co pozostali.

Sęk w tym, że publiker nie obciążał hostingu w takim stopniu, przed ostatnimi poprawkami.

Stąd dyskusja na ten temat i jednocześnie prośba, aby autor oprogramowania rzucił okiem na problem. :)

...a najlepiej weź dedyka i nie marudź,

coś co jest tak rozbudowane jak publiker musi zżerać zasoby,

macie hostingi za 10zł miesięcznie i chcecie nie wiadomo co,

ludzie trochę powagi.

Pisałem już o tym dawno w tym temacie + prywatnei w mailu do administracji Publikera. Skoro zrobił się większy odzew to napiszę raz jeszcze - przydała by się wersja PRO Publikera, która by działała wielowątkowo i mogła stać sobie na własnym dedyku generując wysyłki na poziomie kilkunastu/kilkudziesięciu tysięcy na dzień. Przy opcji dedyka można go skonfigurować typowo pod ten soft i wydajność powinna być znacznie większa. Warunkiem koniecznym jest tylko wielowątkowość takiej wersji.

PS: w ciągu ostatnich kilku dni obciążenie na Lao wzrosło mi o 100%, drugą instalkę Publikera mam na dedyku, więc nie wiem dokładnie o ile wzrosło, ale po obciążeniu servera też widzę, że poszło w górę, także chyba trzeba by w trybie pilnym zająć się ostatnią poprawką.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Salab - php nie jest wielowatkowe chyba ze w polaczeniu z ajaxem ktorego cron nie obsluguje

Obslugi for nie bedzie a to dlatego ze wiekszosc z nich ma tokeny graficzne ktore mozna dekodowac wylacznie przez programowy schowek w IE.

Wydajnosc publikera : mam 30 projektow w tej chwili , lacznie dziennie ok 1500-2000 wysylek do kat/precli i obciazenie dedyka ani drgnelo od momentu kiedy dorzucony zostal publiker.

YEden podobno ma na localhost - Na jakich parametrach netu i sprzetu ??

Używany Intel Xeon 3,2 Dual Core, 2 GB RAM, Dysk SCSI, Debian Lenny, PHP jako moduł Apache, cena 1k. Zużycie łącza - 300Kb pobieranie, 1,5Kb wysył. Działa na tym również adder od zerowej do 6-tej, parę innych rzeczy. Łącze mam dobre, ale na dsl-u radził sobie znakomicie. Wersja publikera 1.0.13a.

Dzisiaj do godziny 9:00 mam wysłanych 5800 wpisów. Rezerwa jest, bo jak zatrzymałem crona na kilka minut to nadrabiał w tempie 100 wysyłek na minutę. Miałem przez ostatnie kilka dni stresa, bo zachciało mi się wcisnąć klawisz rejestracji do wszystkich nieaktywnych. Pierwsza doba to 10-krotny spadek liczby dodanych, potem trzy dni coraz lepiej i dzisiaj pełna moc.

Laohost jest przereklamowany - widzę to po tym, jak działają prywatne precelki.

W publikerze przydałaby sie opcja ręcznej, masowej eksterminacji wordpresów, do których nie ma możliwości rejestracji.

Druga opcja - podlinkowywanie wpisów do prywatnych precli, których nie chcę dodawać do publikera. Ustawiam grupę, ze dwa anchory w trybie "auto" i ręczne dodawanie 50-u linków. To ręczne dodawanie jest uciążliwe, więc sugerowałbym mozliwość masowego dodawania - w polu tekstowym adres jeden pod drugim. W dodawaniu katalogów działa to dobrze, tutaj też by się sprawdziło.

Eksperyment Discover.pl

Przykład z mojego serwera użytkownik X miał 15 stron linkowanych + podlinkowanie (nie pamiętam wartości więc nie chcę kłamać że tyle czy tyle) i generował obciążenie znacznie przekraczające granice pakietu hostingowego

Wniosek, słaby masz serwer i tyle :)

Ewidentnie widać że jest coraz gorzej z tym softem co mnie martwi i zapowiadało się rewelacyjnie ale trzeba trochę przysiąść nad nim bo będzie coraz coraz gorzej aż osiągniecie takie samo dno jak konkurencja czego nie życzę wam ani sobie i innym użytkownikom bo wszyscy na tym stracimy.

Siejesz panikę, ile aktualizacji wyszło ostatnio, że Publiker się aż tak pogorszył?

Dużo zależy od tego jak user Publikera sobie ustawi archiwizowanie i podlinkowanie itp. Właśnie od tego zależy wielkość bazy. Nie jest to raczej błąd softu jak ktoś realnie nie oceni możliwości hostingu. Osobiście ok 4000 wpisów/1 dzień na obydwu lickach dodaję i baza nie przekracza 40 MB.

Optymalizacja jak najbardziej, popieram, ale nie ma co siać zamętu. Aż tak się nie pogorszyło, raczej oczekiwania wzrosły.

...

@zoreander serwer nie jest słaby (sprawdź sobie na stronie) ale praca na tabeli 150 MB w wykonaniu publikera jest bardzo nie wydajna , az też nie ma słabych maszyn i to samo itd itd.

Moja propozycja dla autora żeby przetestowała oprogramowanie tym narzędziem https://www.jetprofiler.com/ - i nastanie jasność

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

ja mam wyłączone podlinkowanie, nie mam archiwizowania, wszystkie rejestracje do precli zakończone, wysyłka dzienna rzędu 110. Dopasowanie słów kluczowych sprawdziłem kilka razy. Wyłączyłem nawet sprawdzanie czy wpis dodany choć ta opcja chyba akurat nie działa. A mimo to obciążenie idzie wesoło w górę :/ Jeszcze trochę i 5% obciążenia będzie za mało

dzieki yeden za info, i mówisz , że śmiga .

Chyba też tak zrobie na localhost.

Orientacyjnie jakie zasoby procesora i RAM zużywa sql i apach w debianie napisz

Takie info dostałem:

Zużycie procesora za ostatnie 15 minut - 0,35 ( max wynosi 2), całkowite zużycie RAMu na serwerze - 900 MB, baza 250 MB, 2 miliony rekordów.

Eksperyment Discover.pl

Co dokładnie można zrobić, aby znacząco zmniejszyć rozmiar bazy mającej 105 MB? Archiwizację zadań cron wyłączyłem już parę miesięcy temu. Usunąłem też projekty, do których odnosił się plik "slow", bo w sumie i tak je w większym stopniu zakończyłem. Martwi mnie jednak wciąż wysoka liczba nieoptymalnych zapytań.

Osobiście wolę by autor skupił się na nowych opcjach niż na wydajności bo ktoś kto ma powyżej 50stronek w publikerze niech nie oczekuje cudów z hostingu który jest współdzielony z 100tką innych osób. Poza tym jakość współdzielonych u nas w kraju pozostawia wiele do życzenia. Ja postawiłem publikera na maszynie gdzie już był adder i 100 innych cmsów procek drgnął raptem o 1,5procenta, publiker ma sporo stron. Przede wszystkim co najważniejsze to dobry tuning servera, a jeśli nie stać cię na roota.. no cóż pozostaje maszyna w domu :)

Forum zwalczające depresję www.psychocafe.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności