Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu zablokowali? Jak długi czas przekraczałeś limit obciążenia i o ile?

Fakt faktem po ostatniej aktualizacji zapytania nieoptymalne rosną lawinowo...

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Fakt faktem po ostatniej aktualizacji zapytania nieoptymalne rosną lawinowo...

Mam tam sklep w trakcie budowy na Prestashop na którym nie ma praktycznie ruchu, też przysyłają ostatnio. Te raporty są przesadzone, a ostanio przychodzą częściej i jest to raczej sprawa hostingu.

...

Całkiem możliwe, że nie odwzorowują rzeczywistego stanu rzeczy. Pozostaje czekać na to co ustali autor Publikera z administracją Laohost odnośnie wykorzystania baz.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

raporty o obciążeniu przyznam że przychodziły może od tygodnia, nawet jeżeli chodziła tylko jedna grupa na 30 wpisów dziennie to obciążenie było 1,5 % Jak chodziły wszystkie to średnio 3,5-4% a nawet więcej. Autor napisał mi że jeżeli poza powiadomieniami nic nie robią to zignorować to i ewentualnie poprawić ustawienia programu, ale to już sprawdzałem wiele razy...

Wcześniej przy 1 grupie to nawet do 1% nie dochodziło. Mam nadzieję że uda się coś wyjaśnić i nie będę musiał ładować w droższy hosting. A nawet jak wezmę największy i zwiększę ilość wpisów to dalej będzie przekraczać, a chyba nie tędy droga :/

Ja natomiast mam takie pytanko

Serwer dedykowany

Typ : Intel® Core2 CPU E8400 @ 3.00GHz 4GB RAM

Docelowa ilość stron do linkowania 1000 szt, włączone podlinkowania

Jakie jest przewidywane obciążenie generowane poprzez publikera na podanej wyżej maszynie i ilości dodań dziennie to powiedzmy 20 na stronę czyli przy 1000 stron było by to jakieś 20 000 dodań na dobę + podlinkownia.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

no z tymi zapytaniami nieoptymalnymi to faktycznie przeginka. mam obecnie ~1600 zadań w cronie i włączone 2 strony (jakoś 40 dodań każda) i mi przysyłają codziennie raporty - ilość zapytań sięga ~600. a po kontakcie z autorem programy dostałem odp, że to hosting źle interpretuje...

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

i ilości dodań dziennie to powiedzmy 20 na stronę czyli przy 1000 stron było by to jakieś 20 000 dodań na dobę + podlinkownia.

gielo, jeżeli uda Ci się dodać 2000 linków publikerem w przeciągu 24h, chociażby bez podlinkowania - to masz u mnie skrzynkę piwa :)

no z tymi zapytaniami nieoptymalnymi to faktycznie przeginka. mam obecnie ~1600 zadań w cronie i włączone 2 strony (jakoś 40 dodań każda) i mi przysyłają codziennie raporty - ilość zapytań sięga ~600. a po kontakcie z autorem programy dostałem odp, że to hosting źle interpretuje...

Dostałem podobną odpowiedz :/ mam nadzieję że widząc co się dzieje postarają się szybko coś z tym zrobić, bo jak tak dalej pójdzie to zaraz połowa z użytkowników nie mających dedyków będzie miała blokady :/

hmm, ja nie wiem czym Wy sie przejmujecie. Co mnie interesuja te ich nieoptymalne zapytania. Mam nieprzekraczac ilus tam % procesora i w tym sie mieszcze - zarowno dla MySQL jak i dla procka nie przekraczam nawet 0.1%, a zapytan nieoptymalnych mam ok. 1000.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

gielo, jeżeli uda Ci się dodać 2000 linków publikerem w przeciągu 24h, chociażby bez podlinkowania - to masz u mnie skrzynkę piwa ;)

Mnie to zaproponuj. :) Skrzynkę za każde 2000. Na 18:10 miałbym już 6 skrzynek i 6 butelek, a do północy daleko. :)

Eksperyment Discover.pl

Mam taki mały problem, tzn. nie wiem gdzie namierzyć przyczynę. Mam dla danej grupy ustawione podlinkowanie artów wpisami z katalogów. Przycisk "Sprawdź" nie pokazuje żadnych błędów, ale arty nie są podlinkowywane i ciągle odznacza mi się automatycznie opcja "Linkuj z katalogów" dla tej grupy. Od kilku dni tak stoi.

Edit: Do tego komunikat mailowy o treści: "Nie ma katalogu, do którego można dodać ten wpis"

hmm, ja nie wiem czym Wy sie przejmujecie. Co mnie interesuja te ich nieoptymalne zapytania. Mam nieprzekraczac ilus tam % procesora i w tym sie mieszcze - zarowno dla MySQL jak i dla procka nie przekraczam nawet 0.1%, a zapytan nieoptymalnych mam ok. 1000.

Dla zarejestrowanych kont po bodajże 2 kwietnia w laohost to ma spore znaczenie, bo generalnie 100 nieoptymalnych zapytań to 1% obciążenia konta...

Yeden.No popatrz, byłbym skrzynkę w plecy :P

U mnie wszystko prawidłowo ustawione, cron co minutę, a program i tak nie chce przekroczyć pewnego limitu.Tak jakby, był gdzieś od góry ustalony tzw. "hamulec" .Wciąż podkręcam ustawienia w trybie uproszczonym/normalnym, łącznie z "W ciągu doby wyślij maksymalnie " - bez skutku.

Domyślam się, że nadrabiasz to ilością grup oraz projektów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności