Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ująłbym to tak: Dopóki trzymałem to na dedyku to stękałem na wydajność, a opóźnienia sięgały kilku tygodni. Po przenosinach na "localhost" publiker zaczął szybko nadrabiać zaległości, a ja mu dodawałem roboty. Na razie wytrzymuje.

Eksperyment Discover.pl

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Yeden tak zapytam z ciekawości jeszcze , bo to co publiker potrafi na lacalhost to jest oszałamiajace.

Trzymasz tam publikera, addera i cos jeszcze ... (orientacyjnie , bo na Twoim łaczu to raczej strony nie zobacza ludzie) ?

Ile płacisz za prąd ?

Bardzo mnie to interesuje i mysle , że jest wielu co chciało by pic 6 skrzynek piwa dziennie ;-)

Dążę do postawienia maszynki pod publikera ale obliczam opłacalność finnansową ,

Mam wprawdzie energooszędnego (45W cały kompuer) na Intel Atom - Ubuntu. Ale z tego co wynika to moze to lepiej latac niz jakiś hosting lub VPS.I chyba na tym popróbuję - Jak postawię publikera to sie pochwalę i o wynikach poinformuję .

Mam wprawdzie energooszędnego (45W cały kompuer) na Intel Atom - Ubuntu. Ale z tego co wynika to moze to lepiej latac niz jakiś hosting lub VPS.I chyba na tym popróbuję - Jak postawię publikera to sie pochwalę i o wynikach poinformuję .

Tylko nie zapomnij podzielić się wynikami, może więcej ludzi wybierze taką opcję.

A co do rachunków za prąd to bez przesady, ja mam włączonego 24/h małego P4 3GHz/2GB RAM Della z zasilaczem 200W + w ciągu dnia działają 1-3 inne komputery + normalny sprzęt RTV/AGD domowy i rachunki są <200pln miesięcznie :P

PS: udało się komuś postawić Publikera na localhoście na XP/XP pro + jakieś FoxServ, AppServ, Krasnal, PHPTriad czy coś innego do MySQLa i PHP? Wysłałem właśnie maila do autorów Publikera z prośbą o jakąś testową licencję i będę chciał powalczyć z instalacją na localhoście pod XP, więc jakby ktoś miał jakieś porady to chętnie wysłucham.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Co Ty masz za kompa, ze 45W caly komp? Cos dziwne mi sie to wydaje, bo to jest bardzo malo, nawet jak procesor by pozeral tylko 45W to na owczesne warunki jest malo, a caly komp to w ogole...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Komp na płycie micro-ITX procesor Intel Atom + 2 HDD 500,320 (zastosowałem 2,5" bo są energoszczędne) i to juz dwa lata działa na Ubuntu. Zasilacz od Laptopa. Teraz sprzedają podobne konfiguracje eeePC BOX.

Na laptopie właśnie testuje serwer Apacha sql webmin(do pomiarów) - rewaelacja .Oczywiście nie windows(pod winde to chba tylko krasnal ma wszystko co trzeba)

Może ktoś wie jak sztucznie obciązyć baze sql na localhost lub ma jakis skrypt obciązający nieoptymalnymi zapytaniami ??

A takie coś ma 18W.

https://www.allegro.pl/item1027427650_thinc...cf_ide_pci.html

(tylko wydajnośc chyba nie za mocna)

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

@bojanvuk jak pododajesz poszczególne komponenty to wyjdzie wjęcej. Mam też przejściówke z IDE na CF ,ale to jest komputer multimedialny jako NAS . Ale ten z allegro może może.

Jak zrobię testy na Swoim Atomie zapuszczę info na pewno. nie obiecuję ,że w 2dni to zainstaluje, bo mam dużo innej pracy i....

Póki co też musiałem wyłączyc na dziś crona w publiker , bo mnie zablokowali (tratatata ....)

I czy skomplikowane jest postawienie publiker-a na localhoscie ?? Najbardziej martwi mnie to drugie :/

Na linuxie pewnie proste; na windowsie ...hmmm.

BV

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

To ja może z innej beczki. Czym się różni serwer dedykowany od własnego komputera na localhoście o tych samych parametrach bo czegoś tu chyba nie rozumiem ? :) No pomijając fakt że na dedykach mam 100mb lub 1gb łącze, a na własnym kompie zakup takiej przepustowości to byłby mało opłacalny.

Pytam bo administruje też kilkoma serwerami do podziału pasma internetowego, gdzie obciążenia sięgają load 0,1 więc jakby ich nie było, są to dość szybkie dwurdzeniowe xeony z szybkim dyskiem więc i z nich mógłbym skorzystać tyle że łącza mają 4mb - 20mb.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Wydaje mi się, że zwykła neostrada dała by publikerowi radę. Wysyłać nie wysyła nie wiadomo ile, ściąga więcej ale też bez dramatów.

Ten localhost coraz bardziej mnie pociąga.

Nie ma z tym problemów licencyjnych na zmiennym IP?

Jeśli kogoś interesuje temat testu obciążenia publikera na serwerze zapraszam do wątku :

https://www.omniword.pl/forum/topic/35-publ...zenie-hostingu/

Jest to publiker jednego usera na hostingu. Postaramy się na bieżąco opisywać zachowanie publikera i jego wpływ na serwer.

Pozycjonowanie Stron Nie dla Leszczy ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności