Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Kupiłem publikera 3 dni temu wszystko raczej dobrze zainstalowałem i skonfigurowałem, ale mam problem nie do końca wiem jak wpisać comende Crona na serwerze Hekko. Najpierw wpisałem tą zalecaną czyli ścieżka dostępu do pliku cron ..../home/tacorona/domains/XXXXXXXX.pl/public_html/publiker/cron.php i przez 3 dni nic nie ruszyło a zadania do wykonania mam z datą póżniejszą. NIC SIĘ NIE DZIEJE.

Zmieniłem na........... lynx-dump/home/tacorona/domains/XXXXXXX/public_html/publiker/cron.php/dev/null

Może mi ktoś pomóc, która komenda jest prawidłowa, a może muszę wpisać w comendzie adres url.

Mam zainstalowanego Publikera na Hekko

A no dobrze zauważyłeś ale ja w gotlinku odchaczam, [...]

Mi publiker sam gotlinka usuwa.

Pozdrawiam,

BV

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Dziś trochę z nudy zacząłem się zastanawiać czemu Publiker ma tak kiepska skuteczność dodawania (u mnie około 1/3 wpisów zostaje odnaleziona). Więc popatrzyłem pobieżnie na wyniki z ostatnich 2 tygodni i wychodzi mi na to ze odnalezione są niemal tylko wpisy które dodały się zaraz po wysłaniu do katalogu (w rzeczywistosci dodanych jest wiecej ale Publiker tego nie wykrywa). W konfiguracji mam ze sprawdzanie powinno następować 7 razy ale chyba cos to nie działa.

Czy ktos ma podobne spostrzeżenia?

Używam publikera, który podlinkowuje mi wpisy w gotlinku - czas życia linków mam ustawione na 10 dni. Jednakże publiker po 10 dniach nie usuwa linków z gotlinka. Czy wy również macie ten sam problem?

Wpisy powinny być usuwane automatycznie po wyznaczonym okresie czasu. Jeśli tak się nie dzieje, to proszę o kontakt do nas na email, podając jak najwięcej szczegółów, to sprawdzimy to dokładnie. Do tej pory nie otrzymywaliśmy sygnałów o tego typu problemach do użytkowników.

A no dobrze zauważyłeś ale ja w gotlinku odchaczam, no ale w e-weblinku to nie chce mi die usuwać ręcznie - bo tam nie ma usuwania automatycznego (ból)

Jeśli linki były wysyłane do e-weblink.com przez program Publiker, to będą automatycznie usuwane po ustawionym okresie czasu. Jeśli linki ręcznie zaimportujemy do e-weblink, to być może rzeczywiście nie ma takiej opcji.

Kupiłem publikera 3 dni temu wszystko raczej dobrze zainstalowałem i skonfigurowałem, ale mam problem nie do końca wiem jak wpisać comende Crona na serwerze Hekko. Najpierw wpisałem tą zalecaną czyli ścieżka dostępu do pliku cron ..../home/tacorona/domains/XXXXXXXX.pl/public_html/publiker/cron.php i przez 3 dni nic nie ruszyło a zadania do wykonania mam z datą póżniejszą. NIC SIĘ NIE DZIEJE.

Zmieniłem na........... lynx-dump/home/tacorona/domains/XXXXXXX/public_html/publiker/cron.php/dev/null

Może mi ktoś pomóc, która komenda jest prawidłowa, a może muszę wpisać w comendzie adres url.

Mam zainstalowanego Publikera na Hekko

W instrukcji jest opisany proces konfiguracji crona na serwerach wraz z najbardziej popularnymi przykładami ustawień. Na każdym serwerze może to trochę inaczej wyglądać, więc w razie problemów należy poczytać w pomocy hostingu lub skontaktować się z administratorem serwera, na którym crona chcemy ustawić.

Dziś trochę z nudy zacząłem się zastanawiać czemu Publiker ma tak kiepska skuteczność dodawania (u mnie około 1/3 wpisów zostaje odnaleziona). Więc popatrzyłem pobieżnie na wyniki z ostatnich 2 tygodni i wychodzi mi na to ze odnalezione są niemal tylko wpisy które dodały się zaraz po wysłaniu do katalogu (w rzeczywistosci dodanych jest wiecej ale Publiker tego nie wykrywa). W konfiguracji mam ze sprawdzanie powinno następować 7 razy ale chyba cos to nie działa.

Czy ktos ma podobne spostrzeżenia?

Dla programu nie ma większego znaczenia, czy sprawdza opublikowanie wpisu zaraz po dodaniu, czy miesiąc później. Jeśli zadania z listy 'Zadania CRON' są na bieżąco wykonywane, to powinno działać bez problemu.

Poza tym, nie do końca rozumiem - czy uważasz, ze program w ogóle nie wysyła tych wpisów, czy wpisy nie są odnajdywane przez program? Być może program wysyła wpisy poprawnie, ale czekają one na moderacje, lub Twój wpis został odrzucony? Jeśli piszesz 'kiepska skuteczność dodawania' to tak naprawdę nie wiem z czym jest to porównywane. Gdybyśmy chcieli to porównać z ręcznym dodawaniem wpisów, to być może okazałoby się, że skuteczność jest na podobnym poziomie. Dodając wpis ręcznie też nie wiemy, czy zostanie on opublikowany, czy katalog przyjmuje nowe wpisy, czy może administrator już całkiem o nim zapomniał. Wystarczy wnikliwie przejrzeć "AKTUALNĄ" listę katalogów programów do ręcznego dodawania wpisów, aby przekonać się, że duża część tych katalogów już wpisów nie przyjmuje (np. sprawdzić datę ostatnio dodanego wpisu - czasem jest to np. 2007 rok:) ). Niestety sieć katalogów i precli to prawdziwa dżungla, i chyba tylko program może jako tako sobie z tym radzić (wyszukiwać nowe i usuwać niedziałające adresy).

Jeśli masz konkretne przykłady, że wpis został opublikowany, a mimo to program go nie odnalazł, to pisz do nas na email, a sprawdzimy to i wyjaśnimy sprawę.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Jak już jest dyskusja na temat skuteczności, to się podepnę.

Przedstawię może na przykładzie, jednej grupy.

Chciałbym, aby dodawał wpisy wyłącznie do katalogów.Wg wytycznych powinien omijać precle.

9 dni temu ustawiony na dodawanie 100 linków/dzień.

W teorii powinien dodać 900 wpisów do katalogów.

Statystyki z ostatnich 9 dni :

Wysłanych: 618 (do katalogów: 418, do precli: 200)
Opublikowanych: 334 (w katalogach: 334, w preclach: 0)

W rzeczywistości wysłał 618, z czego 35% wpisów to precle.

Drugi przykład.

Grupa z podlinkowaniem 100linków/dobę + 15podlinków/dzień z 15% szansą dodania.Linkowanie i podlinkowanie, też ustawiony wyłącznie do i z katalogów.

W ciągu 8 dni linków dodanych :

Wysłanych: 399 (do katalogów: 303, do precli: 96)
Opublikowanych: 284 (w katalogach: 284, w preclach: 0)

Natomiast podlinkowanie

Wysłanych: 5332 (do katalogów: 5332, do precli: 0)
Opublikowanych: 3906 (w katalogach: 3906, w preclach: 0)

284 wpisy zostały podlinkowane 5332 linkami.Natomiast wg ustawień powinien podlinkować je maksymalnie 30 linkami.

O dziwo, podlinkowanie nie dodało do ani jednego precla.Chciałbym, aby linkowanie było równie skuteczne co podlinkowanie oraz działało z równym impetem.

No i co mnie dziwi, to fakt, że program na siłę wbrew konfiguracji wrzuca ponad 30% linków do precli z 400 znakowym opisem.

Coby nie było, że tylko narzekam.Program jest na prawdę dobry i wyróżnia się w tłumie, ale działał by naprawdę super, gdyby dodawał wpisy zgodnie z konfiguracją :)

dpjaros, kupiłem publiker po to, aby między innymi mieć webmini z głowy, dlatego "średnio" podoba mi się ten pomysł.

Poza tym, jestem pewien, że publiker.pl może rozwiązać ten problem w przyszłości w znacznie bardziej praktyczny i elegancki sposób. :D

Przynajmniej, mam taką cichą nadzieję.

Dla programu nie ma większego znaczenia, czy sprawdza opublikowanie wpisu zaraz po dodaniu, czy miesiąc później. Jeśli zadania z listy 'Zadania CRON' są na bieżąco wykonywane, to powinno działać bez problemu.

Poza tym, nie do końca rozumiem - czy uważasz, ze program w ogóle nie wysyła tych wpisów, czy wpisy nie są odnajdywane przez program? Być może program wysyła wpisy poprawnie, ale czekają one na moderacje, lub Twój wpis został odrzucony? Jeśli piszesz 'kiepska skuteczność dodawania' to tak naprawdę nie wiem z czym jest to porównywane. Gdybyśmy chcieli to porównać z ręcznym dodawaniem wpisów, to być może okazałoby się, że skuteczność jest na podobnym poziomie. Dodając wpis ręcznie też nie wiemy, czy zostanie on opublikowany, czy katalog przyjmuje nowe wpisy, czy może administrator już całkiem o nim zapomniał. Wystarczy wnikliwie przejrzeć "AKTUALNĄ" listę katalogów programów do ręcznego dodawania wpisów, aby przekonać się, że duża część tych katalogów już wpisów nie przyjmuje (np. sprawdzić datę ostatnio dodanego wpisu - czasem jest to np. 2007 rok:) ). Niestety sieć katalogów i precli to prawdziwa dżungla, i chyba tylko program może jako tako sobie z tym radzić (wyszukiwać nowe i usuwać niedziałające adresy).

Wpisy dodają się ale nie są odnajdywane (brak "daty odnalezienia"). Przykład: kilka dni temu dla testów ustawiłem dodawanie do tylko do qlweb. Obecnie w Statystykach mam Wysłanych: 57 Opublikowanych: 23. Te 23 opublikowane czyli odnalezione wpisy zostały odnalezione zaraz po dodaniu (Data wysłania = Data odnalezienia), natomiast wchodząc na stronę katalogów i używając opcji 'szukaj' odnajduję wpisy tam gdzie Publiker ich najwyraźniej nie znajduje. Wyśle zaraz maila z dokładniejszym opisem i konkretnymi przykładami do ludzi z Publikera.

dpjaros, kupiłem publiker po to, aby między innymi mieć webmini z głowy, dlatego "średnio" podoba mi się ten pomysł.

Tylko nie wiem po co ci te webmini skoro z tego co pamiętam tylko 3 albo 4 mają jakieś PR można to sprawdzić w spisie katalogów MAR-a, reszta to same śmietniki, połowa jest zbanowana dlatego ja wolę nie mieć linków na takich śmietnikach

Śmiało można powiedzieć, że ponad połowa katalogów do których wrzuca wpisy publiker to "śmietniki".

I to nie tylko webmini.

Co nie zmienia faktu, że lepiej, aby publiker dodał do nich wpisy, bo to z pewnością nie zaszkodzi :)

No ale to już kwestia podejścia do sprawy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności