Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ja uważam, że prędzej zaszkodzi niż pomoże ale każdy ma swoje zdanie...

To jedna z SEO urban legend - nie wierz we wszystko co gdzieś kiedyś zasłyszałeś tylko zacznij sam szukać informacji u źródła (blog G dla webmasterów) albo robić własne testy. Powtarzanie nieprawdziwych mitów nikomu nic dobrego nie przyniesie :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

ma ktoś postawionego publikera (najnowszą wersję) gdzieś na hostingu współdzielonym (z ponad 500 zadaniami w cron i co najmniej 40 linkami na dzień) innym niż laohost? interesuje mnie czy tez dostajecie jakieś info od adminów w sprawie zapytań do bazy...

bo się zaczynam zastanawiać, czy jedyne dobre miejsce na ten skrypt mimo tak niewielkich ustawień nie jest dedyk

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

W kontekście publikera zastanawia mnie ten root vps1 na ionic:

https://ionic.pl/vps.htm

17 zł miesięcznie to nie majątek.

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

ma ktoś postawionego publikera (najnowszą wersję) gdzieś na hostingu współdzielonym (z ponad 500 zadaniami w cron i co najmniej 40 linkami na dzień) innym niż laohost? interesuje mnie czy tez dostajecie jakieś info od adminów w sprawie zapytań do bazy...

Ale to nie z Publikerem jest problem tyko z tym zliczaniem "nieoptymalnych zapytań" LaoHosta skoro to nie ma żadnego wpływu na obciążenie procesora :angry:

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

salab

To jedna z SEO urban legend - nie wierz we wszystko co gdzieś kiedyś zasłyszałeś tylko zacznij sam szukać informacji u źródła (blog G dla webmasterów) albo robić własne testy.

jak widać sam słabo czytasz blog G dla webmasterów. Oto przykład jednego z tematów:

Googlarz

Interesuje mnie Wasze zdanie: na czym powinien się zespól Search Quality skoncentrować?

Colin

1. Zaprzestanie zliczania linków z systemów wymiany linków.

2. Zablokowanie reklam SWL w AdWords.

3. Usunięcie z indeksu niemoderowanych katalogów stron oraz wszystkich presell pages.

4. Zmniejszenie mocy linków ze stron nietematycznych oraz stron w innym języku.

Googlarz

Wow! Cieszę się zainteresowaniem tematem :-) Kilka moich uwag:

@Colin: [niemoderowane katalogi i AdWords kampanie] Bardzo dobre punkty. Możesz być pewny że nad obydwoma pracujemy.

źródło https://www.google.com/support/forum/p/Webm...55975&hl=pl

Dla mnie to już jest wystarczające aby nie umieszczać swoich linków w takich katalogach

Niestety ale zaczynam powoli wątpić w skuteczność Publikera na dużych serwisach. Generalnie dorobiłem się nim podczas testów kilkunastu filtrów na anchory.

Problem polega na tym, że nie mogę pozycjonować listy konkretnych linków i dopisywać pod nie tematycznie anchorów oraz je synonimować.

Tak jak zakładałem tak też się stało i na testowych domenach wyszły filtry. To straszna wada tego programu. Po prostu nie sposób tematycznie linkować.

W przypadku małych domen Publiker się sprawdza dość dobrze. Ale wszędzie gdzie jest więcej niż 100 linków sytuacja zaczyna się komplikować. Po prostu na każdą tematykę trzeba zakładać nową grupę i ustanawiać nowy link.

Cały czas czekam na wdrożenie poniższego rozwiązania i jestem skłonny nawet dopłacić do programu byle się to pojawiło.

Jak to mówią potrzeba jest matką wynalazków i jeśli w ciągu kilku tygodni dalej nie będzie tej funkcji to nie będę miał wyjścia i za-sponsoruję darmową wersję podobnego oprogramowania, które chcę aby było rozwijane dalej na licencji open sorce. Niestety ale nasza firma musi realizować sprzedaż i trzeba mi konkretnego rozwiązania.

Mam nadzieję, że Publiker się wyrobi z tym softem, bo cholernie potrzebne są mi te zamiany i pewnie sporej grupie użytkowników z forum. Bez nich dla mnie porostu ten program nie ma racji bytu bo nie nadaje się do pozycjonowania sklepów internetowych i dużych serwisów.

Za 3 tygodnie kończymy dwa duże projekty i programiści będą mieli u nas troszkę wolnego czasu aby popracować nad projektem kolejnej dodawarki. Liczę , że nie będą musieli. <_<

Publiker napisz czy będziesz to wprowadzić w ciągu 3-4 tygodni, bo jeśli nie to może nawet od razu zaczniemy pracę nad kolejną dodawarką i nie będziemy na ciebie czekać.

A to co brakuje:

Publiker posiada funkcję odnajdywania faz w tekście. Do tej funkcji doczepiłbym dodawanie synonimów tych fraz.

Czyli napotkaną frazę w tekście Laptopy, laptopów, itd. Publiker uznawałby jako to za tą samą frazę w tekście.

Pod frazę Laptopy=Laptopów chciałbym aby była zrobiona funkcja przypisania linków w grupie lub osobno, każdy link ze swoją własną wagą.

Np. www.sklep.pl/laptopy.pl - kategoria laptopy waga 10

www.sklep.pl/laptopy_acer - podkategoria laptopy waga 5

www.sklep.pl/laptop_acer_model_m454 - produkt laptop waga 3

www.sklep.pl/laptop_acer_model_m453 produkt laptop waga 3

www.sklep.pl/laptop_acer_model_m454 produkt laptop waga 3

Publiker gdyby odnalazł w tekście frazę podpoiłby wylosowany pod nią link z tej grupy w tekście częściowym lub pełnym.

Eket wdrożenia byłby taki, że pisząc jeden artykuł moglibyśmy sobie napisać np. 10 anchorów , a pod nie 1 lub 100 .200 linków zmapować ..........

Wydaje mi się, że mówimy o tym samym.

Tak więć piszą artykuł np. Nasza firma sprzedaje tanie Laptopy publiker umieszczałby w tym miejscu wylosowany link.

Jesłi pisząc artykuły napiszemy "Oferujemy {klawiatury do laptopów|tanie laptopy} to publiker powinien złapać taką frazę.

Innym ciekawym rozwiązaniem mogłaby być funkcja ręcznego wskazywania linków dla napisanej przez nas frazy.

Pisząc tekst "Firma sprzedaje Anchor(Laptopy)[\url]

Pod daną gurpę , którą sobie stworzymy wprowadzamy linki i ich wagi.

Zalety rozwiązania:

- pozwolą nam łatwo i przyjemnie wprowadzać masowo linki

- pozwolą nam unikanie rozkładać linki pod anchor do serwisu

- pozwolą nam synonimować anchory np do jednego linka lub grupy linków

- pozwolą nam ustawić wagi dla stron mniej i bardziej ważnych w naszym serwisie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności