Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Niestety ale zaczynam powoli wątpić w skuteczność Publikera na dużych serwisach. Generalnie dorobiłem się nim podczas testów kilkunastu filtrów na anchory.

Wątpisz w skuteczność i łapiesz filtry? Jakby był nieskuteczny, to byś chyba nie miał filtrów, nie? Jeżeli chcesz duży serwis pozycjonować katalogowaniem produktów, to ja Ci serdecznie gratuluje poczucia humoru :) Już widzę, jak Allegro kupuje publikera i kataloguje produkty ;)

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Stary. Duży serwis to nie tylko Allegro. Ja mam kilkanaście sklepów internetowych i kilkanaście stron innego rodzaju - np. małe po 20-100 linków + strony klientów. Publiker świetnie sobie radzi z tymi małymi, bo tam po prostu mam czas to poustawiać i na szczęście jakoś to śmiga.

Natomiast co do pozycjonowania sklepów i dużych serwisów to już Publiker się nie nadaje. Po postu nie da się równomiarowe rozłożyć siły linkowania na cały serwis tak aby to szło tematycznie. Dlatego też moja prośba do autora programu, aby rozwinął go o brakujące funkcje. Tak jak pisałem jestem w stanie za to dopłacić i to sporo.

Siłą rzeczy muszę to mieć.

Cos modzicie Towarzysze - jak można złapac filtra za katlogowanie;/ To jaka była indeksacja linków 1000 dziennie?

Już odpowiadam, jak można złapać filtra za katalogowanie.

Indeksacje mam na poziomie 3 tysiące dziennie. Dalego, że aktualizuje co jakiś czas wszystkie strony serwisu coś tam zmieniając np cenę, datę, poprawki w opisach itd.

Recepta na filtr:

- Wystarczy, że będziesz ciągle wysyłać te same linki do katalogów na te same anchory lub będziesz używać mało synonimów. W takim układzie to kwestia czasu, kiedy złapiesz filtr . Ja wysłałem około 90 wpisów na link już opublikowanych 5 anchorów. Ewidentnie po tej akcji linka nie ma w wynikach na pozycjonowane anchory. Proces trwał około 3 tygodni. Początkowo każdy link szedł do góry i nagle znikł. Da się co prawda tą stronę odnaleźć, ale jedynie wpisując unikalny cytat treści zawartości. Wtedy się odnajduje cała strona. Natomiast na pozycjonowane anchory nie ma jej w wynikach. Oczywiście test był robiony na 80 linków z domeny z pośród 18 tyś.

Ten warunek drugi też musi być zachowany.

- Jeśli masz przykładowo 30 tyś linków w serwisie i pozycjonujesz tylko 100 z nich, a resztę olewasz to kwestią czasu, jest że dostaniesz filtr. Przetestowałem to i tak też się dzieje.

Ja robię tak:

Pozycjonuje ważne linki powiedzmy około 80 linków, a serwis ma 18 tyś łącznie z towarami. To jakim cudem Google ma się nie pokapować, że te 80 linków ma jakiś nie naturalny wzrost mocy w stosunku do pozostałych linków tej samej strony ? O dziwo jak robię to na małych stronkach gdzie jest mało linków (pozycjonuje cały serwis) filtra nie dostaję i wszystko idzie pięknie do góry lub się jej trzyma.

Po za tym poczytajcie co pisze oficjalnie Google na ten temat bo to oczywista sprawa. Nienaturalne linkowanie da się szybko wykryć.

Trzeba różnicować anchory i równomiernie pozycjonować cały serwis - to podstawa w zdobywaniu linków.

Wiem, ze to nie jest wyznacznik wiedzy SEO, ale co raz wiecej pojawia sie na PiO ekspertow z "rewolucyjnymi" twierdzeniami, co nie maja nawet 100 postow napisanych :) i co raz czesciej wszystkie dzialy zaczynaja przypominac dzial 'dowcipy' :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Chodziło mi o indeksacje linków z katalogów. Mam około 400 wpisów wysłanych dziennie na 8-10 fraz. Proces trwa od miesiąca nie widze żadnych ubocznych skutków i co więcej wiem, że ich nie zobaczę:) Przyrost linków ok. 30 dziennie.

Chodziło mi o indeksacje linków z katalogów. Mam około 400 wpisów wysłanych dziennie na 8-10 fraz. Proces trwa od miesiąca nie widze żadnych ubocznych skutków i co więcej wiem, że ich nie zobaczę Przyrost linków ok. 30 dziennie.

Ile masz linków w serwisie ?

ile z nich pozycjonujesz ?

i na ile anchorów ?

Napisz też ile robisz wpisów na jeden link dziennie lub miesięcznie.

salab
To jedna z SEO urban legend - nie wierz we wszystko co gdzieś kiedyś zasłyszałeś tylko zacznij sam szukać informacji u źródła (blog G dla webmasterów) albo robić własne testy.

jak widać sam słabo czytasz blog G dla webmasterów. Oto przykład jednego z tematów:

...

Poczytaj trochę więcej, porób własne testy a dopiero później się wypowiadaj - nie będziesz się ośmieszał wierzeniem w legendy. Mam też wrażenie, że masz mały problem z czytaniem ze zrozumieniem (to odnośnie podanych przez Ciebie linków) - ale to już nie mój problem.

pozdrawiam

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Dobra wiadomość dla użytkowników Publikera na Laohost - z helpdeska:

Wielu klientów jest niezadowolonych z "nieoptymalnych zapytań" i rozważamy zmianę sposobu obliczania obciążenia. Jeśli to nastąpi - zostanie poprzedzone konsultacjami z klientami, którzy wyrażą chęć uczestnictwa w takich konsultacjach. Najważniejsze jest jednak w tej chwili przywrócenie stabilności na serwerze s1.

więc może będzie lepiej ? :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

salab
To jedna z SEO urban legend - nie wierz we wszystko co gdzieś kiedyś zasłyszałeś tylko zacznij sam szukać informacji u źródła (blog G dla webmasterów) albo robić własne testy.

jak widać sam słabo czytasz blog G dla webmasterów. Oto przykład jednego z tematów:

Googlarz

Interesuje mnie Wasze zdanie: na czym powinien się zespól Search Quality skoncentrować?

Colin

1. Zaprzestanie zliczania linków z systemów wymiany linków.

2. Zablokowanie reklam SWL w AdWords.

3. Usunięcie z indeksu niemoderowanych katalogów stron oraz wszystkich presell pages.

4. Zmniejszenie mocy linków ze stron nietematycznych oraz stron w innym języku.

Googlarz

Wow! Cieszę się zainteresowaniem tematem :-) Kilka moich uwag:

@Colin: [niemoderowane katalogi i AdWords kampanie] Bardzo dobre punkty. Możesz być pewny że nad obydwoma pracujemy.

źródło https://www.google.com/support/forum/p/Webm...55975&hl=pl

Dla mnie to już jest wystarczające aby nie umieszczać swoich linków w takich katalogach

Rozbawiło mnie to na maksa :)

Dobra wiadomość dla użytkowników Publikera na Laohost - z helpdeska:
Wielu klientów jest niezadowolonych z "nieoptymalnych zapytań" i rozważamy zmianę sposobu obliczania obciążenia. Jeśli to nastąpi - zostanie poprzedzone konsultacjami z klientami, którzy wyrażą chęć uczestnictwa w takich konsultacjach. Najważniejsze jest jednak w tej chwili przywrócenie stabilności na serwerze s1.

więc może będzie lepiej ? :)

Jest to dosyć ważne... bo jak ustaliłem z Panem Tomaszem z Publikera... można powiedzieć, że jak dotąd mój publiker...hmmm marnuje sie w moich rekach;) mam tam zaledwie 7 stron :) z linkowaniem na poziomie 20-30 dziennie:) do jakiegos czasu bylo ok a teraz dostaje ciagle monity o przeciazaniu serwera lao... no ale z tego co wiem i co wlasnie widac, podejmowane sa działania w celu ogarniecia tego tematu;]

Jak to ile linków - chodzi Ci o to ile stron mam w serwisie - ile zaindeksowanych?

Ile podstron w obrębie serwisu pozycjonuje?

Nie licząc 2 (nazwa firmy w dwóch wariantach) - 8 fraz.

Nie zindeksowanych tylko linków w twojej stronie w ogóle . Np jakie masz duże site map ?

Ile linków z tego pozycjonujesz ?

Ile średnio na jedne linka przypada anchorów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności