Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Koledzy, Koleżanki,

Może mi ktoś powiedzieć czy Publiker ma opcję, aby wrzucić tam tylko własną listę wordpresów?

Przykładowo mam 1000 wordpresów i chciałbym umieszczać tam wpisy, rejestracja wyłączona dla użytkowników, stworzone tylko 2 konta: Admin i Moderator, którzy mogą umieszczać wpisy własne - czy publiker oferuję taką opcję?

Ja się zastanawiam, jak to jest, ze na 2 serwerach jest różna ilość wysyłanych wpisów :| Patrzę na serwer który Yeden postawił w piwnicy i posyła w świat 24 000 wpisów na dobę i na swój, w gdańskim artnecie, całkiem mocny, który nie może dojść do 7k (ba, żeby chociaż z piątkę wysyłał regularnie). Od czego zależy wydajność narzędzia? Które elementy wpływają na ilość wysłanych wpisów? Widać, ze jest możliwe skoro na domowym serwie działa. Nie rozumiem tej róznicy, może ktoś napisać jak powinien być skonfigurowany serwer pod pubikera?

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Yeden postawił w piwnicy i posyła w świat 24 000

Mam spore rezerwy. Ile adderek bierze za te 400 wpisów? Ja mam 2144, w tym 1537 z dodawanie tekstów. Część z nich to pewnie lipa, jak to z webminiaczami, ale 20zł nie będzie za mało? :)

Kupiciel, musisz wywalić inne WP, wyłączyć pobieranie nowych adresów, włączyć rejestrację w swoich WP, dodać ich listę do publikera, przejechać rejestrację publikerem, a po wszystkim zablokować rejestrację w tych WP i wykasować przypadkowych userów.

Eksperyment Discover.pl

@Ebinx - max_exec mam na 210 sekund, memory na 64M, zwiększać jeszcze?

@Yeden - wiem że masz rezerwy i to mnie osłabia najbardziej :) 20 zł trochę drogo - jak tam jest 3 netto/400wpisów to musisz być konkurencyjny :)

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

jak netmark nie wyrzuci ciebie za miesiac to ok.

Ja mam 3 hosting

OMNIHOST pro i robie podinkowania 75% 1 projekt testowo i narazie Admin sie nie czepia, zaraz dorzuce drugi projekt i zobaczymy

Chcialem na localhost postawic ale Omni pro ma jeszcze 24 IP a ja do publikera musze miec stale ip i to rocznie mnie 150pln kosztuje wiec przeliczylem oplacalnosc.

Od soboty też testuję Publikera na localhoście (P4 3HGz / 2GB RAM / dysk sata 7200) na domowym łączu 3,5mbits (kablówka) i niestety szału nie ma puki co.

Najnowsze PHP, najnowszy MySQL

max_execution_time = 120

memory_limit - 256

Ogólnie cały server jest w tej chwili praktycznie w ogóle nie obciążony, program do analizy ruchu pokazuje, że od północy ściągnął około 430MB danych i wysłał 15,5, czyli jeśli dobrze liczę to obciążenie łącza jest na poziomie ~ 80kbits / 3kbits. Server nieobciążony a zamiast zaplanowanych (testowo) 10k wysyłek na dzień statystyki pokazują:

Wysłanych: 298 (do katalogów: 260, do precli: 38)

Opublikowanych: 217 (w katalogach: 217, w preclach: 0)

Szczerze mówiąc to brak mi pomysłów co jest tu "wąskim gardłem" :|

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Yeden jeżeli to nie tajemnica to napisz jakie masz te ustawienia w php.ini ? Zmieniałeś jakieś ustawienia serwera jeszcze, że tyle masz wysłanych? U mnie jak przekracza 3500 wysłanych/dzień to jest święto a lista zadań do wykonania rośnie dość szybko (obecnie w kolejce czeka 30000 zadań) więc ma teoretycznie co robić...

@salab - może przerabia wordpresy. U mnie jak wykrywał i sie rejestrował, to dodawanie spadło na pysk. Ostatni raz jak wcisnąłem "Zarejestruj we wszystkich nieaktywnych preclach" to trzy dni praktycznie z głowy i dwa dni się rozpędzał.

@garyoldman - jak wróci admin serwera, to go poproszę o te dane.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności