Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Ja proponuje wprowadzenie takiego czegoś:

- Narzędzie do sprawdzania swojej bazy z Preclami / Katalogami w celu sprawdzenia jego indeksacji w google.

- Narzędzie do sprawdzania swojej bazy z Preclami / Katalogami w celu sprawdzenia jego zbanowania w google.

Plan jest taki, aby nasz serwer na bieżąco zajmował się uaktualnianiem bazy pod względem indeksacji, PR i innych parametrów, a Wasze instalacje łączyły by się co jakiś czas automatycznie z serwerem i aktualizowały swoje bazy. Dzięki temu Wasze skrypty nie będą dodatkowo obciążone ciągłym sprawdzaniem.

- Podział na możliwość wyboru podczas wysyłania wpisu : Np. chce do samego wordpressa to tam dodaje, chce do webmini to do webmini itd.

Taka opcja jest już w programie - w ustawieniach grupy można wybrać do jakiego typu katalogów/precli mają być wysyłane wpisy.

Co to jest "Sprawdzanie aktywności linku" i dlaczego tak zamula ?

To zadanie sprawdza, czy nasz wpis (w katalogu albo w preclu), który chcemy aby był podlinkowywany, nadal znajduje się w sieci. Robimy to po to, aby nie linkować adresów, które już nie działają - np. precel został usunięty z sieci i tym samym nasz artykuł. Jest to dodatkowe zadanie na liście, ale dzięki niemu usuwane są z listy te zadania, które podlinkowują adresy, które nie działają.

Inna sprawa - już kiedyś zwracałem uwagę, że system wysyła z danego projektu po kilka tych samych artykułów do jednego wordpressa. I to jest niestety spora wada. Autor wyjaśnił, że system po prostu losuje precla za każdym razem, wiec precel może sie powtórzyć. Tylko, że ten algorytm losujący szwankuje, bo mam do wyboru 3500 precli uznawanych za aktywne, a wali z jednej grupy po 10-12 tych samych wpisów do tego samego wordpresa. Pół biedy niemoderowane, chociaż niepotrzebnie marnuje moc, ale w moderowanych to się admin może wqrwić jak codziennie zobaczy ten sam tekst, czasem dwa razy. Przeglądałem ostatnie wysyłki i takie zwielokrotnienie wpisów w preclach jest powszechne. Krótko mówiąc "ten typ tak ma", nie wiem czy łatwo to zmienić, ale na pewno warto.

Ogólnie nie stanowi to większego problemu dla użytkowników, bo jesteś chyba drugą osobą, która zwraca uwagę na ten problem. Nie jest problemem, aby wprowadzić zabezpieczenie przed tym, ale to znowu będzie miało wpływ na wielkość i obciążenie bazy danych. Dlatego zanim wprowadzimy to, o czym piszesz, musimy przeprowadzić znaczącą rekonstrukcję bazy, tak aby program operował na niej dużo skuteczniej. Jak to zrobimy, to wtedy będziemy mogli pomyśleć o dodatkowych mechanizmach.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Co do postulatu Yeden'a to ja tez sie zgadzam. Bardzo czesto mam tak, ze Publiker sle 2 teksty do tego samego precla, jeden po drugim. Nie po to sie pisze rozne teksty, zeby potem one lecialy do tego samego precla, tym bardziej, ze to moze byc niemilo widziane w tych moderowanych.

Powinno byc sprawdzane dla danego projektu, gdzie sa wyslane teksty i juz nie powinny byc tam wysylane ponownie. Natomiast teksty do podlinkowania moglby byc wysylane na zasadzie losowosci.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Taka opcja jest już w programie - w ustawieniach grupy można wybrać do jakiego typu katalogów/precli mają być wysyłane wpisy.

Gdzie jest ta opcja ? Chciałem sobie ustawić linkowanie kilku stron tylko z webmini, ale nie umiem się doszukać takiej opcji...

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Ja też tak jak Carnagge jestem za tym, żeby do precli szły różne teksty! Niech to nie będzie aż taki spam... :)

Scrapebox & SEO tools Windows VPS łącze 1Gigabit!

Biotechnologia medyczna ..... Seoprzyjazny Silnie Moderowany Katalog Stron PR2

"Ludzie mocno przeceniają swój wpływ na innych i zdecydowanie niedoceniają swojego wpływu na siebie samych" by SZ 2009

Gdzie jest ta opcja ? Chciałem sobie ustawić linkowanie kilku stron tylko z webmini, ale nie umiem się doszukać takiej opcji...

W edycji grupy, ale musisz odznaczyć sobie widok "normalny" zamiast "uproszczonego".

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Ustawienia grupy dotyczą każdego linka z osobna czy razem wszystkich. Mam np. ustawione poczatkowo 2 linki/dzien i nasycenie 5 linkow/dzien i nasycenie po 30 dniach. To jeśli po 20 dniach dodam nowy link do grupy to bedzie mial przypisywane 4 linki/dzien, czy od nowa 2 linki/dzien?

Mam nadziej, że wiadomo o co mi chodzi :)

Inna sprawa - już kiedyś zwracałem uwagę, że system wysyła z danego projektu po kilka tych samych artykułów do jednego wordpressa. I to jest niestety spora wada. Autor wyjaśnił, że system po prostu losuje precla za każdym razem, wiec precel może sie powtórzyć. Tylko, że ten algorytm losujący szwankuje, bo mam do wyboru 3500 precli uznawanych za aktywne, a wali z jednej grupy po 10-12 tych samych wpisów do tego samego wordpresa. Pół biedy niemoderowane, chociaż niepotrzebnie marnuje moc, ale w moderowanych to się admin może wqrwić jak codziennie zobaczy ten sam tekst, czasem dwa razy. Przeglądałem ostatnie wysyłki i takie zwielokrotnienie wpisów w preclach jest powszechne. Krótko mówiąc "ten typ tak ma", nie wiem czy łatwo to zmienić, ale na pewno warto.

Ogólnie nie stanowi to większego problemu dla użytkowników, bo jesteś chyba drugą osobą, która zwraca uwagę na ten problem. Nie jest problemem, aby wprowadzić zabezpieczenie przed tym, ale to znowu będzie miało wpływ na wielkość i obciążenie bazy danych. Dlatego zanim wprowadzimy to, o czym piszesz, musimy przeprowadzić znaczącą rekonstrukcję bazy, tak aby program operował na niej dużo skuteczniej. Jak to zrobimy, to wtedy będziemy mogli pomyśleć o dodatkowych mechanizmach.

Nie bagatelizuj tego. Problem jest i ludzie zaczną go zauważać, wystarczy jak przeszukają adresy wpisów.

Wystarczy, że na 900 wpisów 30 będzie powtórzonych po 10 razy, więc 300 razy jest zbyteczne. nie powiesz chyba, że to nie jest marnowanie zasobów? I pewnie ta bezsensowna wysyłka nie wpływa w ogóle na pracę skryptu? :)

Eksperyment Discover.pl

Wydaje mi się również, że jest to dość znaczny problem.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Ustawienia grupy dotyczą każdego linka z osobna czy razem wszystkich. Mam np. ustawione poczatkowo 2 linki/dzien i nasycenie 5 linkow/dzien i nasycenie po 30 dniach. To jeśli po 20 dniach dodam nowy link do grupy to bedzie mial przypisywane 4 linki/dzien, czy od nowa 2 linki/dzien?

Mam nadziej, że wiadomo o co mi chodzi ;)

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da sie zrobić żeby dopalać z swl tylko linki, bez linkow podlinkowywujacych?

Mam jeszcze jedno pytanie. Czy da sie zrobić żeby dopalać z swl tylko linki, bez linkow podlinkowywujacych

Takie chyba było założenie aby linkować tylko wpisy z linkami do stron, ale z tego co widzę to dopalenie z swl idzie też na wpisy podlinkowujące.

Tak wykopie sobie temat, ostatnio zauważyłem wiele pozytywnych opini na temat publikera, a że potrzebujemy dokupić kolejną licencje do adowania zaplecza rozważamy kupno właśnie tego skryptu na stronie publikera w opisie jest taki punkt:

podlinkowywanie wpisów (z katalogów, precli, systemów wymiany linków);
Mogły ktoś opisać jak to dokładniej działa i czy dobrze rozumiem, dodajemy wpis aplikacja i ustawiamy aby wszystkie wpisy były dopalone danym swl dobrze rozumiem?

Edit:

Zapomniałem zapytać jak oceniacie bazę która jest dołączana do skryptu ile z danej bazy działa i ile się doda?

Heh wlasnie probuje sie zalogowac do Publikera, a tutaj taki zonk:

B�� klucza licencji - spróbuj zalogowa�si�do panelu co najmniej za 1 godzin� wówczas zostanie podj�a próba odnowienia licencji

_as_targets table corruptedB�� nr #djy839fjss2 - zapis do cookie nie powiód�si�

Napotkal ktos na cos takiego? Wczoraj jeszcze wszystko dobrze dzialalo, a nic nie bylo zmieniane... Smiga na Laohost

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności