Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Nie :) nie nawiązywałem do twojego posta tylko tak z irytacja napisałem co mi wpadło od głowy po analizie linków jakie publiker generuje :)

Gdyby była własna lista katalogów to jakość lików była by wyższa

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
z irytacja napisałem co mi wpadło od głowy po analizie linków jakie publiker generuje

Tworzenie własnych list katalogów oraz możliwość filtrowania/eliminacji z listy zbanowanych katalogów to chyba najpotrzebniejsze funkcje. Trzeba spojrzeć prawdzie w oczy, mnóstwo linkowanych przez SWLe wpisów prowadzi do zbanowanych katalogów. Marnujemy w ten sposób moce przerobowe linkowania i samego dodawania.

no i właśnie eleminacja zbanowanych katalogów

mam podlinkowane nawet 200 linkami wpisy w katalogu a ten wpis jakby nie istniał :) szkoda zużytych synonimów:P

no gdyby istniało jakieś narzędzie w publikerze weryfikujące czy dany katalog jest coś wart ..

Gdyby weryfikowało z 10 serwisów dziennie to by wystarczyło

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

We wpisie w katalogu nie ma linku do strony pozycjonowanej mimo to link do tego wpisu jest wysyłany do swl. Przyczyną tego mogą być linki w tekstach krótkich? Bo teksty krótkie wraz z linkami w tekscie są wysyłane do katalogów, ale katalog usuwa linki, a publiker dalej mysli ze linki (do strony pozycjonowanej) istnieją i dlatego linkuje wpis do swl?

Sprawdzimy to.

Sprawdziłem ilości wykorzystanych poszczególnych tekstów do katalogowania i preclowania. I tu bardzo się zdziwiłem 10 tekstów wszystkie ustawione mają taką samą wagę więc i taką samą procentowość ilość oddań. Jednak jedne teksty zostały wykorzystane 400 razy a inne 25 razy. Czemu tak się dzieje? Mam to w 2 grupach na 40. Czy możecie sprawdzić jak to wygląda u Was?

Być może jeden tekst jest przeznaczony do precli, a drugi do katalogów - jeśli w takim przypadku w ustawieniach grupy mamy określone, aby wpis był wysyłany np. 5 razy na dzień do katalogów i 1 raz na dzień do precli, to mogą być takie dysproporcje w wykorzystaniu tekstów. To jedyne, co przychodzi mi do głowy tak na szybko. Ewentualnie napisz do nas na email, podaj więcej szczegółów lub dane dostępu do panelu, to postaramy się sprawdzić co i jak.

... Jak zrobić tak, ażeby podczas dodawania do katalogów tytułu linkowały zawsze do strony głównej, natomiast linki w opisie do konkretnych podstron ? Czy w ogóle jest to możliwe?

Póki co domyślam się, że dodając opisy z linkami do podstron, adresy tych podstron leca do grupy o nazwie "linki" następnie publiker losuje adres z grupy "linki" który będzie linkowany z tytułu katalogu.

Do listy 'Linki' w grupie dodaj tylko adres strony głównej, a w tekstach (w treści) wstaw linki statyczne do podstron (linki do podstron pojawią się automatycznie na liście 'Linki', ale z wagą 0).

Czy mogę anchory wprowadzać w postaci {|} czy muszę kolejny anchor dodac wraz z kolejnym tekstem ?

Nie do końca rozumiem to pytanie. Jeśli chodzi o mieszanie synonimów i linków w tekście, to można tak robić, ale pod pewnymi warunkami - szczegóły z przykładami są opisane w instrukcji, rozdział 9.4, strona 35.

Tak wiec w opcjach jest katalogów jest "Specyficzny ciąg znaków wewnątrz linków" nie bardzo rozumiem o co chodzi mimo ze oglądałem filmik ze strony publikera. I czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi lub podać jeszcze jedno miejsce skąd można pobrać linki poza https://www.spiskatalogow.sprytnekatalogowanie.com/ i https://www.katalogiseo.info/ i ten specyficzny ciąg znaków;)

Jest to kawałek kodu HTML. Opis z przykładem jest w instrukcji, rozdział 12.3, strona 40.

no i właśnie eleminacja zbanowanych katalogów

mam podlinkowane nawet 200 linkami wpisy w katalogu a ten wpis jakby nie istniał ;) szkoda zużytych synonimów:P

no gdyby istniało jakieś narzędzie w publikerze weryfikujące czy dany katalog jest coś wart ..

Gdyby weryfikowało z 10 serwisów dziennie to by wystarczyło

Będzie... to i znacznie, znacznie więcej, ale jeszcze trzeba trochę poczekać.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Ze względów wydajnościowych nie do końca jestem przekonany czy jednak byłby ;) ewentualnie jeśli jakieś nowe ficzery z możliwością odpalania na zdalnym serwerze. Wiem, że nie uchylisz rąbka tajemnicy, powiedz chociaż w przybliżeniu ile mamy czekać ;)

Co Wy tak z tym xrumerem :) narobili na forum szumu :P

Ostatnio na blogu:

Tania alternatywa dla xrumera

Z góry przepraszam bo pewnie już nie raz ktoś o to zapytał na tych ~80 stronach.

Chcę publikerem "przelecieć" około 50 stron w miesiąc - moje pytanie jest takie czy mogę postawić to na jakiś hostingu czy lepiej skorzystać z najtańszego VPS np. z hekko? Zupełnie nie wiem jakie obciążenie generuje program. Dodam że chciałbym również podlinkować w preclach wpisy w ważniejszych katalogach gazeta/zgred/linksor itd.

Dziękuję :)

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

Publkier jak z tymi funkcjami o które prosiłem ?

Niestety nie mogliśmy czekać i wystartoaliśmy z podobnym projektem do automatycznego robienia wpisów. Projekt jest skierowany głównie pod sklepy internetowe i może uda się skończyć go na wrzesień. Oczywiście nie obrażę się jak wy coś podobnego zrobicie bo generalnie robimy to na własny użytek.

Póki co udało nam się stworzyć interfejs dla tej Aplikacji i testuje pierwsze próby wpisów. Z góry przepraszam właścicieli katalogów za śmieciowe wpisy. :)

Niestety nie mogliśmy czekać i wystartoaliśmy z podobnym projektem do automatycznego robienia wpisów. Projekt jest skierowany głównie pod sklepy internetowe i może uda się skończyć go na wrzesień.

Jak będzie do sprzedaży to chętnie potestuję Wasz soft :)

PS: przepraszam za offtopa

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności