Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Skrypt testowałem jedynie na preclach i tu sprawdza się całkiem nieźle. Dodaje gdzie trzeba, chociaż nie zawsze w takich ilościach jakie zostały ustalone dla danej grupy. Jednak jak na automat IMO radzi sobie bardzo dobrze.

Gorzej to wygląda jeśli do jednej grupy przypisanych jest po kilka linków - pomimo przypisania równych wag każdemu, zdaje się że Publiker dodaje je jak chce. To samo w przypadku kiedy w tekście podlinkowane jest kilka razy to samo słowo - linkowane jest tylko pierwsze, do pozostałych nie są losowane linki z grupy.

Podzielam również opinię Djurka odnośnie czytelności interfejsu. Aby założyć jeden projekt, trzeba poskakać w kilka różnych miejsc, niektóre rzeczy ustawiać niepotrzebnie po kilka razy (przykładowo po co mam ustawiać globalnie generatory dla grupy skoro i tak muszę jeszcze raz je ustawiać oddzielnie przy każdym tekście?). Takich rzeczy jest więcej.

Czy Publiker jest warty swojej ceny? Moim zdaniem tak. To przyzwoity kawałek softu, za niewygórowaną cenę.

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Dostaję ciągle przy manualu:

Linkowany adres prowadzi do podstrony serwisu i aktualnie nie ma katalogu, który jest zabezpieczony tokenem i do którego można dodać ten wpis.

A z doświadczenia wiem, że da się podstrony dodać - można jakoś to zabezpieczenie wyłączyć i usuwać z listy do dodania dopiero po tym jak faktycznie katalog odrzuci?

Mam małą sugestię do autora. Przydałby się import linków z csv. Chciałbym zrobić coś takiego jak głębokie linkowanie a'la scuttler. Tutaj mogłoby to wyglądać tak, że dodaję kilka tekstów pressel, wrzucam linki z csv i publiker linkuje je losowymi słowami z tekstu - chodzi o urozmaicenie linkowania, tak żeby frazy prowadzące do strony nie były tak jednorodne.

Większość z tego schematu działania publiker już posiada - gdyby dało się tylko zrobić import z csv to byłoby świetnie.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Rozumiem, że w związku z tym, że licencja jest na domenę to na localhost-cie nie dam rady go uruchomić?

Mam postawionego addera na Vertrigo Serv na starym laptopie i po odpowiedniej korekcie konfiguracji chodzi jak burza.

Raz, że całkiem za darmo, dwa, że idzie 10x szybciej niż na serwerze wirtualnym.

To bardzo korzystna opcja.

Mam też pytanie o podlinkowanie wpisów - jak to działa - jakie anchory, jaka możliwość regulcji tego narzędzia.

Da się - nigdy tego nie robiłem, ale są serwisy typu no-ip dzięki, którym można podpinać domeny nawet mając zmienne ip.

Inna sprawa to koszty - powiedzenie, że jest to "za darmo" mija się mocno z prawdą. Sam prąd za serwer już daje taką kwotę, która pozwala myśleć o dobrym hostingu współdzielonym.

Oczywiście jeśli tak czy siak masz serwer uruchomiony 24h to co innego.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

• 4 tygodnie później...

Wsłuchując się w Wasze opinie i sugestie w aktualnej wersji (aktualizacji)

wprowadzono takie oto zmiany (wymieniam tylko te najważniejsze):

- dodawanie wpisów do katalogów Hurricane (skuteczność wysyłania

wpisów zabezpieczonych tokenem graficznym to około 95%)

- dodawanie wpisów do katalogów FreeGlobes (skuteczność wysyłania

wpisów zabezpieczonych tokenem graficznym to około 95%) - katalogi

tego typu są prawie zawsze moderowane, więc trzeba zadbać o dobrej

jakości opisy, które przejdą weryfikację moderatora... resztą zajmie się

Publiker.

- obsługa WordPress 2.8.x

- możliwość eksportu odnalezionych linków (tylko licencja Biznes) - dzięki

temu łatwo dodatkowo podlinkować te adresy np. z systemów wymiany linków

- możliwość określenia w konfiguracji grupy w jakiej kolejności będą

wybierane katalogi podczas wysyłania wpisów - np. według malejącego Page Rank

Ponieważ do tej pory żaden program nie umożliwiał AUTOMATYCZNEGO

publikowania wpisów w katalogch Hurricane/FreeGlobes, to katalogi

tego rodzaju są bardzo wartościowe, często mają wysoki PageRank oraz

są ogólnie zadbane. Dlatego właśnie warto zadbać o dobrej jakości

opisy promowanych stron.

Wkrótce możliwość obsługi kolejnych skryptów katalogów...

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

• 2 tygodnie później...

Witam,

zainstalowałem Publikera 3 dni temu, założyłem nowy projekt i grupę. Po sprawdzeniu nie ma żadnych błędów, czyli niby wszystko gra. Czyli teraz mam czekać, aż skrypt ,jak to wcześniej napisaliście "przemieli" te wszystkie katalogi, czy mam to zrobić np tym poleceniem "zadań z listy w pętli"? Dodam, że przez te 3 dni do żadnego katalogu skrypt nie dodał, a mam w grupie 5 linków do artów i chciałbym je przekatalogować.

Gdzie moge znalezc nastepujace funkcje:

1. Przypisanie konrketnego anchora/grupy anchorów do konkretnego linka (url'a)?

Dam przyklad - byly sobie cztery URL'e i cztery ANCHORY.

URL: ANCHOR:

---------------------------------------------------------------

1.https://wakacje.pl/ "wakacje"

2.https://wakacje.pl/egipt "wakacje egipt"

3.https://wakacje.pl/hiszpania "wakacje hiszpania"

4.https://wakacje.pl/turcja "wakacje turcja"

I ja bym chcial tak sobie je wlasnie polaczyc w logiczna i spojna strukture.

2. Wybór rodzaju skryptu i minimalnego PR'a do których Publiker ma submitowac. Np. tylko freeglobes i hurricane PR<3?

3. Dlaczego przy submitowaniu manualnym zawsze proces zaczyna sie od poczatku listy.

4. Jaki separator jest wymagany przy podawaniu kategorii, podkategorii?

- enter

- krzyzyk

- przecinek

- srednik

5. Czy linki mozna ladowac poprzez plik .CSV?

6. Widok UPROSZCZONY / NORMALNY - czy to wogole dziala?

7. Czy jest mozliwe submitiowanie manualne do precli wylacznie (z pominieciem katalogow)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności