Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Natomiast wpisy z ostatnich 2 tyg, kazdy powinien miec po ok. 5 linkow, a wiekszosc ma 0 lub 1 link.

U mnie podobnie. 2.5 miesiąca i tylko jeden link podlinkowujący wpis z katalogu. Powinno ich być ok. 40-50 na wpis wylosowany do podlinkowania.

Publiker nie jest obciążony: 2 projekty, ok. 10 wpisów do precli na dobę + 80 wpisów do precli podlinkowujących. Z kolei podlinkowanie z katalogów wyrzuca tylko 7 linków na jakieś 400, które powinny wychodzić.

W Cronie wisi tylko 1000 zadań do wykonania, a bieżące lecą bez problemu. Linkowanie z precli też działa bez zarzutu.

Powrócił za to problem z planowaniem wykonania zadania na 2038 rok.

EDIT: przy podlinkowaniu z precli też zdarzają się sytuacje, gdy przez 2 miesiące wypchnięty został tylko 1 wpis czy przez 3 miesiące 2 wpisy. Rozumiem, że nie wszystkie są od razu akceptowane, no ale 1 czy 2 linki na 30?

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie liczcie na podlinkowanie zbyt mocno, jeśli robicie podlinkowanie katalogami.

Podlinkowanie może iść jedynie do qlweba i otwarty mini. Teoretycznie to 5000 katalogów (tyle wykazuje aktywnych u mnie), a w praktyce jak doda do 150 to dużo. Przypuszczam, że lepsze wyniki da podlinkowanie preclowe do WP albo lepiej do Webmini, gdzie w tekście może być kilka linków. Możliwe, że działa to dobrze dla jednej grupy, nawet jak ustawimy 5 linków w opcji auto, ale tego akurat nie sprawdzałem.

Edycja: spróbujcie wywołać to zadanie "Planowanie dodania do katalogu (PODlinkowanie)" wspomagając je odświeżaniem. Może problem tkwi w liczbie zadań do wykonania i tak, a nie inaczej ustawionych priorytetach. Przed chwilą sprawdziłem, że dzisiaj nie mam podlinkowań, wywołałem je odświeżając co 5 sekund i już mi wchodzi po kilka w ciągu minuty. To jest oczywiście "wyklepywanie", bo automatycznie przy tak częstym odświeżaniu reszta zadań idzie w kąt. Jeśli u innych potwierdzi sie to co u mnie to jest jakiś sygnał do autora programu.

Eksperyment Discover.pl

Nie liczcie na podlinkowanie zbyt mocno, jeśli robicie podlinkowanie katalogami

Zgadza się. Dlatego korzystam z podlinkowania w katalogach tylko w jednym projekcie. Podlinkowuje głównie z precli i SWL. Ale patrząc po ilości wpisów podlinkowujących wychodzi mi na to, że i tu nie daje rady wypchnąć wszystkiego, co nie wynika ze słabej wydajności serwera bo jak widzę kolejka jest pusta. Dziwne.

Przypuszczam, że lepsze wyniki da podlinkowanie preclowe do WP albo lepiej do Webmini, gdzie w tekście może być kilka linków

U mnie co dziwne Publiker wypycha wpisy do precli najczęściej z 1 linkiem, pomimo że ma w konfigu zapisane 3.

Ja to co pisalem to zeby nie bylo watpliwosci podkresle jescze raz, ze podlinkowuje z precli WP i webmini, a skrypt nie jest obciazony i w harmonogramie pelen luz :D

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Czy takie planowanie jest możliwe, czy to jakiś błąd... ? ;)

publiker.jpg

Szczerze mówiąc... nie chce mi się czekać ;)

Nawet jeśli takie zadania pojawiają się na liście, to są na bieżąco odpowiednio przez program obsługiwane, więc nie ma z tym problemu.

Natomiast wpisy z ostatnich 2 tyg, kazdy powinien miec po ok. 5 linkow, a wiekszosc ma 0 lub 1 link.

U mnie podobnie. 2.5 miesiąca i tylko jeden link podlinkowujący wpis z katalogu. Powinno ich być ok. 40-50 na wpis wylosowany do podlinkowania.

Publiker nie jest obciążony: 2 projekty, ok. 10 wpisów do precli na dobę + 80 wpisów do precli podlinkowujących. Z kolei podlinkowanie z katalogów wyrzuca tylko 7 linków na jakieś 400, które powinny wychodzić.

W Cronie wisi tylko 1000 zadań do wykonania, a bieżące lecą bez problemu. Linkowanie z precli też działa bez zarzutu.

Proszę napisać do nas na email, opisać zaobserwowany problem, to wtedy będziemy mieli szansę dokładnie to sprawdzić. Na dzień dzisiejszy większość zgłaszanych problemów związanych jest z konfiguracją programu, a nie samym kodem programu.

PS. Co do rozwoju programu.... nie startuję na prezydenta, więc nie będę Wam obiecywał rzeczy, których nie spełnię ;) Jak tylko nowe funkcje w programie będą napisane, przetestowane i gotowe do użycia, to zapewniam, że pierwsi się o tym dowiecie :)

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

narób nam smaku.

Co do tych wpisów, nie chcę nic mówić, ale miałem podobny problem z zadaniami crona na laohost.

Administracja LAOHOST zapewniała mnie, że z ich strony wszystko jak najbardziej działa.

Publiker.pl mówił, że też nic się nie dzieje.

Kilkakrotnie próbowałem reinstalacji, nic to nie dało...

Natomiast po zmianie serwera na proste.pl publiker działa jak należy...

Nie mówię, że to wina laohost, ale ja akurat takie problemy miałem.

baner-seostationv2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności