Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Poszukuję jakieś sprawdzonej mieszarki do precli czy możecie coś polecić ? bo pisanie ciągle nowych tekstów bardzo męczy :tancze:

Ja sobie mocno rozbudowane nazw synonim w publiker.

Mam kilka tysiecy synonimow

A tak pozatym to najlepsza mieszarka jest synonimek

Poszukuję jakieś sprawdzonej mieszarki do precli czy możecie coś polecić ? bo pisanie ciągle nowych tekstów bardzo męczy :)

Ja sobie mocno rozbudowane nazw synonim w publiker.

Mam kilka tysiecy synonimow

A tak pozatym to najlepsza mieszarka jest synonimek

Czyli standardowa zasada, poświęcić trochę czasu na rozbudowanie tej w publikerze i z niej korzystać.

Może banalne pytanie, ale wie ktoś gdzie można zmienić czas odświeżania strony w operze ?? Bo nie mogę znaleźć a chciałem przyśpieszyć trochę zadania

Mam pewien problem.

Otwieram zadania crona w publikerze, wszystko mam recznie naciskac uruchom? Stron z zadaniami jest ponad 500.

Sam automatycznie sprawdza katalogi, robi zadania ?

Dzięki za odpowiedzi.

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Plik cron.php uruchomiony przez cron'a linuxowego poleceniem "php -f /path/to/publiker/cron.php" powoduje pojawienie sie bledu "Błąd połączenia z adresem:https://xxxxxxxxxxxxxx.pl/index.php?gsPath=_cron/yyyyyyyyyyy. - jak to naprawić ? ;)

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Co do crona to zobacz sobie odpowiedni ustęp w manualu (w tym w pdf-ie do ściągnięcia ze strony publikera). Jak się nie mylę, tam proponowane jest wywoływanie w cronie skrypty nie przez php, ale przez przeglądarkę lynx z jakimiś parametrami. Zobacz manual i spróbuj.

Nawet jak wchodzisz bezpośrednio przez:

https://www.twojadomena.pl/administrator/index.php

:P

Zawsze możesz przeinstalować program, tylko pamiętaj że wiąże się to z nowym kluczem licencji - dzisiaj już to przerabiałem.

Aż trudno w to uwierzyć, ale niestety czasem zdarza się, że podczas przesyłania plików na serwer przez FTP występują błędy, które skutkują tym, że plik na serwerze jest popsuty. Nie wszystkie klienty FTP to wyłapują i stąd mogą powstawać takie problemy. Zawsze polecam darmowy program WinSCP, na którym jeszcze się nie zawiodłem w tej kwestii. W takiej sytuacji najlepiej jest usunąć wszystkie pliki, przegrać ponownie i zainstalować jeszcze raz. Jeśli nie mogłeś się zalogować do panelu, to nie zdążyłeś się jeszcze zarejestrować, a więc nowy klucz nie będzie potrzebny.

Czy rejestracja w preclach odbywa się zawsze dla nowego projektu ?

Jak przypisać różne maile do różnych projektów/domen ?

Rejestracja przeprowadzana jest jeden raz dla wszystkich projektów. Z założonego konta korzystają wszystkie projekty i grupy.

Czy miał ktoś problem ze wstawianiem przez soft linków do precli?

Niezależnie od tego czy w ustawieniach projektu mam ustawione:

Liczba linków w tekście (dotyczy tylko wpisów, które akceptują linki w tekście) 3 czy losowa (od 1 do 3) to i tak w preclach soft zawsze wstawia jeden link (w dodanych tekstach mam dodanych kilka linków AUTO na każdy tekst).

W ustawieniach grupy definiuje się ile linków ma być wysyłanych na dobę. Jeśli w danej chwili wysyłania artykułu do precla nie ma konieczności wysyłania 3 linków, to wysyłany jest tylko 1 link - stąd może wynikać 1 link w tekście.

Mimo że w ustawieniach grupy zaznaczyłem Podlinkuj z e-weblink.com, dla precli i katalogów, i mimo że test dodania linków w systemie przeszedł ok, po dodaniu wpisów do katalogów czy precli publiker nie dodaje moich linkow w ewebie ?

Ktoś wie dlaczego ?

Oczywiście mam ustawione na 100%-linkuj zawsze

Wysyłanie linków do systemów SWL odbywa się tylko w nocy, więc prawdopodobnie stąd to wynika.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Czy miał ktoś problem ze wstawianiem przez soft linków do precli?

Niezależnie od tego czy w ustawieniach projektu mam ustawione:

Liczba linków w tekście (dotyczy tylko wpisów, które akceptują linki w tekście) 3 czy losowa (od 1 do 3) to i tak w preclach soft zawsze wstawia jeden link (w dodanych tekstach mam dodanych kilka linków AUTO na każdy tekst).

W ustawieniach grupy definiuje się ile linków ma być wysyłanych na dobę. Jeśli w danej chwili wysyłania artykułu do precla nie ma konieczności wysyłania 3 linków, to wysyłany jest tylko 1 link - stąd może wynikać 1 link w tekście.

Tyle teoria. Praktyka jest taka jak napisał Salab. Mam tekst do precli, w nim 3 linki "auto", dodane 10 adresów do linkowania i odhaczone w ustawieniach grupy na sztywno 3 linki. To w czym problem, żeby te trzy linki wysłał? Bo wysyła 1 (słownie" jeden).

Eksperyment Discover.pl

Chciałbym uzyskać szybkie podlinkowanie do nowych wpisów 20 jednego dnia albo w 3 dni a potem żeby dodawało kolejne podlinkowania np. 2 na tydzień

Czy da się to w taki sposób ustawić?

Jeżeli szukasz drogich wizytówek lub strasznie drogich ulotek to zobacz: reklama bydgoszcz. Zaprojektują tobie genialną reklamę ale za wielką kasę.

To w czym problem, żeby te trzy linki wysłał? Bo wysyła 1 (słownie" jeden).

U mnie identycznie.

Na 66 wpisów tylko 2 zawierały po 2 linki, reszta tylko po 1, ani jeden wpis nie zawierał 3 linków - pomimo, że tak zaznaczone jest w konfiguracji projektu.

Problem dotyczy wpisów linkujący. Podlinkowujące w ok. 90% mają po 3 linki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności