Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

1340 - macie jakies sprawdzone sposoby na szukanie nowych?

tak, czas. Im dłużej tym masz więcej w bazie dlatego nowi mają po 800-900 wordpresów aktywnych.

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie korzystałem jeszcze z publikera, ale na pewno w niedalekiej przyszłości się skuszę... o ile ma taką funkcjonalność, jest ona dla mnie bardzo ważna:

- automatyczne publikowanie artykułów z bazy (obojętnie jakiej, może być txt) tak, by na 1 precel wpadał 1 tekst. Przy tym nie chodzi mi o synonimy, chodzi o wcześniej przygotowane przeze mnie unikalne artykuły (czyli przygotowuję np 30 artykułów, ustawiam projekt i leci mi automat z tymi artykułami).

Jest coś takiego w publikerze?

Mam tekst do precli, w nim 3 linki "auto", dodane 10 adresów do linkowania i odhaczone w ustawieniach grupy na sztywno 3 linki. To w czym problem, żeby te trzy linki wysłał? Bo wysyła 1 (słownie" jeden).

Przyjmijmy dodatkowo, że w ustawieniach grupy mamy ustawione wysyłanie 9 linków na dzień. To w takim razie program powinien wysyłać 3 artykuły z trzema linkami na dzień, czy 9 artykułów z 1 linkiem?

Ja mam coś takiego, że w CRON mam na samej górze 3 zadania z 6 lipca z godz. 15 (wczoraj), później 7 zadań z 24 czerwca (dwa tygodnie temu) a następnie kilka zadań z 7 lipca, potem 8 lipca itd.

To normalne, że te zadania są ułożone w takiej kolejności ??? Dodam, że publiker nie dodaje mi linków w grupach więc coś jest nie tak.

Prawdopodobnie cron w ogóle nie jest odpalany na serwerze. Oto kawałek instrukcji, rozdział 8.1, który wyjaśnia dlaczego zadania są ułożone w taki sposób jak piszesz:

"Jeśli na liście zadań są zadania opóźnione, czyli z planowaną datą wykonania wcześniejszą niż

czas aktualny, to takie zadania będą wykonywane w pierwszej kolejności zgodnie z ustalonymi

priorytetami. W takiej sytuacji o kolejności wykonywanych zadań decyduje najpierw priorytet

zadania, a następnie planowany czas wykonania (najpierw te zadanie, które są najbardziej

opóźnione).

Jeśli na liście zadań nie ma zadań opóźnionych, to o kolejności wykonywania zadań decyduje

tylko planowany czas wykonania (nie ma konieczności brania pod uwagę priorytetu, ponieważ

zadania nie są opóźnione i wykonują się zgodnie z zaplanowanym harmonogramem zadań)."

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

a mogę od razu wrzucić kilkadziesiąt artów no i czy nie jest to zbyt czasochłonne? Chodzi o to, że do tej pory dodaję wszystko PrecelSeoMasterem, czy skróci mi to czas dodawania?

Ja bylem w takiej samej sytuacji jak Ty. Tez korzystalem z PrecelSeoMaster - jest to dobry program, ale juz z lekka nieaktualny - brak oblsugi tagow, oraz to taki troche polautomat. Publiker znacznei przyspiesza dodawanie artow/katalogow. W nim ustawiasz wszystko jak ma byc - ile wpisow dziennie, dodajesz artykuly np. 10 do precli, 10 do katalogow i zapominasz. Program codziennie bedzie bez Twojej ingerencji dodawac po np. 20 wpisow. Dodatkowo ma opcje podlinkowywania, ktora wydadtnie przyspiesza indeksacje dokonanych wpisow.

Jak sie dobrze skonfiguruje projekt to mozna juz w ogole do niego nie zagladac i czekac, az sie skoncza katalogi i precle do dodawania.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Mniej więcej zasada działania publikera jest mi znana. PSM używam tylko do tworzenia kont i otwierania precli w FF.

Tylko cały czas nurtuje mnie pytanie, czy przy unikalnych artykułach ma sens korzystanie z Publikera.

Np mam do dodania 50 unikalnych artykułów, mam je napisane, nic tylko dodać do precli. Czy szybciej będzie, jeśli otworzę 50 WP programem PSM i wklepię co trzeba, czy szybciej zrobię to Publikerem?

Przyjmijmy dodatkowo, że w ustawieniach grupy mamy ustawione wysyłanie 9 linków na dzień. To w takim razie program powinien wysyłać 3 artykuły z trzema linkami na dzień, czy 9 artykułów z 1 linkiem?

Moim zdaniem lepiej by było 3 * 3

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

W Publikerze nie mozesz wybrac do jakich precli maja one byc dodane, wiec pod tym wzgledem lepszy jest PSM. Publiker jest pelnym automatem - sluzy do dodawania wpisow w tysiacach, a nie dziesiatkach.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

3 x 3 - nie ma potrzeby produkowania aż 900 artykułów dla 900 linków. Ich "unikalność" po synonimizacji też ma swoje granice.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności