Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Kto używa z was PUBLIKERA + OMNIPING ??

I czy Omniping bezbłędnie pobiera dane z Publikera i tylko ja męczę sie z taką konfiguracją ??

Napiszcie prosze jeżeli używacie w/w softu

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Mam takie małe pytanie czy to jest naturalne działanie od 3 dni publiker nic nie dodaje, zadania cron są z datą 6.06 , tak jak by się zatrzymał. Dodawał bardzo fajnie ale teraz wszystko stoi. Sprawdzałem na serwerze hekko zadania crona są tak ustawione jak dawniej nic tam nie robiłem. Dziwne, proszę o podpowiedź co dalej mam robić, za każdą dobrą radę serdecznie dziękuję.

Też macie problemy z linkami w treści?

Mam ustawione domyślnie 3 linki w treści.

linkowanie z katalogów - 40 wpisow dzien

linkowanie z precli 40 wpisow dzien

podlinkowanie z katalogow i precli po 10 wpisów daje to razem 100 wpisów na dzień.

dajmy niech w kazdym wpisie umiesci te 3 linki to max daje nam to 300 linków.

W ciągu doby wyślij maksymalnie : dalem 500

(wpisy linkujące do katalogów, precli + wpisy zaległe)

A publiker mimo to wstawia tylko 1 lub czasami w porywach 2 linki do precli... Dlaczego?

baner-seostationv2.png

Przy okazji mam taką sugestię odnośnie podlinkowania. Można ustawić prawdopodobieństwo podlinkowania wpisu oraz intensywność tego podlinkowania rozłożoną w czasie. Ale nie można chyba w żaden sposób określić ile tych podlinkowań na wpis ma być. Finalnie jak to z losowaniem bywa różnie to wychodzi w kwestii ilości podlinkowań.

A gdyby dać możliwość ustalenia granicznej maksymalnej liczby podlinkowań danego wpisu? Wtedy można by ustawić podlinkowanie na 100%, czyli każdego wpisu np. 10 linkami. Wtedy chyba odbiłoby się to pewniej na liczbie zaindeksowanych BL dla strony docelowej i może troszkę odciążyło maszynę - na początku owszem linkowany byłby każdy wpis, ale w tempie ustalonym, np. link dziennie i po uzyskaniu 10 podlinkowań koniec wzmacniania tego wpisu. Choć wiadomo wszystko zależy od liczby wpisów dziennie i w ogóle katalogowanych stron, więc kwestia obciążenia mogłaby być całkiem odwrotna.

Ma to sens?

Edit: może ktoś testował możliwość ustawienia przy podlinkowaniu początkowej liczby 0 (i większej nasyconej) w funkcji kwadratowej? Może wtedy właśnie da się w ten sposób uzyskać to co mówię, tj. podlinkowywać każdy wpis jakąś liczbą linków szacowaną z dobranego okresu nasycenia, a potem przejścia znów na 0 z racji funkcji kwadratowej i tym samym niepodlinkowywania dalej tego wpisu?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Miał ktoś problem z utworzeniem grupy w projekcie (wersja 1.0.13a)?

Podczas zapisywania grupy pojawia się albo biała kartka albo komunikat:

Nie podałeś poprawnych danych
Wskazówka: Linkuj z katalogów -> Podlinkuj wpisy z katalogów -> początkowa liczba linków nie może być zerowa

... co oczywiście nie jest prawdą.

Dodatkowo - czy po pojawieniu się błędu (np. nieprawidłowe wypełnienie formularza) muszę ponownie wypełniać wszystkie dane? Toż to zakrawa na głupotę.

Naprawdę od momentu publikacji wersji 1.0.13a (w maju) nikt nie miał takich kłopotów ?

Ja po wielu męczarniach z laohost, postawiłem program na localhost. Dokładnie nie pamiętam parametrów ale jest to laptop 4 letni, 512 ram (po niedzieli dorzucę 1GB) procek Intel Core2DUO 1,6 (ale to sprawdzę dokładnie). Stoi na debianie, PHP 5.1.

Łącze UPC 5MB czy coś takiego, połączony przez router. Oczywiście to rozwiązanie tymczasowe bo i tak dużo czasu straciłem na walkę z tym...

Na obecnie wysyłka to około 2200 wpisów na dobę, z czego ponad połowa opublikowanych, a do tego zdalny dostęp. Poza tym nic więcej na nim nie chodzi.

Program się rozkręca i testuję z ustawieniami więc liczę na dniach na wzrost wysyłki.

Jeżeli ktoś by potrzebował pomocy z stawianiem na localhost, to znajomy który mi to stawiał powiedział, że może się tym zająć.

Co do samego publiker-a to popieram, żeby coś zrobić z nieaktywnymi katalogami i preclami bo usuwać je pojedyńczo to męczarnia, a wysyłanie wpisów to strata czasu.

Pytanie do osób korzystających z localhost, czy ktoś miał taki problem że co jakiś czas program się wylogowuje i ewenualnie jak sobie z tym poradził?

Pytanie do osób korzystających z localhost, czy ktoś miał taki problem że co jakiś czas program się wylogowuje i ewenualnie jak sobie z tym poradził?

Wylogowuje? U mnie regularnie co jakis czas przestaje działać i zazwyczaj muszę naprawić tabelę z zadaniami crona.

Co do samego publiker-a to popieram, żeby coś zrobić z nieaktywnymi katalogami i preclami bo usuwać je pojedyńczo to męczarnia, a wysyłanie wpisów to strata czasu.

Nieaktywne lepiej nie usuwać bo pobierze je z jakiejś listy jeszcze raz...

Z cyklu "Przysłowia Polskie":
- "We wakacja jak i w wiosnę - Google podskakuje se radośnie."
Mój blog o pozycjonowaniu i nie tylko... Strona firmowa - www.antygen.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności