Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Jak włączyć w publikerze formatowanie/edycję tekstu podczas dodawania nowego? Na filmach wideo w wersji 1.0 pokazuje się jakiś edytor, natomiast w mojej wersji 1.0.13a z dnia: 2010-05-14 nic takiego nie występuje.

ja tam wklejam tekst do zwykłego notatnika lub otwieram teksty przez zwykły notatnik, on domyślnie usuwa formatowanie i stamtąd kopiuje teksty.

baner-seostationv2.png

ja tam wklejam tekst do zwykłego notatnika lub otwieram teksty przez zwykły notatnik, on domyślnie usuwa formatowanie i stamtąd kopiuje teksty.

Też tak robię

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Chodziło mi o ten edytor WYSWIG który jest na filmach wideo przy dodawaniu tekstu. Ten który umożliwia wstawienie linku, synonimu poprzez przycisk. U mnie ten edytor nie występował. Było to winą hostingu. Próbowałem na innym działało normalnie. Problem jest na netmarku i wygląda to jakby nie czytało stylu. Rozwiązanie banalnie proste dorobiłem regułkę w .htaccess i jest już ok.

RewriteEngine On

RewriteRule ^index.html$ index.php

Mam jeszcze pytanie co do Netmarku, czy bardzo duża będzie różnica w postępach pracy publikera na tym hostingu w stosunku do VPS 1G i 1.5GHz? Na netmarku mają dobre statystyki i chcę go tam chwilę potrzymać dla przetestowania obciążenia/zużycia.

Mam pewien problem po przeniesieniu Publikera na inny serwer. Otóż po prawidłowym przeniesieniu, Publiker wyłącza mi linki podstron.

Nie ma katalogu, do którego można dodać tą podstronę. Pamiętaj, że tylko katalogi typu qlWeb i otwartyMini akceptują adresy podstron.

Publikacja adresu URL została wstrzymana.

Na poprzednim serwerze nic takiego się nie działo, dodawał po prostu do katalogów, które przyjmowały podstrony i tyle.

Jak rozwiązać ten problem?

Chodziło mi o ten edytor WYSWIG który jest na filmach wideo przy dodawaniu tekstu. Ten który umożliwia wstawienie linku, synonimu poprzez przycisk. U mnie ten edytor nie występował. Było to winą hostingu. Próbowałem na innym działało normalnie. Problem jest na netmarku i wygląda to jakby nie czytało stylu. Rozwiązanie banalnie proste dorobiłem regułkę w .htaccess i jest już ok.

RewriteEngine On

RewriteRule ^index.html$ index.php

Mam jeszcze pytanie co do Netmarku, czy bardzo duża będzie różnica w postępach pracy publikera na tym hostingu w stosunku do VPS 1G i 1.5GHz? Na netmarku mają dobre statystyki i chcę go tam chwilę potrzymać dla przetestowania obciążenia/zużycia.

przyczyna moze byc tez:

edytora nie ma gdy otwierasz scrolem lub w nowej karcie tekst lub dodawanie tekstu.

jak otworzysz normalnie lewym klikiem to u mnie jest ;).

co do tego vpsa daj znac na pw ile wpisow na dzien slesz

Mam pewien problem po przeniesieniu Publikera na inny serwer. Otóż po prawidłowym przeniesieniu, Publiker wyłącza mi linki podstron.
Nie ma katalogu, do którego można dodać tą podstronę. Pamiętaj, że tylko katalogi typu qlWeb i otwartyMini akceptują adresy podstron.

Publikacja adresu URL została wstrzymana.

Na poprzednim serwerze nic takiego się nie działo, dodawał po prostu do katalogów, które przyjmowały podstrony i tyle.

Jak rozwiązać ten problem?

Wejdź w grupę przy ktorej wywala Ci ten błąd, i zakładkę linki. TAm sprawdź może publiker dodał Ci jakieś linki do linków publikowanych.

A jak nie może sam dodałeś linki inne niż do strony głównej.

Jak rozwiązać? Najprościej zrobić nową grupę poprzez kopiuj i zaznaczyć "uzywaj do publikacji wpisow" tylko katalogi qlweb i otwarty mini, a w tej pierwszej je odznaczyć,.

baner-seostationv2.png

Chciałbym przedstawić dwie propozycję "ulepszeń" do programu:

1. Skopiowanie nawigacji po stronicowaniu na dół, tak aby po zjechaniu na koniec listy czy to zadań cron czy listy katalogów nie trzeba było przewijać strony do góry aby przejść na kolejną stronę tylko aby takie sama nawigacja znajdowała sie pod listą.

2. Zmodyfikowanie mechanizmu dodającego w ten sposób aby przy zaległości w wykonywaniu zadań typu "sprawdzenie linka", "sprawdzenie wpisu", "sprawdzenie czy opublikowany" jednak pierwszeństwo w wykonywaniu zadań miały dodawanie do precli i katalogów. W tej chwili mam taką sytuację, że publiker chodzi 4 dzień i jedyne co robi to sprawdza istnienie wpisów i linków i nic nie dodaje. Próbowałem zmodyfikować priorytety zadań, tak aby "katalogowanie" i 'preclowanie" miało najwyższy priorytet ale niestety to nie pomogło. Owszem zadania wskoczyły na pierwsze miejsce na liście zadań do wykonywania na podstronie "zadania cron" ale po próbie ręcznego uruchomienia otrzymywałem komunikat: "w chwili obecnej żadna grupa nie wymaga linkowania", podczas gdy wchodząc w pierwszą lepszą grupę najbliższy czas dodania już minął (grupa dodana 4 dni temu więc opcja dodania do całej bazy odpada) :D. Natomiast gdy usunę zadania "sptrawdzające" to publiker zaczyna normalnie dodawać. Być może jest to swego rodzaju bug - nie mi to osądzać.

3. Możliwość ustawienia czasu zalogowania w systemie. W tej chwili bo dosyć krótkiej nieaktywności wylogowuje. Dobrze aby było to parametrem.

Chciałbym przedstawić dwie propozycję "ulepszeń" do programu:

1. Skopiowanie nawigacji po stronicowaniu na dół, tak aby po zjechaniu na koniec listy czy to zadań cron czy listy katalogów nie trzeba było przewijać strony do góry aby przejść na kolejną stronę tylko aby takie sama nawigacja znajdowała sie pod listą.

Zdecydowanie, mało pracy a dla nas drobne ulepszenie.

Do tego rozdzieliłbym półautomatyczne dodawanie, aby wpisy nie były zaliczane do zadań z automatu

Wejdź w grupę przy ktorej wywala Ci ten błąd, i zakładkę linki. TAm sprawdź może publiker dodał Ci jakieś linki do linków publikowanych.

A jak nie może sam dodałeś linki inne niż do strony głównej.

Oczywiście, że sam dodałem. Problem w tym, że na starym serwerze nic takiego się nie działo, tzn. nie wstrzymywał mi linkowania podstron. Wiadomo, że można to tłumaczyć tym, że wcześniej dodawał tylko do qlweb-ów i mini ale to mało prawdopodobne. Dodam, że w moim drugim Publikerze również linkuje podstrony o podobnej strukturze i nic takiego się nie dzieje, dodaje równo.

Da się to automatyczne wyłącznie linku jakoś wstrzymać?

Witajcie,

Uzywam publikera juz od jakiegos czasu - kiedys go skonfigurowałem i tak sobie działał. W dniu dzisiejszym chciałem coś pozmieniać w konfiguracji i nie mogę sobie przypomnieć w jaki sposób zmieniało sie wagi linków. Czy ktoś moze mi przypomnieć.

Pozdrawiam

lukasha

Wchodzisz w grupę -> Linki -> edytujesz dany link i tam pole Waga. Pamiętaj tylko by w prawym górnym rogu włączyć widok Normalny.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Zauważyłem jeszcze jedną istotną różnice w moich dwóch Publikerach. Otóż jeden jest w wersji 1.0.13 (tam jest wszystko ok), a drugi w wersji 1.0.13a. Czy 1.0.13a ma jakiś dodatek, który sprawia, że linki podstron się wyłączają, po błędnej próbie dodania?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności