Skocz do zawartości

Publiker

publiker.pl

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Przy okazji mam taką sugestię odnośnie podlinkowania. Można ustawić prawdopodobieństwo podlinkowania wpisu oraz intensywność tego podlinkowania rozłożoną w czasie. Ale nie można chyba w żaden sposób określić ile tych podlinkowań na wpis ma być. Finalnie jak to z losowaniem bywa różnie to wychodzi w kwestii ilości podlinkowań.

A gdyby dać możliwość ustalenia granicznej maksymalnej liczby podlinkowań danego wpisu? Wtedy można by ustawić podlinkowanie na 100%, czyli każdego wpisu np. 10 linkami....

To wydaje się być całkiem sensowne rozwiązanie. Dodałem do listy 'do zrobienia'.

Co do samego publiker-a to popieram, żeby coś zrobić z nieaktywnymi katalogami i preclami bo usuwać je pojedyńczo to męczarnia, a wysyłanie wpisów to strata czasu.

Do katalogów/precli, które są oznaczone jako 'nieaktywne' to wpisy nie są wysyłane. Nie trzeba więc ich usuwać z listy ręcznie - nie ma to sensu, a wręcz jest niepożądane. Jeśli bowiem program oznaczy dany katalog jako nieaktywny, to wie, żeby więcej do niego nie wysyłać wpisów (wyłączanie odbywa się np. na podstawie historii dodań do danego katalogu/precla). Jeśli usuniemy taki katalog/precel z listy, to w późniejszym czasie program jeśli gdzieś w sieci znajdzie ponownie ten sam adres, to na początku uzna go za aktywny i zacznie do niego wysyłać wpisy. Po pewnym czasie prawdopodobnie katalog/precel znowu zostanie wyłączony, więc nie ma to sensu.

Wylogowuje? U mnie regularnie co jakis czas przestaje działać i zazwyczaj muszę naprawić tabelę z zadaniami crona.

Normalnie program wylogowuje się po 60 minutach bezczynności. Co do naprawiania tabeli crona, to program nie ma z tym nic wspólnego. Program tylko korzysta z bazy danych, ale sam nie ma większego wpływu na to, czy baza się zepsuje, czy nie.

1. Skopiowanie nawigacji po stronicowaniu na dół, tak aby po zjechaniu na koniec listy czy to zadań cron czy listy katalogów nie trzeba było przewijać strony do góry aby przejść na kolejną stronę tylko aby takie sama nawigacja znajdowała sie pod listą.

Tak, zgadzam się, mi to też czasem przeszkadza. Dorobi się.

2. Zmodyfikowanie mechanizmu dodającego w ten sposób aby przy zaległości w wykonywaniu zadań typu "sprawdzenie linka", "sprawdzenie wpisu", "sprawdzenie czy opublikowany" jednak pierwszeństwo w wykonywaniu zadań miały dodawanie do precli i katalogów. W tej chwili mam taką sytuację, że publiker chodzi 4 dzień i jedyne co robi to sprawdza istnienie wpisów i linków i nic nie dodaje. Próbowałem zmodyfikować priorytety zadań, tak aby "katalogowanie" i 'preclowanie" miało najwyższy priorytet ale niestety to nie pomogło. Owszem zadania wskoczyły na pierwsze miejsce na liście zadań do wykonywania na podstronie "zadania cron" ale po próbie ręcznego uruchomienia otrzymywałem komunikat: "w chwili obecnej żadna grupa nie wymaga linkowania", podczas gdy wchodząc w pierwszą lepszą grupę najbliższy czas dodania już minął (grupa dodana 4 dni temu więc opcja dodania do całej bazy odpada) :). Natomiast gdy usunę zadania "sptrawdzające" to publiker zaczyna normalnie dodawać. Być może jest to swego rodzaju bug - nie mi to osądzać.

Zadania mają takie priorytety, aby wszystko sprawnie chodziło. Czasem nie jest łatwo powiedzieć, które zadanie właściwie jest ważniejsze. Zadania związane ze sprawdzaniem aktywności wpisów mają akurat najmniejszy priorytet, więc to nie powinien być problem. Jeśli pokazuje się komunikat "w chwili obecnej żadna grupa nie wymaga linkowania" - to prawdopodobnie znaczy, że tak właśnie jest, więc program wykonuje inne zadania o mniejszym priorytecie.

3. Możliwość ustawienia czasu zalogowania w systemie. W tej chwili bo dosyć krótkiej nieaktywności wylogowuje. Dobrze aby było to parametrem.

Program wylogowuje użytkownika po 60 minutach bezczynności. To chyba nie tak mało.

Zauważyłem jeszcze jedną istotną różnice w moich dwóch Publikerach. Otóż jeden jest w wersji 1.0.13 (tam jest wszystko ok), a drugi w wersji 1.0.13a. Czy 1.0.13a ma jakiś dodatek, który sprawia, że linki podstron się wyłączają, po błędnej próbie dodania?

W wersji 1.0.13a nie wprowadzono żadnego nowego dodatku, który miałby wyłączać linki.

Publiker - katalogowanie stron WWW

Forum programu Publiker - tutaj odpisuję na bieżąco na wszelkie pytania/wątpliwości/problemy itp.

Zauważyłem jeszcze jedną istotną różnice w moich dwóch Publikerach. Otóż jeden jest w wersji 1.0.13 (tam jest wszystko ok), a drugi w wersji 1.0.13a. Czy 1.0.13a ma jakiś dodatek, który sprawia, że linki podstron się wyłączają, po błędnej próbie dodania?

W wersji 1.0.13a nie wprowadzono żadnego nowego dodatku, który miałby wyłączać linki.

Tylko tyle masz do powiedzenia na ten niewygodny temat?

Eksperyment Discover.pl

2. Zmodyfikowanie mechanizmu dodającego w ten sposób aby przy zaległości w wykonywaniu zadań typu "sprawdzenie linka", "sprawdzenie wpisu", "sprawdzenie czy opublikowany" jednak pierwszeństwo w wykonywaniu zadań miały dodawanie do precli i katalogów. W tej chwili mam taką sytuację, że publiker chodzi 4 dzień i jedyne co robi to sprawdza istnienie wpisów i linków i nic nie dodaje. Próbowałem zmodyfikować priorytety zadań, tak aby "katalogowanie" i 'preclowanie" miało najwyższy priorytet ale niestety to nie pomogło. Owszem zadania wskoczyły na pierwsze miejsce na liście zadań do wykonywania na podstronie "zadania cron" ale po próbie ręcznego uruchomienia otrzymywałem komunikat: "w chwili obecnej żadna grupa nie wymaga linkowania", podczas gdy wchodząc w pierwszą lepszą grupę najbliższy czas dodania już minął (grupa dodana 4 dni temu więc opcja dodania do całej bazy odpada) :). Natomiast gdy usunę zadania "sptrawdzające" to publiker zaczyna normalnie dodawać. Być może jest to swego rodzaju bug - nie mi to osądzać.

Zadania mają takie priorytety, aby wszystko sprawnie chodziło. Czasem nie jest łatwo powiedzieć, które zadanie właściwie jest ważniejsze. Zadania związane ze sprawdzaniem aktywności wpisów mają akurat najmniejszy priorytet, więc to nie powinien być problem. Jeśli pokazuje się komunikat "w chwili obecnej żadna grupa nie wymaga linkowania" - to prawdopodobnie znaczy, że tak właśnie jest, więc program wykonuje inne zadania o mniejszym priorytecie.

Tutaj się nie zgodzę, ponieważ jak sprawdzałem to zadania sprawdzające mają priorytety np. 100 podczas gdy najwyższy priorytet linkowania to 45. Są również sprawdzania z priorytetem 50, który również jest wyższy od linkowania. Moim zdaniem powinno być odwrotnie.

Odnośnie komunikatu ok tylko dlaczego gdy usunie się zadania sprawdzające to nagle zaczyna dodawać i już tego komunikatu nie ma?

Witam!

Jak u was wyglada procent wpisów zaakceptowanych do oczekujacych na publikacje ?

U mnie to wyglada tak : statystyki z ostatnich 14 dni : 35 zaakceptowanych, reszta oczekuje.

A jak u was?

Narzędzie do kompleksowego wsparcia działań SEO - https://senuto.com

Darmowe narzędzie do w pełni automatycznej wyceny pozycjonowania

Wysłanych: 24279 (do katalogów: 11482, do precli: 12797)

Opublikowanych: 22238 (w katalogach: 10503, w preclach: 11735)

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Piszecie o duzych liczbach wysłanych . Zapytam ile tam jest zawartych projektów / grup . Bo jeżeli Wysłanych 22238 w ciągu 14 dni na jednej grupie to podaj parametery hostingu ;-)

W moim przypadku jest 12 grup. Liczba wpisów wysyłana dziennie do katalogów i precli w każdej grupie ustalona raczej w normalnych ilościach, bez hardkorów. Najtańsze konto na laohost (procek i ram niezbyt obciążone, ale "nieoptymalne zapytania" cisną jak szalone).

Obecnie od rana testuję jeszcze konto współdzielone gdzie indziej, dam znać jak efekty bo dobowa liczba wpisów wygląda znacznie ciekawej - ale poczekajmy niech przemieli skrypt chociaż dobę.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

U mnie mniej więcej tak to wygląda w tej chwili z 1 dnia. Mam uruchomione zawsze kilka grup z dużą ilością wpisów na dzień i moim zdaniem daje to lesze rezultaty niż mniejsze ilości w dużym okresie czasu. Nie stosuje też już podlinkowania z katalogów i precli. Na moje skromne potrzeby prywatne starcza w zupełności, zwłaszcza że hosting tylko 39 zł /rok.

Wysłanych: 6930 (do katalogów: 1761, do precli: 5169)

Opublikowanych: 5067 (w katalogach: 836, w preclach: 4231)

a jeszcze z 14 dni wygląda to tak:

Wysłanych: 47594 (do katalogów: 12258, do precli: 35336)

Opublikowanych: 34957 (w katalogach: 6009, w preclach: 28948)

...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności