Skocz do zawartości

Skrypt wyciągający ilość zapytań, Znacie?

papieros

Rekomendowane odpowiedzi

Znacie może skrypt , lub macie pomysł jak go napisać, który:

na zadane słowo kluczowe/fraze zwróci ilość wyszukiwarkowych zapytań o to słowo.

PS. Chodzi o skrypt , który można wpróć do własnego programu, NIE o strony adwords'a i tym podobne.

PS2. W google API nie ma takiej możliwości jeśli dobrze się orientuje. Czy się myle?

Weźmy słowo 'SEO'

Łączymy się google

google.pl/search?hl=pl&q=seo&btnG=Szukaj+w+Google&lr=

Za pomoca preg_match_all wyciagamy

Wyniki 1 - 10 spośród około 10,400,000 dla zapytania seo. (Znaleziono w 0,03 sek.)

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

...bo jak inaczej bedziesz zliczal co inni wyszukuja ?

właśnie dlatego pytam o jakiś pomysł , WEBCeo jakoś to robi.

Być może gdzieś jest dostępna baza wyszukiwań i skrypt albo choć specyfikacja ,

może ktoś gdzieś prowadzi takie badania. Przydałoby mi się coś takiego , to pytam, może ktoś wie.

To ja jeszcze raz :)

Chodziło mi o skrypt!!! najchętniej PHP'owy (ale może być cokolwiek innego) bo chciałbym go wpróć w mój program . Wejściem tego skryptu byłoby słowo kluczowe , wyjściem ilość zapytań. Wejście jest generowane a wyjście potem wykorzystywane i programowo porównywane. Ergo : listy nie bardzo są przydatne (może innym razem ale nie teraz).

Zastanawiam się już czy się nie dobrać do flaków WEBCeo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności