Skocz do zawartości

Unikalne odwiedziny

Cestro

Rekomendowane odpowiedzi

Czy unikalne odwiedziny strony mają jakiś wpływ na pozycję strony w google? Jestem powiedzmy "Zaczynający" przygodę z pozycjonowaniem i te pytanie mnie dręczy.

Czy im więcej uniq to tym lepiej indeksuje czy cokolwiek ? Ma to jakiś wpływ na stronę? Czy to tylko tak o dla informacji ?

multikonto, recydywa

Niby nie maja ale do końca nie wiadomo. Nawet jak to praktycznie znikomy na ten moment. Google ma dostęp do statystyk wielu stron przecież. Ale jeśli jesteś zaczynającym dopiero zabawę w SEO to nie zajmuj sobie tym głowy i pozycjonuj stronę tak jak wszyscy inni :jezyk1:.

Czy unikalne odwiedziny strony mają jakiś wpływ na pozycję strony w google? Jestem powiedzmy "Zaczynający" przygodę z pozycjonowaniem i te pytanie mnie dręczy.

Czy im więcej uniq to tym lepiej indeksuje czy cokolwiek ? Ma to jakiś wpływ na stronę? Czy to tylko tak o dla informacji ?

Nie. To działa raczej w drugą stronę, im wyższa pozycja tym więcej uu :jezyk1:

Co rozumiesz "tak dla informacji"? Unikalne odwiedziny są ważne, gdyż wiesz ile osób odwiedza daną stronę :jezyk1:

Słyszałem teorie związku pomiędzy google, a odwiedzinami, ale to raczej działa w drugą stronę -> im lepsza pozycja w google, tym więcej odwiedzin.

@up Ubiegłeś mnie :P

Spółki | Prawo | Sąd

Logicznie rzecz biorąc, nie tyle jest brana (jeżeli G to bierze pod uwagę) unikalnych wejść, tylko procent odrzuceń. Odrzuceniem jest wejście które kończy się na stronie wejścia przez osobę przeglądającą stronę i nie wchodzącą na inne podstrony.

Internetowa galeria fotografii turystycznej z różnych zakątków Polski

Tanie telefony komórkowe w sklepie Orange

Dziel się z innymi ciekawymi informacjami internetowymi za pośrednictwem serwisu społecznościowego

Czyli mogę mniemać iż autoserf typu wypromuj.net jest zbędnym narzędziem

Zgadza się, szkoda transferu na coś z czego nie będziesz czerpać korzyści. Kiedyś autosurfy wykorzystywało się do promocji Paid To Promote i trochę się dało na tym zarobić (nie wiem jak się dziś sprawy mają), ale jeśli masz reklamę z płatnością CPM, to można z autosurfow korzystać - o ile reklamodawca nie będzie miał nic przeciw.

Zgadzam się z wypowiedziami wyżej ,i tutaj mam małe pytanko czy jeśli ma się stronę w autosurfie to to może powodować bana od google ,ale w ten sposób jest ruch na stronie a wiadomo że google ma dostęp do statów strony i może coś z tego jednak wyciągać

https://dobree.pl - śmieszne cytaty :)

Logicznie rzecz biorąc, nie tyle jest brana (jeżeli G to bierze pod uwagę) unikalnych wejść, tylko procent odrzuceń.
Kiedy odwiedzający (zwłaszcza z wyników Google) kończy wizytę na tej jedynej stronie to może też oznaczać że znalazł tam dokładnie to czego szukał, w jakim celu ma przeglądać resztę strony? :jezyk1:

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Może moja może być potraktowana jako obraźliwa, za co z góry przepraszam. I może nie dotyczyć autora wątku.

Zastanawiam się, jakiemu procentowi użytkowników tego forum pozycjonowanie uderzyło do głowy. Wygląda na to, że wiele osób tutaj ma jakieś odwrócone proporcje i patrzy na pozycję w google jako najważniejszą, świętą metrykę - zapominając, że jeśli akurat na niej nie zarabiamy (bo żyjemy z pozycjonowania) to ma ona tak naprawdę drugorzędne znaczenie - a takie rzeczy jak ilość unikalnych użytkowników, bounce rate to jest to, co decyduje o sukcesie lub porażce strony.

Mam wrażenie, że czasami udzielając porad niektórzy zapominają, że to, co jest ważne dla nich, nie musi mieć dla innych aż takiego znaczenia.

Dziwię się osobom, które same pozycjonują swoje strony (a takich jest wiele na tym forum) że aż taką wielką wagę przywiązują do pozycji w google, czasami nawet nie sprawdzając, czy wyszukiwarka może dla nich stanowić ważne źródło odwiedzin. W wielu przypadkach zamiast wydawać pieniądze na pozycjonowanie by przejść z 12 na 5 pozycję dużo lepiej byłoby skupić się na innym rodzaju marketingu...

• 8 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności