Skocz do zawartości

Domeny w promocji z tanim odnowieniem

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Czy wiecie może, jakie firmy oferują aktualnie domeny .pl, .com, .info, .net (lub któreś z nich) w promocji (czyt. grosze), z tanim, ale nieprzymusowym odnowieniem?

A moglibyście jeszcze polecić mi taniego rejestratora zagranicznego? Czy zagranicą mają taniej niż my? Bo z tego co zauważyłem, to ceny są podobne.

.info to teraz www.godaddy.com ma za grosze :jezyk1: Przedłużaniu ciut drożej jak w OVH.

Chyba, że gdzieś jest lepsza oferta na odnowienia i taka sama na rejestracje to też się chętnie dowiem.

Żeglarstwo - www.bezan.com.pl - hobbystyczna stronka o żeglarstwie

Ogłoszenia Żeglarskie - Resjy Morskie, Czartery, Kursy, Skipperzy - NaŻagle.pl

Interesujesz się żeglarstwem? Zajżyj na Forum żeglarskie.

Nigdzie nie masz przymusu odnowienia... Tylko nie dostaniesz authinfo i jeśli chcesz zachować domenę to i tak musisz przedłużyć. A wątpię, żeby jakakolwiek firma dawała authinfo przy zakupie domeny pon. 10zł. Po prostu musiałaby dopłacać do interesu, a o to nikogo nie podejrzewam.

Czy wiecie może, jakie firmy oferują aktualnie domeny .pl, .com, .info, .net (lub któreś z nich) w promocji (czyt. grosze), z tanim, ale nieprzymusowym odnowieniem?

W erze?? Czy u tokarza?? , a nie to tulejki po 20 zł

pffshop.pl, na to też jest sposób, tylko efekt jest połowicznie zadowalający. Można kupić za złotówkę i założyć opcję (w dropped o ile się nie mylę za 30zł) jeśli odnowienie tragicznie drogie.

Tak wziąłem pod uwagę właśnie ofertę DiH.pl, bo ostatnio się reklamowali na PiO. Domena .pl za złotówkę, ale przedużenie już za 90zł.

Tak więc chcąc założyć opcję, by przenieść się do dropped (gdzie odnowienie chyba 50zł), zapłacimy za tę całą operację i utrzymanie na kolejny rok 80zł. Czyli tylko 10zł mniej niż byśmy trzymali wciąż w DiH. A unikamy papierkowej roboty. Tak więc prawdziwe oszczędności zaczynają się dopiero w 3. roku utrzymywania domeny.

Dlatego szukam registrara, który da tanio domeny, pozwoli zrezygnować po roku, jeśli się okaże że domena nie przynosi dochodu, a jeśli zacznie przynosić, to cena odnowienia będzie atrakcyjna i będę mógł u niego zostać, mając święty spokój.

Jedno ciężko mi zrozumieć.

Zakładając opcję na domenę by zaoszczędzić tylko parę złotych (sumarycznie do standardowej ceny rejestracji w firmie która ma tanie odnowienia bez kruczków :P ) tracimy 15 dni przez które domena jest zablokowana, więc skoro jest ona tak mało ważna dla właściciela ze względu na takie poświęcenia to po co ją w ogóle przedłużać?

Może ze względu na indeksację w google? skoro tak to osoba taka nie zdawała sobie sprawy że zapłaci trochę za przedłużenie lub domena przez rok czasu nie była w stanie na siebie zarobić?

Kiedyś czytałem, iż mała firma była gotowa na brak strony i e-mail w sieci aby tylko zaoszczędzić kilkadziesiąt złotych zakładając opcję na swoją domenę :)

no cóż, widocznie ja tego nie pojmuje..

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

• 4 tygodnie później...

Rzecz jasnych regulaminów.

Praktycznie każda domena rejestrowana za grosze bezie miała jakieś warunki w przypadku authinfo.

Na https://2be.pl cena rejestracji to 9,90 i domenę na drugi dzień lub tego samego dnia nawet, można wynieść gdziekolwiek indzie - regulamin jest jasny i czysty. Odnowienie 79 zł netto.

Gwoli uwagi - zgodnie z zasadami NASK, authinfo nie można odmówic - należy go wydac a najwyżej potem "ścigać" abonenta, jak ktoś lubi, by zapłacił "kary"... :/

Pozdrowienia

Bartłomiej Juszczyk

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności