Skocz do zawartości

o co dokładnie chodzi

Mroofka

Rekomendowane odpowiedzi

Po tym jak czytałem kiedyś o systemie wymiany linków o tym że podnosi pozycje ok potwierdziło się ,ale też czytałem że można dostać bana za to, ale ktoś pisał żeby go stosować jako dopalacz więc coś w tym że można stosować możecie powiedzieć dokładnie jak stosować? i jakiś taki najlepszy ;]

https://dobree.pl - śmieszne cytaty :)

Są 2 główne sposoby używania SWLi:

1. Instalujesz go na swoich stronach.

2. Linkujesz swoje strony.

Ad. 1

Na pewno nie powinno się instalować SWLi na stronie pozycjonowanej. Osłabia to jej pozycję w google i czasami

prawdopodobny jest filtr, a może nawet ban w ekstremalnych sytuacjach.

Ad. 2

Jeżeli linkujesz swoje strony pozycjonowane SWLami to:

a) linkuj wpisy w preclach, katalogach i zaplecze dynamicznymi SWLami

B) na początku linkuj swoją stronę tylko statycznymi swlami

c) w celu dopalenia po kilku miesiącach pozycjonowania można użyć dynamicznych SWLi

d) zwiększaj moc stopniowo, ale raczej nie rzadziej niż co 2-3 tygodnie

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

Hypno: moglbys mniewiecej napisac od czego zalezy wlasnie takie otrzymanie filtru/banu przy instalacji SWL na danej stronie bo ten temat mnie interesuje.. Zbyt duzej lisoci linkow wychodzacych na podstronach? Jezeli tak czy jest jakas przyjmowana ilosc?

dzieki

Hypno: moglbys mniewiecej napisac od czego zalezy wlasnie takie otrzymanie filtru/banu przy instalacji SWL na danej stronie bo ten temat mnie interesuje.. Zbyt duzej lisoci linkow wychodzacych na podstronach? Jezeli tak czy jest jakas przyjmowana ilosc?

dzieki

CZYTAJ FORUM :jezyk1:

Ja dostałem filtr (50 pozycji w dół) jakiś rok temu, za to, że miałem kilka systemów zainstalowanych + parę linków. Sporo linków obok siebie, a część w stopce.

Jeżeli chcesz zminimalizować ryzyko filtra to:

1. Maksymalnie umieszczaj 2-3 linki obok siebie.

2. Jeśli nie możesz umieścić linków w treści to staraj się je oddzielić. Linki prawie każdego systemu można i powinno się oddzielać (np. zdaniami: "Ta strona jest świetna <link1>, a ta też jest niczego sobie <link2>")

3. Raczej nie umieszczaj dużo linków w stopkach. Max. 2-3 linki.

4. Jeśli masz dużo linków to miej też dużo treści (np. 100 znaków treści na 1 link)

Bany z reguły zdarzają się za poważniejsze przewinienia takie jak generowany bełkot na stronach. Jeżeli strona po oglądaniu jej w ciągu niedługiego czasu (np. 10-20 sekund) wygląda jak dla człowieka, to jest mniejsze ryzyko bana.

Rosani.pl - Pierwsza taka perfumeria internetowa! - Światowe marki - Hurtowe ceny! - Ponad 5000 produktów - Tani kurier lub odbiór osobisty przy Metrze.

dokładnie, dla jednej osoby wartośc najwekszą ma SWL A, dla innej B, dla kolejnej C, a dla jeszcze innej kombinacja ABC

jeżeli sam nie dojdziesz do tego, który w Twoim przypadku będzie najlepszy, to daleko nie zajedziesz :unsure:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Zakładam, że masz 10k punktów. Jeśli dopiero co kupiłeś domenę i chcesz ją linkować tylko linkme to daj 1-5 linków dziennie na główną frazę i 1-2 linki dziennie na 3-5 innych fraz. Jedną lub kilka podstron też linkuj na główną frazę po 1-2 linki dziennie. Po 2 tygodniach zwiększ przyrost np. o 1,5-2 razy. Po 4 tygodniach o 3-6 razy tego co było na samym początku. Później już będziesz widział, które frazy są wyżej, a które niżej i gdzie dać więcej linków, a gdzie oszczędzić punktów.

Domena jest od 7 miesięcy strona prosperuje normalnie wymieniam się coraz lepszymi linkami co kazdy pr(aktualnie 3) wychodzących około 20+5 które aktualnie ustawiłem w linkme

punktów mam elite a jest ich 836

najlepiej napisz ktoś na gg kto sie na tym zna ;p :8723773 gg

https://dobree.pl - śmieszne cytaty :)

836 punktów można mieć za 8,36 zł za miesiąc :D Za taką kwotę raczej wiele nie zdziałasz ani nie odczujesz, tym bardziej, że masz dosyć mocną stronę z PR3. Może uda Ci się wepchnąć do top 10 jedną prostą frazę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności