Skocz do zawartości

Pozycjonowanie- jedna czy kilka firm?

rimfiztrik

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Kolegów

Chciałbym zlecić pozycjonowanie strony na wiele niełatwych słów kluczowych. Zastanawia mnie pewna kwestia: czy lepiej zlecić jednej firmie wszystkie hasła czy też po jednym (porównywalnym) kilku różnym i zobaczyć efekty? Chodzi mi nie o kwestię wyboru firmy tylko o skuteczność pozycjonowania. Czy takie "rozdrabnianie" pozycjonowania bardziej szkodzi czy bardziej pomaga?

czy lepiej zlecić jednej firmie wszystkie hasła

Tylko i wyłącznie jednej, bo jak każda firma by zaczęła linkować, to w końcu wpadłbyś w filtr.

Czy takie "rozdrabnianie" pozycjonowania bardziej szkodzi czy bardziej pomaga?

Według mnie szkodzi, jak już zlecić to jednej i porządnej firmie.

Jeżeli dasz 5 firmom do pozycjonowania ten sam serwis to może się zakończyć bardzo nieciekawie (szczególnie gdyby firmy nie wiedziały o tym) - pozycjonowanie jest delikatnym procesem, i jakby robiło to 5 firm jednocześnie nie wiedząc co robią inni, to mogliby wręcz zaszkodzić Twojej witrynie (filtr w google na domenę).

Zdecydowanie 1 firma.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Obexus, to ja Ci odpowiem na to pytanie - TAK. Ja dostałem miesiąc temu propozycję pozycjonowania serwisu na kilka haseł. Na początku zostałem poinformowany, iż oczywiście stroną nie zajmuje się nikt z zewnątrz i jeśli ktoś coś robił to jedynie pracownik firmy. Było to dla mnie o tyle podejrzane, że do strony prowadzą jedynie linki z katalogów oraz syfiastych stron z SWL, brak żadnego porządnego linka. Po kilku dniach okazało się, że stroną zajmują się już do tej pory 2 firmy, a potrzebna jest jeszcze trzecia. I szef firmy wielce zdziwiony, że ja odmawiam, bo przecież "tamte 2 firmy pozycjonują na różne hasła, więc zapewniały, że nie ma żadnego problemu". Jedna z tych firm to duża firma z Poznania (nie chodzi o słoneczko). Myślicie, że ktokolwiek pokwapił się aby cokolwiek zmienić na stronie? Dobre sobie... Linki z katalogów to jeszcze pozostałości sprzed 2 lat, kiedy jakiś pracownik dodawał stronę, a obecne linki to rotacyjny SWL. Tak się teraz "pozycjonuje". Brak słów...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności