Skocz do zawartości

jak kupic bezpiecznie domene?

kangurrr

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

mam zamiar kupic domene za ladnych pare tysiaczkow. koles mieszka w drugim miescie i mam jechac do niego i on ma mi odsprzedac ja. no i niewiem jak tu zrobic zeby w kulki mnie nie zrobil. jak wyglada kupywanie od kogos domeny? powiedzmy ze wejde na jego kompa i pozmieniam hasla dostepu a on bedzie mial keyloggera i ja pojade a on se znowu zmieni...roznie bywa. jak takie sprawy sie zalatwia, bo szkoda te 7 tys... :/

??? thx i pozdro za dop

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

na jakiej zasadzie dziala ten aftermarket? jesli kupie domene powiedzmy na aftermarket od kogos to gdzie ta domena pozniej bedzie? nie rozumiem. dostane hasla itd w tej firmie co odkupie domene?

ebialystok.pl - Firmy Białystok

Nowy branżowy katalog firm województwa Podlaskiego to Podlasie Online.

Sale weselne Białystok to miejsce gdzie zorganizujesz imprezę okolicznościową.

na jakiej zasadzie dziala ten aftermarket? jesli kupie domene powiedzmy na aftermarket od kogos to gdzie ta domena pozniej bedzie? nie rozumiem. dostane hasla itd w tej firmie co odkupie domene?

1. Koles zaklada konto na dropped.pl / aftermarket.pl

2. Uzywajac kodu authinfo transferuje domene do dropped.pl / aftermarket.pl

3. Ty zakladasz konto

4. Koles wystawia domene z opcja KupTeraz w ustalonej wczesniej cenie

5. Logujesz sie, klikasz kup teraz.

6. Stan Twoich finasów wykazuje -X.XXX (kwota na jaka sie umowiliscie). Domena jest zablokowana a ty masz siedem dni na przelanie kasy.

7. Przelewasz kase uzywajac karty platniczej / kredytowej

8. Domena trafia do Twojego panelu, kasa do kolesia

Jechanie do kogos obcego z gotówa to jest szalony pomysl.

edit.

po zakupieniu domena musi byc w dropped.pl / aftermarket.pl przez 20 dni, potem mozesz ja wytransferowac do innego rejestratora uzywajac kodu authinfo

podstawa to dokument cesji, jezeli bedziesz mial taki dokument to nawet jak koles bedzie znal haslo to i tak mu nic nie da. dokument cesji wysylasz do operatora, upewnij sie ze na dokumencie sa identyczne dane obecnego dysponenta co u operatora tej domeny

(dla domen zarejestrowanych na firme sprawdz whois https://dns.pl/cgi-bin/whois.pl [<--dla domen polskich] i https://who.is/ dla globalek i innych)

dokument wysylasz do operatora domeny i oni taka zmiane wykonuja. Tak przynajmniej jest w home.pl

i nie musisz sie piep**yć z jakimis aftermarketami.

a nawet jak chcialby cie oszukac to masz dokumenc cesji z pieczatkami jego

zglaszasz tam sprawe domena zostaje blokowana do wyjasnienia (nie bedzie mogl jej odsprzedac wtedy nikomu) i z takim dokumentem cesji ja wygrasz

kasy tez mu najlepiej nie dawaj do łapy tylko na konto i tez bedzie to jakis dowod w razie czego

no to tyle ode mnie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności