Skocz do zawartości

Parkowanie czy strona MFA?

dMien

Rekomendowane odpowiedzi

Yyy... czyli to jest nielegalne? To tego nie wiedziałem. Przecież co to za różnica dla Google, tak samo działają parkingi.

Ale tak sobie pomyślałem, że po co płacić część dochodów dla NameDrive, skoro można 100% mieć dla siebie (ewentualnie oddać trochę fiskusowi)?

Google Adsense już umożliwia parking domeny:

https://iname.pl/rynek/google-otwiera-swj-parking-domen/

Yyy... czyli to jest nielegalne?
Błąd, zabronione nie oznacza, że jest to nielegalne, wg polityki programowej Google Adsense strony na których są reklamy, muszą być zgodne z wytycznymi dla webmasterów, a strony MFA takie nie są, bo są to strony praktycznie bez treści z samymi reklamami, dlatego powstało właśnie Adsense pod domeny.:
Twórz strony z myślą o użytkownikach, a nie wyszukiwarkach.(...)

https://www.google.pl/support/webmasters/bi...?answer=35769#1

Mar.

Polecam katalog SeoPark.pl, katalog AK47 (5 lata w sieci) ...oraz Wirtualne-miasta.eu
"Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów" - Stanisław Lem

Dziękuję za link. Hmm... Jeśli "starzy", mają podpisane korzystne umowy, dzięki którym będą mogli być konkurencyjni, to mała zaleta tego Googla...

A mam pytanie - pozycjonowanie domen zaparkowanych nie jest dozwolone. Ale co w przypadku, gdy zaparkujemy już wypozycjonowaną stronę? Wiadomo, można już nie linkować do niej, ale stare linki pozostaną w Sieci. Czy Google taką stronę wchodzącą na parking od razu filtruje, czy wciąż jest ona wysoko w SERPach?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności