Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Pytanie na szybko. Przenosiłem jeden z katalogów na starym skrypcie, zazwyczaj wystarczyła podmianka w pliku config numeru licencji i domeny i wystarczało do działania. Teraz wyskoczył błąd "Unknown column 'spell' in 'field list'".

Da się to jakoś szybko naprawić? Na czystej bazie działa bez problemu.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Ale przeniosłeś te same pliki starego skryptu ? Bo jak wrzuciłeś pliki z nowej wersji a baza jest ze starej to nie zadziała. Trzeba zrobić aktualizację.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Przeniosłem, działa ale nie do końca. Nie wiem czy to wina przenoszenia czy zbieg okoliczności. Nie wyświetla podstron.

To chyba jednak coś innego bo ostatnio też w jakimś katalogu to widziałem, pomoże ktoś?

https://znany-katalog.com.pl/zdrowie,i,uroda/apteki,s,774/

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Jeśli brak pliku htaccess to PA -> Konfiguracja -> Adresy URL -> klikamy Wyślij

Jeśli htaccess jest to > https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-strona-dziala-prawidlowo-ale-nie-dzialaja-seo-urle-przyjazne-adresy/

Dzięki General, powiedz mi jeszcze jak się z Tobą kontaktować, bo mam problem z bardzo starym plikiem db.php, a mail z końca roku pewnie Ci umknął.

Edycja - żeby nie nabijać niepotrzebnych postów.

Dorzuciłbym do walidacji usuwanie podwójnych spacji.

Czy po updacie powinno mi działać podświetlanie błędów ortograficznych w opisach na liście wpisów w PA?

Czy jest sposób, żeby zablokować bezpośrednie wejścia na wyszukiwarkę w katalogu?

Edytowane przez pyzdera

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

taka propozycja, przy moderacji wpisów jak mamy możliwość u góry zaznaczyć/odznaczyć wszystkie akceptuj/na później/usuń to by sie przydało też odznaczanie powiadomienia e-mail.

a to dlatego, że jak moderuje sobie darmowy katalog gdzie jest trochę wpisów a mam delikwenta co mi spamuje śmieciami to chciałbym wywalić wszystkie jego wpisy po IP bez powiadomienia (bo i po co) - wiem, że można wyłączyć powiadomienia w konfiguracji, ale za dużo klikania (szczególnie jak się kilku trafi i trzeba by co chwile przełączać)

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

Witam

ja mam do Generala pytanko natury technicznej, chciałbym zrobić na skrypcie "Seoka" liste katalogów, i nasówa się tu pytanie czy jest możliwość aby na głównej stronie w liście wpisów każdy wpis miał swój nr. ? np. Najnowszy 1. kolejny 2. itd, ponadto czy na głównej stronie także w liście wpisów, przy tytule każdego z katalogów można jakoś umieścić ilość BL danej strony,PR lub IP serwera na jakim jest, chodzi mi o takie bajery, czy katalog platny czy nie itd

Pozdrawiam

Edytowane przez netix

ja mam do Generala pytanko natury technicznej, chciałbym zrobić na skrypcie "Seoka" liste katalogów

Da się. Tutaj przykład > https://spiskatalogow.org/

i nasówa się tu pytanie czy jest możliwość aby na głównej stronie w liście wpisów każdy wpis miał swój nr. ? np. Najnowszy 1. kolejny 2. itd

Można - wystarczy wstawić zmienną $sites[$i]['id'] jeśli numerki mają być po ID wpisów lub samą $i - wtedy będzie numerowało powiedzmy od 1-20 na każdej stronie.

ponadto czy na głównej stronie także w liście wpisów, przy tytule każdego z katalogów można jakoś umieścić ilość BL danej strony

Do tego musiałbyś sobie dopisać kod php i stworzyć pole w bazie do cachowania tej wartości.

PR lub IP serwera na jakim jest

Sprawdzanie PR już jest więc w liście wpisów wywołujesz to zmienną $sites[$i]['pr']

Natomiast IP wyciągniesz gethostbyname($sites[$i]['url'])

chodzi mi o takie bajery, czy katalog platny czy nie itd

A to sobie tworzysz jako dodatkowe pole formularza w PA -> Konfigruacja -> Katalog firm i dane wyciągasz jako $sites[$i]['form_ID'] gdzie ID wstawiasz numerek pola.