Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Święty Mikołaj jednak istnieje :D :D

Dobra, mam od razu pytanko, gdzie szukać problemu, czy ze skryptem, czy z hostingiem, czy z teściową, jeśli w adminie niektóre operacje przekierowują mnie na stronę

Forbidden
You don't have permission to access /admin/ on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Np konfiguracja mailingu po próbie zapisu, albo niektóre pliki template przy próbie zapisu też wywalają to samo, co ciekawe działało to ok, a przestało bez mojej ingerencji, co ciekawsze na 2 kontach laohost, na jednym jest ok, a na drugim z 3 katalogami mam identyko problem, próbowałem też zmieniać chmody dla katalogu admin, ale to nic zupełnie nie dało, jakiś pomysł ? ? ? :)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Raczej problem z hostingiem - dokładnie firewallem który blokuje wywołanie zmiennych $_GET jak "mailing" i inne "podejrzane" nazwy.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

ok, dzięki za odpowiedź

odnośnie nowych funkcjonalności, jakie mogłyby się pojawić, to fajnie by było, gdyby powstało jakieś narzędzie kontroli jakości stron, wygląd katalogu można już niemal dowolnie zmieniać, moderacja też jest niezła, ale brakuje całkowicie narzędzia, które by czuwało nad jakością bazy, tzn, po czasie, miesiącach, latach, wiele stron przestaje działać, przekierowuje na różne cholerstwa,, albo jest zasyfiona wirusami, ja obecnie więcej czasu poświęcam na wyszukiwanie niedziałających stron, niż na moderację nowych, a wystarczyłby prosty cron, który sprawdza dostępność lub przekierowanie i przenosi taką stronę do zaraportowanych, może nie za 1 razem, ale np za 3 cyklem, jeśli nie odpowie..., inny pomysł nieco bardziej skomplikowany, to można by wykorzystać automatycznie informacje z google webmasters tools o przekierowaniach na zasyfione strony, u mnie czasem pojawiają się tam jakieś linki typu domena/?click=ID_strony a taki adres przekierowuje od razu do zablokowanej strony z racji infekcji, raczej nikt nie chce, by katalog przekierowywał na jakikolwiek syf, znowu można obsłużyć to automatem, ja robię ręcznie, przy wieloletnich dużych bazach taki problem to chleb powszedni...

Pomysłów mam niestety więcej... :D

Wesołych Świąt.

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

ok, dzięki za odpowiedź

odnośnie nowych funkcjonalności, jakie mogłyby się pojawić, to fajnie by było, gdyby powstało jakieś narzędzie kontroli jakości stron, wygląd katalogu można już niemal dowolnie zmieniać, moderacja też jest niezła, ale brakuje całkowicie narzędzia, które by czuwało nad jakością bazy, tzn, po czasie, miesiącach, latach, wiele stron przestaje działać, przekierowuje na różne cholerstwa,, albo jest zasyfiona wirusami, ja obecnie więcej czasu poświęcam na wyszukiwanie niedziałających stron, niż na moderację nowych, a wystarczyłby prosty cron, który sprawdza dostępność lub przekierowanie i przenosi taką stronę do zaraportowanych, może nie za 1 razem, ale np za 3 cyklem, jeśli nie odpowie..., inny pomysł nieco bardziej skomplikowany, to można by wykorzystać automatycznie informacje z google webmasters tools o przekierowaniach na zasyfione strony, u mnie czasem pojawiają się tam jakieś linki typu domena/?click=ID_strony a taki adres przekierowuje od razu do zablokowanej strony z racji infekcji, raczej nikt nie chce, by katalog przekierowywał na jakikolwiek syf, znowu można obsłużyć to automatem, ja robię ręcznie, przy wieloletnich dużych bazach taki problem to chleb powszedni...

Pomysłów mam niestety więcej... :D

Wesołych Świąt.

Już kiedyś były poruszane te kwestie ale niestety na tym się skończyło, a są to dobre rozwiązania. Na chwilę obecną polecam Xenu.

logo.png

Katalog-SEO.org.pl - to też jest niezły katalog

Mi również brakuje ten funkcji o której pisze @zielony_gremlinek. Zanim skorzystałem z Seokatalogu (2009r.?) to miałem katalog na skrypcie phpLD... pamiętam, że tam była funkcja do sprawdzania statusu http wszystkich dodanych stron do katalogu. Całkiem prawidłowo to działało, ale hosting nie wytrzymywał takiej ilości zapytań w krótkim czasie... więc na pewno przydałoby się dzielenie na partie i wywoływanie z CRONa, np. 10 sprawdzeń co 1 uruchomienie skryptu + zapisywanie wszystkiego do logów. ;)

Okej, to idąc "za ciosem" - znaleźliśmy sporo stron niedziałających i obecnie gdy je deaktywujemy (czasami strony po jakimś czasie wracają do normalności) to kolejka do akceptacji wzrasta, a to może odstraszyć dodających. Byłaby szansa na to aby niedziałające strony deaktywować i jednocześnie nie powiększać kolejki do moderacji (byłyby te wpisy widoczne w PA, a niewidoczne na zewnątrz w szablonie)?

logo.png

Katalog-SEO.org.pl - to też jest niezły katalog

Okej, to idąc "za ciosem" - znaleźliśmy sporo stron niedziałających i obecnie gdy je deaktywujemy (czasami strony po jakimś czasie wracają do normalności) to kolejka do akceptacji wzrasta, a to może odstraszyć dodających. Byłaby szansa na to aby niedziałające strony deaktywować i jednocześnie nie powiększać kolejki do moderacji (byłyby te wpisy widoczne w PA, a niewidoczne na zewnątrz w szablonie)?

Takie strony wrzucaj do grupy "na później". I jeśli wówczas chcesz żeby się nie wyświetlały to PA -> Edytor -> sidebar.php - zamień:

<li class="in"><div class="text"><?=$GLOBALS['lang'][20];?>: <?=$stat['sites_unactive'];?></div></li>

na:

<li class="in"><div class="text"><?=$GLOBALS['lang'][20];?>: <?=($stat['sites_unactive']-$stat['sites_later']);?></div></li>

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Witam. Mam dwa pytania, pierwsze to gdzie znajde instrukcje dostosowywania szablonu do wersji 1.5

W paczce aktualizacyjnej którą pobierasz przez PA -> Optymalizacja -> Sprawdź aktualizacje - plik nazywa się readme_update-polish.txt

, a drugie to kiedy statystyki katalogu będą działały. Pozdrawiam

W przyszłym tygodniu na pewno będzie poprawka (abo mini aktualizacja). Tak jak opisałem na blogu > https://www.seokatalogi.pl/blog/wiele-spraw-do-omowienia/ - wszystko zależy od tego czy chcecie majesticseo czy przechodzimy na ahrefs ?

w sumie jedno i drugie z czasem może przestać działać, żeby przedłużyć żywotność statystyk najlepiej opcje obie sprawdzać i wyświetlać wartość "większą, korzystniejszą" ;)

Już mi ręce opadają więc proszę Was o pomoc. Jakieś 6 miesięcy temu gugiel uczepił się mojego katalogu w kwestii 'nienaturalnych linków wychodzących'. Pomimo tego że na wszystkie linki które są we wpisach mam 'z palca' nałożone 'nofollow' (bo innych wychodzących nie posiadam), oni nadal twierdzą że:

Sprawdziliśmy witrynę i naszym zdaniem wciąż nie jest zgodna z naszymi wskazówkami dotyczącymi jakości. Aby utrzymać wysoką jakość naszych wyników wyszukiwania, strony mogą nie być w nich wyświetlane lub mogą zajmować odleglejsze pozycje. Mogą też być postrzegane jako mniej wiarygodne od stron, które są zgodne ze wskazówkami dotyczącymi jakości.

Podpowiedzcie jak się z tego wygramolić.

raczej chodzi o takie wpisy: https://www.x-d.pl/budownictwo/tonery,wroclaw,s,85/

i czepiają się raczej za linki w opisie, jak w przykładzie.

Podpowiedź od Generała, może się komuś przyda:

PA -> Edytor -> site.php - proszę zamienić:

<?=decode($site[0]['description']);?>

na:

<?=encode($site[0]['description']);?>

i linka nie będzie. W formularzu dodawania też usunąć opcję.

Ja osobiście jak widzę takie cuś w opisie, to kasuję wpis za nienaturalną składnię.