Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Generale!

Dzięki za poświęcony czas na pomoc we wdrożeniu SEOKatalogu w miejce wysłużonego miniacza. Całe szczeście, że przekierowania starych url na nowe działają, bo przy dużej ilości zaindeksowanych stron (i podlinkowanych przez użytkowników) to był dla mnie priorytet. Pierwsze wrażenia z obsługi PA sa takie, że jest bardzo dużo możliwości konfiguracyjnych, z kórymi trzeba sie na spokojnie zapoznać.

Bardzo chętnie dopiszę się do Twego spisu SEOKatalogów (bo w czasie przerwy "wdrożeniowej" moj katalog wyleciał w większości spisów "powszechnych")

To tyle wazeliny, a teraz pytania:

Dodałem mapy katalogu do narzędzi Google i przy każdej mam takei ostrzeżenie:

Nieprawidłowa przestrzeń nazw. W pliku mapy witryny lub indeksu mapy witryny nie zadeklarowano prawidłowo przestrzeni nazw.

Tag: urlset

Czy katalog ma własny kanał RSS ? (bo przemycam tym kanałem nowe wpisny na inne strony)

Czy w PA można edytować tą część strony głównej (bo nie mogę znaleźć):

Witamy w SEOKatalogu - najnowszym polskim projekcie SEO mającym na celu stworzenie

Czy w Konfiguracji->Linki - bedzie można kiedyś dodać dodatkowe okienko, żeby linki wyświetlały sie tylko na głownej?

(odznacze okienka "wszytskie" nic nie daje bo po powrocie do edycji danego linka ponownie jest zaznaczone)

Jutro będę testował dodanie wpisów i zarządzenia nimi więc pewnie pytań będzie więcej :)

Jeszcze raz gratulacje za zrobienie dobrego katalogu (w dobej cenie).

1. Mój błąd - zapomniałem że google chce dodatkowo kwestii xmlns="https://www.google.com/schemas/sitemap/0.84" w urlset. Jutro podeślę pliczek z poprawką.

2. Kanału RSS jeszcze nie ma - będzie w następnej wersji - tutaj pytanie chcecie tylko 1 wspólny RSS dla nowych wpisów czy może również RSS dla każdej kategorii z osobna ?

3. Oczywiście że można - plik languages/polish.php i english.php - zmienna 25. Edytować plik możesz w zakładce Edytor -> pliki językowe są na samym dole w lewym menu

4. Fakt to by się przydało - będzie w następnej wersji.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jasne że się da - na przykładzie gotlink.pl:

pod funkcją wyświetlającą tagi:

<?=global_tags('color', array('#FFFFFF'), ', ');?>

dajesz np.

<?php

$color = array(
  '0'  => '#000000',
  '1'  => '#808080',
  '2'  => '#800000',
  '3'  => '#FF0000',
  '4'  => '#800080',
  '5'  => '#FF00FF',
  '6'  => '#008000',
  '7'  => '#00FF00',
  '8'  => '#808000',
  '9'  => '#FFFF00',
  '10' => '#000080',
  '11' => '#0000FF',
  '12' => '#008080',
  '13' => '#00FFFF',
  '14' => '#C0C0C0',
  '15' => '#FFFFFF'
  );

include("{unikalnanazwapliku}.php");
echo str_replace('<a', '<a style="color:'.$color[rand(0,16)].';font-size:'.rand(9,20).'px;"', showGotlink());
?>

I linki zleją się z tagami zarówno pod względem kolorów jak i rozmiarów.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

żeby zmienic domene musze dac ci do wygenerowania nowej licencji na nową domene ?

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Nie ma możliwości zmiany licencji na inną domenę - raz wygenerowany i przesłany klucz jest już na amen :D ...ale widzę że wiele osób o to pyta więc chyba pomyślę nad tym jak zrobić żeby była możliwość zmiany domeny. Wiesz może jak to jest zrobione w INDEXU ?

Przysyłacie fajne propozycje na maila - odnotowuję to co jest na "liście życzeń" na następna wersję:

Uwagi / propozycje:

- Wyświetlanie "strona X" w title tylko na kolejnych podstronach

kategorii/podkategorii

- Buttony (możliwość dodawania jako wymaganego linku zwrotnego

buttonów / bannerów)

- Ukryta grupa wpisów (chcę stworzyć pewna grupę wpisów, do której

będę dodawał tylko swoje strony i nie chcę, aby gdziekolwiek się

wyświetlała na stronie)

- Możliwość wyróżnienia "ramką" lub jakimś tekstem wybranych grup wpisów

Edytowane przez General_Depet

oo :) Tych możliwości właśnie mi teraz brakuje :D

Cały czas chodzi mi jeszcze o ten stały link dodawania nowego wpisu i to co ostatnio proponowałem rzeczywiście nie było dobrym rozwiązaniem, bo tak jak pisałeś chodzi tutaj o:

Można dorobić aczkolwiek to co jest teraz jest specjalnie ze względu na:

- automatyczny wybór kategorii głównej

- walidacja adresu

- ewentualna blokada dodawania podstron

- sprawdzenie czy strona znajduje się już w katalogu

- ewentualna blokada adresu WWW lub IP dodającego

(..)

Tak więc przemyślałem to i można to tak rozwiązać:

Zrobić taką podstronkę gdzie wpisuje się tylko adres strony, wybiera podkategorie i klikamy dalej. I teraz trwa to sprawdzanie czy strona jest już w katalogu, bądź czy dostała bana i jeśli nic z tych rzeczy to otwiera nam się formularz który jest teraz, z tymże jest już wpisany adres i wybrana kategoria no i te META...

Nie wiem czy zrozumiałeś :D Może trochę nakręciłem

button1.gif - Katalog Najlepszych Blogów - Prowadzisz bloga? Dodaj go do katalogu!

Nie wiem czy zrozumiałeś :D Może trochę nakręciłem

Zrozumiałem i postaram się to wprowadzić w następnej wersji - poczekam jeszcze kilka dni może jeszcze coś ciekawego zaproponujecie i zabieram się do pracy :D.

Kilka bieżących spotrzeżeń.

Wydaje mi się, że po zaznaczeniu opcji w PA , że nie można zgłaszać np.: stron, kategorii i podkategorii - ten zakaz powinien dotyczyć także zarejestrowanych użytkowników (np. wyjeżdżam na urlop, zamykam "biznes" na 2 tygodnie i żeby z tym czasie nikt się nie niecieprliwił, ze wpis nie został zaakceptowany)

Druga sprawa to taka, że nie mogę się doszukać w PA zakładki z użytkownikami.

Przydałoby się także przy Grupie wpisów nieaktywnych - tam gdzie jest możliwość hutrowej moderacji - wyszczególnić przy zgłszonym wpisie, że pochodzi on od zarejestrowanego użytkownika. Np. zamiast e-maila byłby "klikalny" nick użytkownika po którym mógłbym zobaczyć szczegóły jego wpisów:

- ile dodał stron, jakie to strony, ew. ile zostało odrzuconych

Mogłyby byc także prze takim niku mini statytyska np. user1 (23/3) -> czyli 23 strony zaakceptowane 3 odrzucone (albo odwrotnie)

Może za bardzo wydziwiam, ale wiadomo kto najczęsciej dodaje strony do katalogów - pozycjonerzy, więc po takich mini statach (dodane/odrzucone) wiadomo z kim sie ma doczynienia i tam gdzie wczesniej wpisy były akceptowane można poświęcić mniej czasu na "prześwietlanie" zgłaszanej strony (lub wręcz umożliwić dodawanie stron widocznych w katalogu od razu)

Edytowane przez noka

wysłałem CI PW - pewnych rzeczy odnośnie IU nie mogę upublicznić.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

chciałbym dorzucić 2 propozycje do PA:

1. Wiadomości dla użytkowników - możliwość wysyłania informacji o zmianach w katalogu itp.

2. Aktywni użytkownicy - najczęściej wykorzystywane adresy IP, adresy e-mail

takie rozwiązania posiada Katalog Hurricane

Poznaj i zrozum ten biznes... Dołącz nie czekaj aż doskonała okazja Cię ominie!

BO468x60.gif

Ja mam jeszcze pytanie dotyczące licencji na domenę. Jeśli wykupię ją na jeden adres czy będzie techniczna możliwość odpalenia skryptu na localhoscie? Ułatwiłoby to prace nad szatą graficzną katalogu.

Edytowane przez Flanker

katalog sklepów - darmowy katalog PR4 porady, artykuły, produkty.

Atrakcje turystyczne - wyjade.pl