Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

po co ci aktualne PR ? usyaw sobie w crone raz na dobe i styknie.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

1. Jak zrobić, żeby robiło update od początku?

System pobiera kolejno wpisy w których ostatnie sprawdzenie pageranku było najwcześniej

2. Robić wykonywanie co minutę? Daje to 1440 zapytań dziennie - zależy jeszcze jak inni używają serwera i ile zapytań robią...

To już zależy od Ciebie - globalna aktualka PR (tych lokalnych nie liczę) w google jest chyba co 4-5 miesięcy więc podziel sobie ilość wpisów przez ilość dni i będziesz wiedział ile na dobę musisz sprawdzić by być na bieżąco :). Zresztą nawet jak będziesz do tyłu to wejście na podstronę wpisu zmusza system do półautomatycznego sprawdzenia czy data nie jest przeterminowana - jeśli tak kolejne zapytanie to wielkiego G. Więc bez obawy...

3. A jeżeli google przyblokuje IP to ta nieprawidłowa wartość zapisze się do bazy?

Nie - zablokowane IP skutkuje komunikatem że "wyglądasz na robota...ble...ble..przepisz token kurde!" więc nie zapisuje ;)

zgred -> z tym feralnym "k" napiszę Ci jutro. Coś jest nie tak z .htaccess

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Witam;

Nie wiem czy już to było, ale przydałaby się opcja ponownego wysłanie maila z linkiem aktywacyjnym.

Czasem taki mail może się zapodziać, a ponownie nie ma możliwości na swoje konto pocztowe się zarejestrować.

Pozdrawiam

Przydało by się jeszcze masowe sprawdzanie stron (zadanie do crona) pod kątem czy jeszcze działają. Gdy wykryje, że strona nie działa to trafia do osobnej grupy, gdzie moderator sprawdzi jeszcze raz wpis. Oczywiście wpisy były by kasowane po ok. 2 tygodniach, bo downtimy serwerów się zdarzają (ew. jeszcze backupowanie usuniętych wpisów do osobnej tabeli).

bedziesz miał problem z SITEMAP-ą - jak tylko ktorys plik przyrośnie o 50 tys linkow to się wysypie. Poza tym mam życzenie - prosze o generowanie mapy tagów - za*******e przyspiesza indeksację ;)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

1. Temat był już poruszany na 11 (chyba?) stronie tego wątku.

Przydałoby się jakieś demo albo tylko z licencją na localhost, albo z wprowadzonymi na stałe (bez dostępu do PA) danymi typu lorem... tak żeby można było pobawić się z templatką już poważniej a nie tylko z poziomu edytora w katalogu lub ftp - czas i sypiąca się upubliczniona strona.

2. Czy jest możliwość edycji jakiegoś pliku, tak żeby można było ingerować w wynikowy html wyświetlania kategorii? (nie podoba mi się, że jest tabelka ;) )

3. Jak wygląda kwestia aktualizacji z wersji 1.0 do 1.2? czy trzeba będzie przechodzić wszystkie pośrednie?

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Jeden dzień mnie nie było i temat zasypany pytaniami :P

Nie wiem czy już to było, ale przydałaby się opcja ponownego wysłanie maila z linkiem aktywacyjnym.

Muszę to przemyśleć - jeśli już to życzenie na następną wersję.

Przydało by się jeszcze masowe sprawdzanie stron (zadanie do crona) pod kątem czy jeszcze działają. Gdy wykryje, że strona nie działa to trafia do osobnej grupy, gdzie moderator sprawdzi jeszcze raz wpis. Oczywiście wpisy były by kasowane po ok. 2 tygodniach, bo downtimy serwerów się zdarzają (ew. jeszcze backupowanie usuniętych wpisów do osobnej tabeli).

Do zrobienia bo to fajny pomysł ale też raczej na następną wersję już.

Genarale w IE katalog trochę mi się rozjeżdża... Widziałem już wcześniej, że ktoś też już to zgłaszał - czy mogę prosić poprawkę na maila?

A zgłaszam dopiero teraz bo skończyłem katalog :)

Jutro podeślę poprawkę albo może poczekasz kilka dni na 1.2 (wiem wiem znów opóźnienie :( ) ?

bedziesz miał problem z SITEMAP-ą - jak tylko ktorys plik przyrośnie o 50 tys linkow to się wysypie. Poza tym mam życzenie - prosze o generowanie mapy tagów - za*******e przyspiesza indeksację :)

W wersji 1.2 system tworzy sitemapy etapami i 500 wpisów na plik.

Przydałoby się jakieś demo albo tylko z licencją na localhost,

Toć jest możliwość pracy na localhoście - zagadaj do mnie to wyślę Ci klucz :)

2. Czy jest możliwość edycji jakiegoś pliku, tak żeby można było ingerować w wynikowy html wyświetlania kategorii? (nie podoba mi się, że jest tabelka :P )

W wersji 1.2 tego jednego pliku (template.php) nie będę kodował ale musisz liczyć się z tym że tam ten html wymieszany jest już dość mocno z phpem.

3. Jak wygląda kwestia aktualizacji z wersji 1.0 do 1.2? czy trzeba będzie przechodzić wszystkie pośrednie?

Wersja 1.2 będzie zawierać wszystkie poprawki z wersji 1.1 i 1.11 więc nie.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Wszystko idzie w dobrą stronę. Czekam z niecierpliwością na 1.2 ;) Jaki szacujesz orientacyjny termin - na weekend będzie?

Na pewno. Dziś nie będzie bo wczoraj miałem nieplanowany wyjazd a dziś jeszcze kilka istotnych problemów do poprawki...

mam problem z sitemapą - G opluwa mnie że neiwłaściwy format :)