Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Trochę mnie dziwi, że coraz więcej tych katalogów powstaje w wersji całkowicie czystej, bez najmniejszej modyfikacji. Zdarzają się też zmodyfikowane graficznie, ale bez uzupełnienia stron informacyjnych. A już zadziwiające jest to, że ludzie coraz częściej na starcie żądają płatności za rozpatrzenie wpisu, gdzie katalog nawet nie jest podlinkowany, PR0, a domena świeża. Niektórym to się chyba wydaje, że już sam fakt zainwestowania pieniędzy w skrypt SEOKatalog gwarantuje całą rzeszę zainteresowanych i wniebowziętych faktem, że będą mogli wydać kilka PLN za zgłoszenie wpisu do bezwartościowego katalogu.

To kiedy plus minus można się spodziewać 1.3?

myślę że ok. 10 października

Lesiu -> i tak proporcje "wyróżniających się" do "zielonych" są zdecydowanie lepsze niż w przypadku innych skryptów :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Tak padł serwer z systemem licencyjnym a myślałem że już zabezpieczyłem skrypt przed takimi problemami eehh :/

Zaraz wyślę poprawkę żeby przynajmniej tych błędów nie wyrzucało na stronie.

edit. a właściwie wyślę jak technicy naprawią usterkę bo padło również phpmyadmin i poczta ;)

edit2. już jest ok :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Akurat jeśli chodzi o taki sposób sprawdzania licencji to jest to co najmniej dziwne. Teraz już jest OK, ale przez jakiś czas nie można było korzystać z katalogów na tym skrypcie ze względu na problem z serwerem sprawdzającym licencjonowanie. Nie ma jakiegoś innego sposobu na to?

Druga sprawa to problem ze stronicowaniem wyników. Jeśli jakaś podkategoria ma więcej wpisów to na kolejnych stronach znikają linki (prócz jednego) do stron wcześniejszych. No chyba, że to taki zamysł stronicowania, ale wydaje mi się, że to błąd.

Akurat jeśli chodzi o taki sposób sprawdzania licencji to jest to co najmniej dziwne. Teraz już jest OK, ale przez jakiś czas nie można było korzystać z katalogów na tym skrypcie ze względu na problem z serwerem sprawdzającym licencjonowanie. Nie ma jakiegoś innego sposobu na to?

Niestety nie wpadłem na nic lepszego :) - jedyne co można zrobić i zaraz zrobię to wyłączenie w przypadku takiej awarii błędów funkcji sprawdzającej licencję u użytkownika. W sumie to znikomy problem bo taka awaria zdarzyła się dopiero 2 raz od wypuszczenia skryptu i trwała nie więcej niż 2 godziny.

Druga sprawa to problem ze stronicowaniem wyników. Jeśli jakaś podkategoria ma więcej wpisów to na kolejnych stronach znikają linki (prócz jednego) do stron wcześniejszych. No chyba, że to taki zamysł stronicowania, ale wydaje mi się, że to błąd.

Taki zamysł -> googlarka pięknie indeksuje kolejne strony kiedy nie ma jak wracać do tych które już przejrzała ;)

z tego co pamietam to chyba właśnie tak miało być.

a ja mam inne pytanie. czy da sie jakoś "wymusić" czy z automatu zrobić aby tytuły wpisów zaczynały się zawsze z dużej litery?

Edytowane przez SilverT

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

a ja mam inne pytanie. czy da sie jakoś "wymusić" czy z automatu zrobić aby tytuły wpisów zaczynały się zawsze z dużej litery?

Świetny pomysł i bardzo prosty do zrobienia - dziwne że nie miałem tego dotychczas na liście. Będzie w wersji 1.3. Dzięki!