Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

ciekawa dyskusja, a przynajmniej na ciekawy temat. tylko trochę sie pogubiłem, tzn pisząc, że będą działały gdy serwery licencyjne nie będą już działały masz na myśli pełno funkcjonalny skrypt (strona, panel itp) czy jak?

a Zgreda chyba temat natchnął na testy ;)

i jeszcze takie pytanie, bo sprawdzając wpisy natknąłem sie na kombinatora, który widać wkleja od razu cały wpis z linkiem w treści, a skrypt samego linka tj. liczy jako zwykłą treść i sie w ten sposób mieści w limicie, a bez tego by nie dodał wpisu. da się to jakoś ominąć? wiem że normalny kod linka <a href=> na stronie php jakos może nie zliczać, ale jak jest z tym?

Edytowane przez SilverT

Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl

ciekawa dyskusja, a przynajmniej na ciekawy temat. tylko trochę sie pogubiłem, tzn pisząc, że będą działały gdy serwery licencyjne nie będą już działały masz na myśli pełno funkcjonalny skrypt (strona, panel itp) czy jak?

Powtarzam po raz 10 już dzisiaj - będzie działać nawet gdy serwer padnie/przestanie istnieć ;)

i jeszcze takie pytanie, bo sprawdzając wpisy natknąłem sie na kombinatora, który widać wkleja od razu cały wpis z linkiem w treści, a skrypt samego linka tj. liczy jako zwykłą treść i sie w ten sposób mieści w limicie, a bez tego by nie dodał wpisu. da się to jakoś ominąć? wiem że normalny kod linka <a href=> na stronie php jakos może nie zliczać, ale jak jest z tym?

Tak mój błąd - zapomniałem dać zmienną opisową wpierw w encode() zanim zliczy znaki. Do poprawki w wersji 1.3. Dzięki!

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Pierdoła na sobotę: tych których też irytują krzaki przy ucinaniu opisu funkcją substr(zmienna, 0, 350); niech zmienią ją na mb_substr(zmienna, 0, 350, 'utf-8'); - człowiek uczy się phpa chyba całe życie ;)

Wersja 1.3 ukończona w 75% ;)

PS. Dzięki Flanker

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Cytat Generała:

Tagi wyświetlane są za pomocą 1 funkcji:

<?=global_tags('color', array('#FFFFFF'), ', ');?>

1 zmienna - kolor tagów (jak color to losuje)

2 zmienna - tablica kolorków których nie chcemy losować (w przypadku wyboru color)

3 zmienna - separator

Kolor żółty to #FFFF00; więc funkcja powinna wyglądać:

<?=global_tags('color', array('#FFFFFF', '#FFFF00'), ', ');?>

Wykonam:

- kodowanie z .psd do HTML/CSS/JS,

- wdrażanie szablonów pod WordPress, SEOKatalog oraz inne skrypty.

Dziś mnie naszło żeby posprawdzać stare wpisy w swoim katalogu (mam taki jeden stary mini :) ) co oczywiście skutkowało usunięciem z katalogu niedziałających stron. Przejrzałem demo tego skryptu i nie znalazłem opcji "wspomagającej" takie sprawdzanie, nie liczę zgłoszeń użytkowników.

Może by się przydała opcja wyświetlająca listę najstarszych wpisów do ponownego sprawdzenia? Taką kontrolę by można robić np. co 6 miesięcy lub co ustawiony czas, ewentualnie wyłączyć gdy ktoś nie chce z tego korzystać.

Przyznaję że nie czytałem całego wątku i być może już było na ten temat, jeżeli tak to przypomnę ;)

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Może by się przydała opcja wyświetlająca listę najstarszych wpisów do ponownego sprawdzenia? Taką kontrolę by można robić np. co 6 miesięcy lub co ustawiony czas, ewentualnie wyłączyć gdy ktoś nie chce z tego korzystać.

Hej, chodzi o samą listę wpisów począwszy od najstarszego do najnowszego czy automat w cronie sprawdzający header strony (czy działa czy nie ?)

Bo jak to pierwsze to można w zakładce Grupy Wpisów -> wpisy aktywne przejść do ostatniej strony i sprawdzać "od tyłu" - swoją drogą przydałoby się sortowanie ale to dopiero w wersji 1.4.

Bo jak to pierwsze to można w zakładce Grupy Wpisów -> wpisy aktywne przejść do ostatniej strony i sprawdzać "od tyłu"
Chodzi o listę, przy takiej metodzie nie wiem kiedy ostatnio sprawdzałem dany adres i na którym takie sprawdzanie skończyłem. Gdyby była do tego osobna lista z ustawionym okresem sprawdzania to na liście by się wyświetlały tylko wpisy które nie były kontrolowane przez np. ostatnie 6 miesięcy.

Opcja z cronem też by mogła wspomagać ale nie ma to jak samemu sprawdzić, czasami zamiast strony której dotyczy wpis pod adresem znajduje się katalog lub coś innego.

Nie znam się na pozycjonowaniu, ja tu tylko zużywam transfer i miejsce w sql.

Roman Kluska ujawnia: nadchodzi INFLACYJNY ARMAGEDON!

Chodzi o listę, przy takiej metodzie nie wiem kiedy ostatnio sprawdzałem dany adres i na którym takie sprawdzanie skończyłem. Gdyby była do tego osobna lista z ustawionym okresem sprawdzania to na liście by się wyświetlały tylko wpisy które nie były kontrolowane przez np. ostatnie 6 miesięcy.

OK - zapisane - w zasadzie rozwiąże to właśnie opcja sortowania/filtrowania wg. daty która pojawi się w wersji 1.4. Dzięki

w konkursie moga brac udziałs trony zgłosozne do konkursu I ? bes sęsu :)

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

w konkursie moga brac udziałs trony zgłosozne do konkursu I ? bes sęsu ;)

Te które zostały wyróżnione jak najbardziej :) - choć co logiczne 2 raz wyróżnione nie będą więc walczą już tylko o 1 lokatę :)

Depet - to w sobotę na 90% będzie 1.4? ;)

Raczej niedziela/poniedziałek. Kończę właśnie najbardziej czasochłonną modyfikację - komentarze ;)