Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Okienko reklamowe nie obsluguje paypal, jedynie sms.
oczywiscie chodzi juz o istniejace wpisy, po wyborze dodaj reklame jest tylko miejsce na kod, nie mozna wybrac paypala.

Niemożliwe a to co to jest > https://www.demo.seokatalogi.pl/?action=premium_box ?

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Witam,

właśnie zauwazyłem że po wejściu do jednej z podkategorii, na samym dole strony wywala błąd:

Warning: Missing argument 6 for pages(), called in /home/xxx/domains/xxx/public_html/templates/st-01/sub.php on line 31 and defined in /home/xxx/domains/xxx/public_html/includes/template.php on line 545

Warning: Division by zero in /home/xxx/domains/xxx/public_html/includes/template.php on line 547

może orientuje się ktoś z was w czym tkwi problem ?

Edytowane przez kriss83

Z tym że nie dostosowałes templatki do wersji 1.31 - chodzi o ten fragment z pliku readme_update.txt:

Zwróć uwagę że ten kod do zmiany występue w tych plikach 2-krotnie tzn. stronicowanie jest u góry i na dole.

• Zoptymalizowano gruntownie zapytania do SQL - ilość zmalała o 75% a strona wczytuje się znacznie szybciej

W pliku templates/<-nazwa-twojej-templatki->/sub.php:

zamienić:

<small class="right"><?=pages('sub', $sub[0]['title'], $sub[0]['sites_active'], $GLOBALS['cfg']['sub_site'], ' · ');?></small>

na:

<small class="right"><?=pages('sub', $sub[0]['title'], $sub[0]['id_cat'], $sub[0]['sites_active'], $GLOBALS['cfg']['sub_site'], ' · ');?></small>

W pliku templates/<-nazwa-twojej-templatki->/tag.php:

zamienić:

<small class="right"><?=pages('tag', $tag, $count, $GLOBALS['cfg']['sub_site'], ' · ');?></small>

na:

<small class="right"><?=pages('tag', $tag, '', $count, $GLOBALS['cfg']['sub_site'], ' · ');?></small>

W pliku templates/<-nazwa-twojej-templatki->/search.php:

zamienić:

<small class="right"><?=pages('search', $_GET['search'], $count, $GLOBALS['cfg']['sub_site'], ' · ');?></small>

na:

<small class="right"><?=pages('search', $_GET['search'], '', $count, $GLOBALS['cfg']['sub_site'], ' · ');?></small>

W pliku templates/<-nazwa-twojej-templatki->/pr.php:

zamienić:

<small class="right"><?=pages('pr', $_GET['pr'], $count, $GLOBALS['cfg']['sub_site'], ' · ');?></small>

na:

<small class="right"><?=pages('pr', $_GET['pr'], '', $count, $GLOBALS['cfg']['sub_site'], ' · ');?></small>

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Wiadomość może nie do końca związana z SEOKatalogiem ale LaoHost zaoferował się z kilkoma rabatowymi serwerami pod SEOKatalogi. Kto zainteresowany zniżką pisać na PW lub kontakt@seokatalogi.pl

Sam mam u nich 2 serwery więc mogę spokojnie powiedzieć że pod SEOKi nadają się znakomicie.

Edytowane przez General_Depet

Hello

Kupiłem kataloga wczoraj i powiem szczerze, że w porównaniu do indexu jest rewelka. Nawiasem mówiąc Indexu mam już trochę dość poprzez brak możliwości blokad typu subdomeny, podstrony i dodane już linki. Zresztą jest wiele usprawnień bardzo pożytecznych i mam nadzieję, że prowadzenie tego skryptu będzie bardzo przyjemne - na razie się tak zapowiada. Na dzień dzisiejszy już mnie trochę siły odpuściły na notoryczne sprawdzanie tych samych linków średnio raz w miesiącu dlatego kupiłem ten i wygląda to bardzo dobrze. Nie wiem jak się to indeksuje ale właściciel Indexu mógłby się dużo nauczyć i wprowadzić kilka usprawnień.

Mam propozycję usprawnienia. Sugeruję dopracowanie płatności za wpisy. Tzn. mnie np. brakuję opcji wpłaty na konto. (nie wiem czy da się to jakoś obejść bo od wczoraj wieczorem zbyt wiele czasu nie miałem na niego). Wolę codziennie wbić na kasę fiskalną te kilka paragonów niż oddawać dotpay 60 % zarobku - który mógłby pójść na dodatkowy skrypt, lepszy serwer czy piwo dla moderatora. Może wprowadzić jakieś inne systemy, nie wiem czy jest jakiś tańszy ale dotpay mnie rozwalił. Pewnie paypal się nie przyjmie w płatnościach - niech mnie ktoś wyprostuje, jeżeli się mylę.

Brakuje mi też tworzenia sitemapy, chyba że jeszcze nie odnalazłem tej opcji.

Ogólnie napisałem tego posta w celu jednej z wielu pochwały, że nareszcie mogę zapłacić komuś w kraju za dobrą robotę a nie jakiemuś US'owi czy angolowi.

Pozdrawiam

Witaj, cieszę się że skrypt się podoba

Kupiłem kataloga wczoraj i powiem szczerze, że w porównaniu do indexu jest rewelka. Nawiasem mówiąc Indexu mam już trochę dość poprzez brak możliwości blokad typu subdomeny, podstrony i dodane już linki.

A nie chciałeś przenieść kategorii/podkategorii/wpisów ze indexu do seokata ? :)

Mam propozycję usprawnienia. Sugeruję dopracowanie płatności za wpisy. Tzn. mnie np. brakuję opcji wpłaty na konto.

Ależ oczywiście że się da :) - działa na podobnej zasadzie co SMS czyli też przez operatora płatności np. DotPay z tą różnicą że tam nie zdzierają od Ciebie 60% a jedynie 0,3 zł lub kilka % :)

Dokładniej wdrażanie płatności przelewem masz opisane w FAQ > https://www.seokatalogi.pl/pytania-i-odpowiedzi/#E2

Może wprowadzić jakieś inne systemy, nie wiem czy jest jakiś tańszy ale dotpay mnie rozwalił.

Możesz korzystać z dowolnego operatora SMS/przelewy - jedyny warunek żeby miał usługę zakupu kodów jednorazowych importowanych do serwisu klienta (tak jak DotPay)

Brakuje mi też tworzenia sitemapy, chyba że jeszcze nie odnalazłem tej opcji.

Jasne że jest - PA -> Import/Export -> Export XML

Edytowane przez General_Depet

Co do przenoszenia to zrobię to na pozostałych katalogach jak przyjdzie na to czas. Ten przeznaczam na wpisy od zera.

Dzięki za podpowiedzi, przejrzę jeszcze raz konfigurację.

Co do wpłaty na konto to raczej chciałbym to zrobić bez żadnych pośredników czyli na własne konto, a wpisy by oczekiwały np. przez tydzień na wpłatę.

Po tygodniu zaświeciły by się na czerwono, nie ma wpłaty to aut i tak sprawdzam wpłaty kilka razy dziennie, więc nie było by problemu.

Ale to tylko takie moje .... widzimisię. Jestem przewrażliwiony na puncie płatności w necie i ich prowizjach na przykładzie sklepu :)

Nie wiem czy to da się zrobić, ale widzę że nieźle by było, gdyby mój katalog pamiętał adresy stron które odrzuciłem (nie zabanowałem) i dlaczego je odrzuciłem. Poza tym, już kiedyś o tym wspominałem, przydałaby się możliwość wstawienia wpisu do poczekalni i wysłania info do usera np:"popraw opis".

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Nie wiem czy to da się zrobić, ale widzę że nieźle by było, gdyby mój katalog pamiętał adresy stron które odrzuciłem (nie zabanowałem) i dlaczego je odrzuciłem.

Chyba mam to zapisane ale daleko oj daleko.

Poza tym, już kiedyś o tym wspominałem, przydałaby się możliwość wstawienia wpisu do poczekalni i wysłania info do usera np:"popraw opis".

Tylko widzisz problem w tym że aby poprawić wpis trzeba było wcześniej dodać go jako zalogowany dlatego lepiej usunąć wpis zawiadamiając o przyczynie - jak mu zależy doda drugi raz porządnie :D

witam takie male pytanko mam.. co może być przyczyną niewyświetlania w menu bocznym statystyk IP BL PR?

Przepraszam jeżeli pytanie już padło, ale nie mogę się odnaleźć, przydałoby się osobne forum dla skryptu :)

Edytowane przez julu

witam takie male pytanko mam.. co może być przyczyną niewyświetlania w menu bocznym statystyk IP BL PR?

PA -> Optymalizacja -> Aktualizuj statystyki ale sugeruję wcześniej w PA -> Konfiguracja -> Ustawienia główne przełączyć metodę pobierania na curl

Pytanie dodane do FAQ > https://www.seokatalogi.pl/pytania-i-odpowiedzi/#E3