General_Depet Opublikowano 16 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2010 (edytowane) roberto_one napisał(a): To jakie adresy mam tam wpisać do pingowania? Teraz mam https://blogsearch.google.com/ping?url= Jeśli masz serwer shared to sugeruję zostawić tylko ten 1 lub max. 2 - wystarczy Edytowane 16 Czerwca 2010 przez General_Depet iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverT Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 shared z uwagi na samo współdzielenie czy obciążenie? Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 17 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 (edytowane) Bardziej ze względu na set_time_limit ustawiony w serwerach shared zazwyczaj na 30s - to za mało żeby skrypt mógł obsłużyć kilka serwerów do spingowania przez co bardzo często w takich sytuacjach po 30s proces jest przerywany a naszym oczom ukazuje się biała strona i oczywiście pierwsze co robi właściciel seokata to pisze zażalenie na kontakt@seokatalogi.pl Edytowane 17 Czerwca 2010 przez General_Depet iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas_79 Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Cytat oczywiście pierwsze co robi właściciel seokata to pisze zażalenie na kontakt@seokatalogi.pl tongue.gif osobiscie znam takiego jednego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M_K_S Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Weri kurcze fani! Ale faktycznie odradzam:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kursor Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 Dołączę się do listy życzeń/marzeń: mam wiele seokatalogów i marzy mi się panel do moderacji wszystkich moich seokatalogów z jednego miejsca. Co o tym myślicie? A może już istnieje coś takiego? Katalog stron na Wordpress Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilverT Opublikowano 17 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2010 temat był już poruszany w kwestii Seokatalogu. z tego co pamiętam, mało prawdopodobne Wiekowy moderowany katalog firm: BiuroFirm.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Kolejna idea z mojej listy - masowe sprawdzanie stron zaakceptowanych w katalogu (jedna strona na godzinę), czy odpowiadają '200'. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarcow Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Tu się przyłączam do tego pomysłu. Tylko ze to dodatkowe obciążenie serwera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) I dlatego tak jak już wielokrotnie na ten temat pisałem - to bez sensu - jest funkcja raport - prędzej czy później jakiś user i tak zaraportuje że dana strona nie działa Edytowane 19 Czerwca 2010 przez General_Depet iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 General - widzę jesteś bardzo pozytywnie nastawiony. Ihmo jak już ktoś raportuje to konkurencja. Osobiście mam tylko kilka zgłoszeń na miesiąc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Jeżeli chodzi o pingi to można iść dalej tą drogą - aby nie wysyłało zaraz po akceptacji tylko kolejkowało i wysyłało pingi z 5 minutowym odstępem. Wiem, może wymysły zajadą sharedy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocky77 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 kursor napisał(a): Dołączę się do listy życzeń/marzeń:mam wiele seokatalogów i marzy mi się panel do moderacji wszystkich moich seokatalogów z jednego miejsca. Co o tym myślicie? A może już istnieje coś takiego? ja też bym chciał, ja też ... Nowe forum w 2025 roku? Czemu nie? Presta forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 19 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Dokładnie chciałoby ok. 10 dużych graczy ale jest to technicznie niewykonalne - nie da się podpiąć aż tylu zewnętrznych baz danych iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Google jakoś sobie z tym radzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi