Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Z jakiego systemu obecnie korzysta skrypt w celu sprawdzania unikalności opisów?

Wcześniej wyczytałem, że system losuje 1 zdanie z opisu i sprawdza czy gdzieś nie jest powtórzone jednak przy tworzeniu opisu złożonego

z ok. 6 długich zdań (ok 150 znaków) (z czego każde w 8-12 wersjach) dostajemy wieeele różniących się całościowo opisów jednak pojedyncze zdania mogą się czasem w nich powtórzyć. Inaczej tworząc ok 150 opisów trzeba by było tak tworzyć aby każde zdanie było właśnie w tylu wersjach co jest raczej ciężkie do wykonania (nawet z mieszarką). Więc czy przy sprawdzaniu unikalności jest brany pod uwagę cały opis czy właśnie pojedyncze zdania które zawiera?

Więc czy przy sprawdzaniu unikalności jest brany pod uwagę cały opis czy właśnie pojedyncze zdania które zawiera?

Pojedyncze zdania czyli tekst min. 150 znaków :) - jak 1 zdanie jest za krótkie system bierze kolejne dopóki nie dostanie razem 150 znaków

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Więc czy przy sprawdzaniu unikalności jest brany pod uwagę cały opis czy właśnie pojedyncze zdania które zawiera?

Pojedyncze zdania czyli tekst min. 150 znaków :) - jak 1 zdanie jest za krótkie system bierze kolejne dopóki nie dostanie razem 150 znaków

No i to niestety jest sporym mankamentem. Wystarczy dobrze napisać pierwsze zdanie jak moderator jest niecierpliwy.

Lepiej byłoby gdyby losował dowolny fragment czy jakoś tak.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.

Powiedzmy, że mamy zdanie 120 znaków - system bierze ciąg znaków z tego zdania i kolejne 30 z następnego czy też szuka zdania co najmniej 150 znaków (od kropki do kropki)?

Jeżeli przypadek pierwszy to dobrym rozwiązaniem jest tworzenie zdań ok 90-120 znaków, wtedy nawet jeżeli w kolejnym opisie pierwsze zdanie się powtórzy, prawdopodobieństwo, że powstanie opis z takim samy pierwszym zdaniem oraz takim samym początkiem drugiego znacznie spada.

Problem leży po stronie softu generującego tekst synonimizowany ;] losowość jest strasznie mała i dla takiego programu 2 różne teksty to czasami teksty różniące się paroma wyrazami (synonimami);/ Stworzyłem niedawno tekst obsiany synonimami do bólu.. praktycznie same klamry z synonimami, a i tak mam odrzuty przy katalogowaniu, ze tekst jest nieunikalny niestety ;))) Bo pewnie właśnie dlatego spytałeś o tą funkcjonalność... ktoś Ci pewnie odrzucał wpisy, które niby pochodzą z synonimizatora (co za słowo:o) :)

Lepiej byłoby gdyby losował dowolny fragment czy jakoś tak.

Ależ losuje zdania właśnie :)

Nie wiem czy dobrze zrozumiałem.

Powiedzmy, że mamy zdanie 120 znaków - system bierze ciąg znaków z tego zdania i kolejne 30 z następnego czy też szuka zdania co najmniej 150 znaków (od kropki do kropki)?

Jeżeli przypadek pierwszy to dobrym rozwiązaniem jest tworzenie zdań ok 90-120 znaków, wtedy nawet jeżeli w kolejnym opisie pierwsze zdanie się powtórzy, prawdopodobieństwo, że powstanie opis z takim samy pierwszym zdaniem oraz takim samym początkiem drugiego znacznie spada.

Opcja nr 1 ;)

Nie ma co kombinować - system jest bardzo skuteczny :P

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@moskit

ja dopiero będę dodawać opisy, wolałem zapytać się wcześniej niż zmarnować czas ryzykując odrzucanie. Planowanie kolejności działań to podstawa:)

@General_Depet

planuje zaatakować katalogi z grupy Intelekt (tajny kod otrzymałem) i nie chcę 'podpaść' zbyt mało unikalnymi opisami (według systemu sprawdzającego) stąd pytanie jak je najlepiej wymieszać nie spędzając 2 nocek przy ich tworzeniu.

Edytowane przez Pshemyslav