Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Cóż pozycjonowaniem zajmuje się kilka lat i również rzadko mi się zdarza odpaść za nieunikalny opis. Jednak wcześniej chyba nie było katalogów sprawdzających automatycznie i drobne zmiany wystarczyły. Teraz unikalność ocenia 'maszyna' i chciałem wiedzieć co brać pod uwagę w takim przypadku. Tak na marginesie przydałby się (chyba, że już jest) skrypcik do samodzielnego sprawdzania niepowtarzalności.

Z 10 okienek na wklejenie różnych opisów, ustalana wartość zakresu sprawdzania ilości znaków w kolejności (w tym przypadku 150) i programik leci i ewentualnie zaznacza właśnie 150 znakowe fragmenty powtarzające się w opisach.

Kurde chyba się za to zabiorę:)

Dla jednego katalogu?? Nie tylko w jednym katalogu ale ogólnie sprawdzenie powtórzeń w internecie (jeżeli takie opisy będą już zaindeksowane) sprawdzacz zwróci false czyli brak możliwości dodania wpisu :)

Edytowane przez Pshemyslav

General_Depet wyjaśnił, że z opisu jest losowany ciąg 150 znaków do porównania. Dla każdego opisu następuje jedno zapytanie. Naprawdę trzeba by ostro przesadzać z ilością zapytań na raz żeby dostać bana. Przy tym sprawdzaniu raczej nie ma takiej możliwości.

Ok, czyli rozumiem, że pyta o to google, ale w takim przypadku jak pytań jest dużo naraz to chyba serwer może dostać tymczasowego bana od google ?

Spokojnie - żądanie NIE IDZIE z serwera tylko z TWOJEGO komputera a Google znakomicie rozpoznaje co jest userem a co nie :)

Zresztą dziennie moderuje kilkaset wpisów i jeszcze ani razu bana na IP za takie odpytywanie nie dostałem :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

@moskit zapomniałem że stopkę sobie niedawno nową ustawiłem

No ale ja to widzę tak, że skoro ktoś marudzi, to znaczy że jest to uciążliwe, a skoro jest uciążliwe to nie może być jedno odrzucenie na katalogowanie.

Najbardziej podczas dodawania irytuje mnie captcha. Nie można zrobić tak, że powiedzmy. Wprowadzam wszyst, potem captcha i jak jest pomyłka, drugi raz już nie muszę go wpisywać?

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Najbardziej podczas dodawania irytuje mnie captcha. Nie można zrobić tak, że powiedzmy. Wprowadzam wszyst, potem captcha i jak jest pomyłka, drugi raz już nie muszę go wpisywać?

Teoretycznie można ale raz że wymagałoby to aktualizacji którą wszyscy by u siebie wgrali (nierealne biorąc pod uwagę jak wiele jeszcze katów siedzi na 1.31) a dwa że wolałbym nie zostawiać żadnych otwartych furtek które dodawarki mogłyby wykorzystać.

Niestety podziękuj dodawarkom a raczej ich właścicielom - przypominam że jeszcze rok temu 80% SEOKatów miało wyłączoną captche (nie była potrzeba co z dzisiejszego punktu widzenia wydaje się nieprawdopodobne)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

No to inna sprawa, jeżeli idzie z lokalnego kompa :) Jednak gdybyś szybko, nawet ręcznie, na lokalnym komputerze sprawdził dużo fraz (bez robienia innej aktywności w przeglądarce) to też dostaniesz captche od google ;-)

Generale proszę o pomoc

Gdy ktoś dodaje wpis z linkiem zwrotnym nie pojawia się kod linka zwrotnego w moim jednym katalogu. W rozwijanym polu jest tylko wybierz stronę a nie ma linków wewnętrznych które zdefiniowałem w PA

proszę o pomoc

Ciekawy katalog stron seo moderowany codzienne z linkami bezpośrednimi.

Internetowa BAZA NOCLEGOWA gromadząca noclegi z całej Polski.

A w PA zaznaczyłeś na pewno że są to linki wewnętrzne ?

Tak, problem pojawia się tylko wtedy gdy ktoś dodaje stronę przez link https://domena.pl/dodaj,strone a jak wejdzie w kategorię i podkategorie i tutaj dodaje wpis to juz tego problemu nie ma :)

Ciekawy katalog stron seo moderowany codzienne z linkami bezpośrednimi.

Internetowa BAZA NOCLEGOWA gromadząca noclegi z całej Polski.

A czy przypadkiem dla tych linków nie masz wybranych konkretnych kategorii ? :)