Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie, to powinno być mniej więcej tak, że wyskakuje czerwony komunikat w PA:

"Prosimy bardzo o zaaktualizowanie skryptu do wersji 1.4"

Klikamy na to, a tam krótki opis zmian. Jest przycisk aktualizuj, klikamy na "Aktualizuj do 1.4" i robi się kopia sql (w razie czego), aktualizują się pliki seoka, struktura bazy przystosowuje się do nowej wersji, a templatka automatycznie się dostosowuje... a na koniec wielki napis "Dziękujemy! Proces zakończony sukcesem!".

Proste prawda? :D

Edytowane przez Gość

Hehe takie rzeczy tylko w erze :D

To jest właśnie największe ograniczenie skryptów webowych - każdy chce mieć piękny, niestandardowy szablon strony a aktualizator skąd niby ma wiedzieć gdzie co wstawić ? :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zauważyłem pewną zmianę przy dodawaniu stron. Do tej pory dodając stronę do katalogu wystarczyło podać tego samego maila i zgłaszana strona była przypisana do jednego konta. Nie trzeba było dodawać strony z PA. Ostatnio jest inaczej. Trzeba być zalogowanym, żeby zgłaszana strona była przypisana do konta. Samo podanie maila nie wystarcza.

Czy to jest celowa zmiana, czy może błąd?

Edytowane przez rubis

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

PS. wgrałem plik db_old i nadal nie mam polskich liter :/

To już zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl z danymi do FTPa - zaraz się tym zajmę.

Zauważyłem pewną zmianę przy dodawaniu stron. Do tej pory dodając stronę do katalogu wystarczyło podać tego samego maila i zgłaszana strona była przypisana do jednego konta. Nie trzeba było dodawać strony z PA. Ostatnio jest inaczej. Trzeba być zalogowanym, żeby zgłaszana strona była przypisana do konta. Samo podanie maila nie wystarcza.

Eeee nigdy tak nie było - strona była i jest dopisywana do konta tylko wtedy gdy dodajemy jako zalogowany użytkownik.

To w rejestracji jeśli podamy maila takiego jaki podawaliśmy wcześniej dodając strony jako Gość system automatycznie przydzieli nam wpisy.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Hehe takie rzeczy tylko w erze :)

To jest właśnie największe ograniczenie skryptów webowych - każdy chce mieć piękny, niestandardowy szablon strony a aktualizator skąd niby ma wiedzieć gdzie co wstawić ? :)

IMHO większość z tego co napisał Kukis by można wprowadzić, pozostałą by kwestia updejtowania szablonów.

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Eeee nigdy tak nie było - strona była i jest dopisywana do konta tylko wtedy gdy dodajemy jako zalogowany użytkownik.

To w rejestracji jeśli podamy maila takiego jaki podawaliśmy wcześniej dodając strony jako Gość system automatycznie przydzieli nam wpisy.

Faktycznie. Przetestowałem u siebie i rzeczywiście jest tak. Wcześniej nie zwróciłem na to uwagi.

A nie można by zrobić tak, że wystarczy podać maila i automatycznie przypisywana byłaby strona do wcześniej założonego konta? Zaoszczędziłoby to trochę czasu. A tak trzeba się za każdym razem logować.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

Nie głupi pomysł i w sumie łatwy do zrobienia - jeśli starczy czasu jeszcze dziś dorzucę tę modyfikację i jeśli ktoś będzie zainteresowany to po pliczek zapraszam wieczorkiem na kontakt@seokatalogi.pl

Właśnie przepatrzyłem swoje i chm... laohost, linuxpl, jupe leżą. Co ciekawe, na jupe pobrało PR, ale site puste, a na laohoście rano było odwrotnie, pobrało site, a PR niestety zero.

Robi się z tego problem, dla tych którzy chcą poodsiewać śmieci za pomocą płatnych wpisów i furtki dla stron z PR.

Czy nie można by było tego zrobić za pomocą javascript i przeglądarki dodającego stronę? Tzn. pobierania PR.

Albo druga furtka, czyli automatyczne odrzucanie nieunikalnych wpisów...

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Hehe nie da rady - wszelkie pretensje odnośnie banu na IP kierować do Google ;)

Jak napisałem wcześniej - szukać hostingów z unikalnymi lub najlepiej dedykowanymi IP (to nawet jest w wymogach instalacyjnych skryptu) - naprawdę warto.

Edytowane przez General_Depet