Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego za kazdym razem jak robie optymalizacje po dodaniu wpisu itd. (panel administracyjny) to pokazuje mi blednie PageRank stron umieszczonych w katalogu? Kilkadziesiat Stron ktore maja jakis tam page rank i pokazywal sie jak nalezy, teraz u mnie te strony maja Pagerank zero! Po kazdej optymalizacji do zera spadaja kolejne strony. Nie mam mowy o filtrze czy banie poniewaz strony katalogu z tymi wpisami sa w indeksie google. Moze General musi mi podeslac jakas poprawke? Czy u kogos z was wystepuje podobny problem?

Edytowane przez urlsite.eu

Czy ktos moze mi wyjasnic dlaczego za kazdym razem jak robie optymalizacje po dodaniu wpisu itd. (panel administracyjny) to pokazuje mi blednie PageRank stron umieszczonych w katalogu? Kilkadziesiat Stron ktore maja jakis tam page rank i pokazywal sie jak nalezy, teraz u mnie te strony maja Pagerank zero! Po kazdej optymalizacji do zera spadaja kolejne strony. Nie mam mowy o filtrze czy banie poniewaz strony katalogu z tymi wpisami sa w indeksie google. Moze General musi mi podeslac jakas poprawke? Czy u kogos z was wystepuje podobny problem?

Mam podobny problem - a dzięki temu, że zawracam głowę Generałowi dzień w dzień - to jeszcze trochę i będę miał SeoKata w małym paluszku.

Wszystkiemu winny ban Google na sprawdzanie PR.

PageRank stron w katalogu jest cyklicznie sprawdzany (CRON) co 14 dni.

Czyli pierwsze sprawdzanie odbywa się po dodaniu strony do katalogu i weryfikacja zasobów przeprowadzana jest systematycznie (cron) jednak nie częściej niż 14 dni na stronę.

W momencie gdy dostajesz bana - bo za dużo stron ma sprawdzany PageRank skrypt dostaje odpowiedź '0' i tyle.

Dlatego ja sam nie mogę się doczekać na proxyPHP w SeoKatalogu :0

PiVi

Specjalizacja: Budownictwo. Polecamy najtańsze Płyty PIR - Tanie Blachy i Płyty Warstwowe.
DACHY SOLARNE - Zintegrowane Dachy Fotowoltaiczne 2w1 SOLROOF

Nie mam mowy o filtrze czy banie poniewaz strony katalogu z tymi wpisami sa w indeksie google. Moze General musi mi podeslac jakas poprawke? Czy u kogos z was wystepuje podobny problem?

Eeehhh nie rozróżniasz 2 rzeczy ban na IP serwera to co innego niż typowo związany z SEO ban na domenę ^_^

Powtarzam to jak mantrę - nie chcesz mieć takich problemów zatroszcz się o hosting z unikalnym a najlepiej dedykowanym (w obie strony) IP serwera.

Proxy nic w tym względzie nie zmieni - i tak i tak trzeba będzie mieć serwer z "niezbanowanym" IP.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Czyli musze opuscic nazwe.pl a jaki hosting mi proponujesz? I jaki jest tego powod, ze tak sie stalo?

Tu nie ma co polecać bo to że w jakimś hostingu ja mam konto na maszynie z dobrym IP nie oznacza że Ty też takie konto wylosujesz. Po prostu trzeba pytać, prosić o dedykowane IP w obie strony (zarówno dla żądań przychodzących jak i wychodzących).

Najśmieszniejsze jest to że powodem bana zazwyczaj nie jest SEOKatalog ale inne strony na innych kontach ^_^

Problem serwerów shared polega na tym że każe żądanie wych. z serwera leci z TEGO SAMEGO IPka dla wszystkich kont. Wyobraź sobie teraz naszych "wspaniałych" specjalistów SEO którzy swoimi jeszcze bardziej "wspaniałymi" skryptami (np. sprawdzanie pozycji, pagerank swojego zaplecza) zajeżdżają Google z IPka który współdzieli Twoje konto hostingowe ;)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jeszcze dobrze byłoby gdyby byłą taka opcja że dla poszczególnych grup wpisów można ustawić czy anchor może być w tekście czy nie. - powtarzam, bo możliwe że zostało przeoczone.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

To już było proponowane wcześniej - póki co odłożyłem to w dalsze rejony listy życzeń bo trochę sporo przerabiania w templatce będzie z taką modyfikacją a tego nikt nie lubi.

Hehe, mam kupic pod katalog serwer dedykowany za 600 zl ( tak wyczytalem na home.pl) miesiecznie? To moja firma ma tanszy serwer bo tylko za niecale 400 zlotych rocznie. Jaka dostane rade, co mam zrobic? Czy porostu zostawic jak jest? Posiadam kilka innych serwerow w nazwie, podmienic serwery czy to nic nie da?

Edytowane przez urlsite.eu