Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Nie o to mi chodziło. Powiedzmy mam grupę wpisów płatnych i darmowych. chcę dostawać informacje jak ktoś doda płatny, żeby szybciej moderować.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Powtarzam to jak mantrę - nie chcesz mieć takich problemów zatroszcz się o hosting z unikalnym a najlepiej dedykowanym (w obie strony) IP serwera.

Proxy nic w tym względzie nie zmieni - i tak i tak trzeba będzie mieć serwer z "niezbanowanym" IP.

U siebie też zauważyłem bany Google na zapytania. Wysłałem dziś ticketa do administracji jednego z moich dedyków (jest na nim kilkadziesiąt IP) z zapytaniem o ruch wychodzący z domen. Oto odpowiedź:

"This is really something that you must change on the application/script level."

Jakieś sugestie co im odpisać? :jezyk1:

Edytowane przez salab

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Nie o to mi chodziło. Powiedzmy mam grupę wpisów płatnych i darmowych. chcę dostawać informacje jak ktoś doda płatny, żeby szybciej moderować.

W sumie dobry pomysł - dopisany do listy.

Powtarzam to jak mantrę - nie chcesz mieć takich problemów zatroszcz się o hosting z unikalnym a najlepiej dedykowanym (w obie strony) IP serwera.

Proxy nic w tym względzie nie zmieni - i tak i tak trzeba będzie mieć serwer z "niezbanowanym" IP.

U siebie też zauważyłem bany Google na zapytania. Wysłałem dziś ticketa do administracji jednego z moich dedyków (jest na nim kilkadziesiąt IP) z zapytaniem o ruch wychodzący z domen.

Coś Google musiało naprawdę mocno "przyciąć" swoje granice wytrzymałości bo u mnie na jednym VPSie też katy dostały kilkugodzinny ban na sprawdzanie PR.

Ale spokojnie - system proxy jest już gotowy, właśnie go testuję, jak wszystko dobrze pójdzie wyślę go w weekend. Dorzucę też trochę nowych user agentów.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mam pytanie dotyczące mojego katalogu ze stopki. W bazie jest wpisów 1008 - zrobiłem eksport i rzeczywiście było 1008. Ale 4 z tej adresy przekierowują na stronę główną.

https://zcg.pl/budownictwo/mieszkanie,gdynia,s,1334/

https://zcg.pl/budownictwo/naprawy,dachow,b...wieckie,s,1338/

https://zcg.pl/firmy,wg,branz/transport,warszawa,s,1332/

https://zcg.pl/sklepy,internetowe/zdrada,s,1330/

Pytanie dlaczego ? Może po prostu te katalogi zostały usunięte z katalogu i stąd przekierowanie na stronę główną. Jeżeli tak to dlaczego eksportowało mi te 4 adresy razem z działającymi wpisami ?

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

To ja mam takie pytanie - wyłączyłem możliwość dodawania stron jednak i tak ktoś jakimś cudem dodał 2 strony, które teraz widnieją w oczekujących (pomijam strony zostawione "na później").

Nie wgrywałem ostatniej aktualizacji rozsyłanej via mail - to pomoże na takie numery?

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

To ja mam takie pytanie - wyłączyłem możliwość dodawania stron jednak i tak ktoś jakimś cudem dodał 2 strony, które teraz widnieją w oczekujących (pomijam strony zostawione "na później").

Dodawarka :D

W zasadzie zostawiłem tę furtkę specjalnie żeby można było szybko i łatwo wyłapać IPki dodawarek ale jeśli Ci to przeszkadza zagadaj na kontakt@seokatalogi.pl - podeślę pliczek z dodatkową walidacją.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.