Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Mnie nie interesuje jaką zostawiłeś furtkę... moim zdaniem przez taką "furtkę" ludzie mają teraz więcej pracy bo z zamkniętych katalogów muszą usuwać spam. Jednocześnie proszę wysłać na mojego maila (tego, na który przychodzą aktualizacje) informację jak załatać tę dziurę, a najlepiej po prostu przesłać plik do podmiany.

wyciorex - te błąd nadal występuje ?

Tak - chyba wszystko działa oprócz optymalizacji bazy danych. Nie jest mi to teraz jakoś szczególnie potrzebne, zgłaszam tylko, że co jakiś (średnio długi) czas to wciskam i teraz dopiero widzę problem. Może to kwestia tego pliku co dostałem w celu pokazywania statystyk ?

ktoś zna jakąś alternatywę dla obecnego systemu do miniaturek w seoku? wiem, że jest kilka takich serwisów ale albo coś nie chcą współgrać z seokiem albo ogólnie są beee...

Swego czasu szukałem, ale... nie znalazłem niczego godnego uwagi... Wydaje mi się, że jesteśmy skazani chwilowo na STW...

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Aktualizacja do wersji 1.42 jest już dostępna z poziomu Panelu Administratora (zakładka Optymalizacja -> Sprawdź aktualizacje - tam reszta instrukcji).

Lista zmian i poprawek:

• Możliwosc ustawienia proxy posredniego i bezposredniego (wreszcie koniec problemów ze sprawdzaniem PR wpisów)

• Możliwosc resetowania głosow wybranego wpisu

• API do sprawdzania wystepowania wpisu obslugiwane przez program Miona - SprawdzaczDodania

• Usuwanie linkow zwrotnych w komentarzu

• Dodatkowa linia walidacyjna w przypadku katalogw zamknietych

• Poprawka sprawdzenia wartosci BL w Yahoo

• Kilka istotnych poprawek bezpieczenstwa

I kilkanaście innych drobnych poprawek (m.in. naprawiony problem z "obornicka" hehe).

Demo na stronie https://www.demo.seokatalogi.pl zaktualizowane (login i hasło do PA: seokatdemo)

W panelu dostępna również nowa paczka instalacyjna.

-----------

Aktualizacja jest zgodna wstecz czyli można aktualizować do 1.42 zarówno 1.0, 1.1, 1.2, 1.3, 1.31 jak i 1.4, 1.41 - mogą jednak wystąpić problemy z plikiem licencyjnym (bo w nowszych wersjach się trochę różni) więc w katalogu z paczką aktualizacyjną jest stary plik license-old.zip - proszę go w razie problemów rozpakować do includes/. Tak samo z kodowaniem bazy danych - jeśli po aktualizacji zobaczymy krzaczki na stronie to w katalogu z paczką aktualizacyjną jest stary plik db-old.zip - proszę go w razie problemów rozpakować do includes/.

Ci co posiadają przynajmniej wersję 1.4 nie muszą dokonywać ŻADNYCH zmian w templatce.

Dla tych co aktualizują starsze wersje skryptu informuję że jest trochę OBOWIĄZKOWYCH i sporo NIEOBOWIĄZKOWYCH zmian w templatce więc tych którzy używają niestandardowej templatki lub zmodyfikowali default odsyłam do pliku readme_update-polish.txt.

-----------

Przypominam że w związku ze sporą ilością zmian w templatce na https://www.seokatalogi.pl w zakładce KUP TERAZ po zalogowaniu można wykupić zlecenie aktualizacji za 50zł + VAT - to głównie dla tych którzy nie potrafią lub którym się nie chce zrobić aktualizacji samodzielnie (przy większych ilościach katalogów do aktualizacji proszę już o kontakt na kontakt@seokatalogi.pl w sprawie negocjowania lepszej ceny).

Ci co już wykupili usługę aktualizacji ale jeszcze nie mają jej wykonanej będą dziś, najpóźniej jutro mieć od razu wersje 1.42.

Uwaga - jeśli ktoś ma modyfikacje "na życzenie" NIECH W ŻADNYM WYPADKU nie wykonuje aktualizacji samodzielnie. Proszę podać dane do PA i FTPa na kontakt@seokatalogi.pl lub PW to sami zajmiemy się aktualizacją.

Kwestię konfiguracji katalogu pod PROXY opiszę niebawem na https://seokatalogi.pl/blog/

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Dlaczego moje pytanie zostało zignorowane :P ?

Usuwanie linkow zwrotnych w komentarzu

Rozumiem , że po wejściu w zakładkę: optymalziacja powinna taka opcja się znajdować ? Jeżeli tak, to ja po aktualizacji nie widzę takiej opcji.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Wykonałem aktualizację, ale nie widzę nigdzie w opcjach możliwości usunięcia linków zwrotnych w komentarzach :/ W którym miejscu taka opcja powinna się znajdować ?

Sorry nie zaważyłem Twojego pytania.

Chodzi o komentarze <!-- --> na stronach na których "rzekomo" umieszczono link zwrotny - było kilku "cwaniaków" którzy w ten sposób próbowali obejść system sprawdzający link zwrotny - od tej aktualki nie jest to już możliwe.

Do normalnych komentarzy w katalogu nie da się wstawić linków bo system wycina zarówno html jak i bbcode.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Źle zrozumiałem sformułowanie: usunięcie linków zwrotnych w komentarzach.

Myślałem, że to opcja, która usunie mi wszystkie linki w komentarzach, a dokładnie w imieniu i nazwisku. Dopiero teraz zauważyłem, że imię i nazwisko, to link do follow.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)