Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Nie bo to i tak zależy wpierw od operatora miniaturek czy zostanie odświeżona. W pliku config.php w cache-thumbs masz jednak zmienną w której możesz ustalić co ile dni miniaturki mają być "aktualizowane" tzn. pobrane na nowo od operatora :)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Można jakoś zaktualizować miniaturkę danego (nie wszystkich) wpisu jeśli są cache'owane?

Wyszukać po dacie modyfikacji na serwerze :) Robiłem tak kilka razy, chociaż można, ale szkoda czasu ;) Chyba lepiej ustawić krótszy czas do aktualizacji miniaturki w cache :)

Nie bo to i tak zależy wpierw od operatora miniaturek czy zostanie odświeżona. W pliku config.php w cache-thumbs masz jednak zmienną w której możesz ustalić co ile dni miniaturki mają być "aktualizowane" tzn. pobrane na nowo od operatora :)

Już o tym pisałem i mam inne doświadczenia: ktoś dodaje stronę, nie ma miniaturki, za chwilę, dosłownie kilka minut sprawdzam i miniaturka już jest. Dlatego kiedyś proponowałem dodanie funkcji wymuszenia ponownego odczytu i zapisu miniaturki dla danego wpisu. Wg mnie przydatna funkcja.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Już o tym pisałem i mam inne doświadczenia: ktoś dodaje stronę, nie ma miniaturki, za chwilę, dosłownie kilka minut sprawdzam i miniaturka już jest. Dlatego kiedyś proponowałem dodanie funkcji wymuszenia ponownego odczytu i zapisu miniaturki dla danego wpisu. Wg mnie przydatna funkcja.

OK - dopisane na listę.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

OK - dopisane na listę.

Ooooo, dziękuję!

Gdybyś jeszcze, wraz z kolejną aktualizacją, dorobił odłożony na później formularz kontaktowy do właściciela na stronie jego wpisu, to była by już pełnia szczęścia... :D

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Tak to zostało przesunięte z aktualki 1.4 na 1.5 już w momencie wyjścia 1.4 - to nie jest nic trudnego, po prostu nie chciałem wówczas przedłużać wyczekiwanej premiery o kolejne kilka dni.

Mam problem z wklejeniem statystyk Google do katalogu. Po zapisaniu kod jest zmieniany. W efekcie nie są liczone statystyki.

Fragment kody oryginalnego:

_gaq.push(['_setAccount',

var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s);

Wytłuszczony fragment znika po zapisaniu.

Starannie moderowany Katalog stron - PR4

Teraz-Wiedza.pl - katalog edukacyjny PR1

----> aplikacje Facebook <----

Ogłoszenia Legnica i katalog firm z Legnicy

PA -> Optymalizacja -> Sprawdź aktualizacje -> zrób aktualke do wersji 1.42 albo zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl po poprawkę dla wersji 1.4/1.41

@Generale

da się np. do sidebara wrzucić kod php. który by się łączył z inną bazą danych, niż katalogu - pobrał dane i wyświetlił?

Teraz po wrzuceniu, mam taki błąd:

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'xxx'@'localhost' (using password: NO) in xxx/public_html/includes/db.php on line 125

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in xxx/public_html/includes/db.php on line 125
Access denied for user 'xxx'@'localhost' (using password: NO)

Da się z tym coś zrobić?

Da się ale musisz najpierw zamknąć obecne połączenie mysql_close(), później zainicjować swoje połączenie z drugą bazą mysql_connect, wyświetlić to co chcesz wyświetlić a później z powrotem zainicjować połączenie do bazy SEOKata czyli wystarczy include db.php - z punktu widzenia optymalizacji bardzo nieciekawe rozwiązanie ale Twój wybór :D

Dzisiaj dokładnie w czasie moderacji miałem chwilową awarię serwera u hostingodawcy (serwer error 500). Po powrocie do stanu normalności okazało się, ze zniknęły mi wszystkie wpisy oczekujące na moderację. Jest jakaś szansa ich łatwego przywrócenia?

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Eeee nie mogły zniknąć - jeśli błąd 500 pojawił się po tym jak je zaznaczyłeś to zostały już wymoderowane czyli te zaznaczone jako Akceptuj zostały zaakaceptowane, Usuń usunięte itd.

Edytowane przez General_Depet

Nie moderuję wpisów grupowo, tylko pojedynczo. Zaznaczyłem jeden do akceptu, zaakceptowałem, nastąpiła zwiecha. Kiedy serwer wstał faktycznie ten jeden był zaakceptowany i wyświetlany, reszta zniknęła.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Niemożliwe - funkcja pojedynczej moderacji w ogóle "nie rusza" innych wpisów.

Być może nie przeliczyły się relacje (przelicz ręcznie w PA -> Optymalizacja -> Przelicz relacje) ale inne wpisy nie mogły po prostu zniknąć :)

Generale - za długo siedzę przy kompach, żebym uwierzył w określenie "niemożliwe" :) Przeliczyło - pojawiły się 2 sztuki (dodane z datą dzisiejszą), pozostałych kilkunastu brak. Nie twierdzę, że to wina skryptu - raczej sadzę, że to wina bazy na serwerze. Pytanie tylko, czy jest jakaś szansa to wygrzebać ręcznie z jakiejś kopii - jeśli mieli w miarę aktualną. Ja mam sprzed 2 tygodni, więc z mojej raczej się nie uda.