Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

No jednak musi gdyż treść reg. jest zapisana w tym pliku (a nie jest w bazie mysql)...

Nie musi, bo plik może znajdować się w innym katalogu, a nie koniecznie templates, lub treść regulaminu można by umieścić w plikach językowych.

W tym seo katalog -u nie może zabraknąć Twojej strony - www.seokatalog.pl - PR4

Zegarki szwajcarskie - Bisset - https://zegarynka.pl i Katalog firm - https://otofirmy.pl - zapraszają!

Jest w seoku możliwość ustawienia przymusowej weryfikacji email przy dodawaniu wpisu??

tzn. Ktoś dodaje wpis, następnie dostaje maila z linkiem w który musi kliknąć i dopiero wtedy trafia ten wpis do moderacji.

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Nie bo takie coś się robi z rejestracją - możesz w PA włączyć że dodawanie nowych wpisów jest tylko przez zarejestrowanych userów. Wtedy aby się zarejestrować trzeba właśnie kliknąć w link aktywacyjny w mailu.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Drobne info - do zestawu konwerterów dołączył konwerter bazy Arfoo więc jeśli ktoś jeszcze ma ochotę na migrację to zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Witam,

Mam problem z ładowaniem miniaturek z własnego serwera -

Jeśli nie włączę cache to miniaturki są pokazywane z ShrinkTheWeb.

Jeśli jednak je odpalę to mam jedynie pustą ramkę.

Widzę, że problem nie jest w ścieżkach a skrypt nie generuje mi miniaturek ? katalog /cache-thumbs/images/ zawiera jedynie error1.jpg nic ponadto.

Ma ktoś może pomysł o co może chodzić?

EDIT:

Mam też problem z funkcją logout -> nie działa. Po kliknięciu 'wyloguj się' strona zostaje przeładowana, jednak sesja użytkownika nie wygasa.

EDIT2:

Chciałbym też ustawić limit znaków w podglądzie ostatnio dodanych/zmodyfikowanych stron.

Chodzi mi o to, aby powiedzmy przy miniaturce strony był tylko fragment opisu - powiedzmy 300 znaków, reszta opisu była by dopiero dostępna po wejściu w szczegóły dodanego wpisu (tam gdzie jest PR, oceny, komentarze, słowa kluczowe i całą reszta).

EDIT3:

Katalog nie działa poprawnie w IE7 i IE8 (w ie9 problem nie występuje).

Mianowicie nie da się z poziomu strony głównej i panelu ad. zaproponować nowej witryny.

Pojawia się błąd:

URL strony jest pusty lub zbyt krótki lub brak członu "https://"

Ten problem występuje również na https://www.demo.seokatalogi.pl/

EDIT4:

Pojawia się problem przy opisywaniu szczegółów płatności (Konfiguracja -> Grupy wpisów -> edycja wybranego -> Nieobowiązkowy Opis)

Jeśli np. zrobimy odstępy pomiędzy wierszami, zapiszemy to i ponownie wejdziemy w edycję - pojawią się tagi html, jeśli ich nie usuniemy to po ponownym zapisaniu tej płatności tagi będą się zachowywać jakby były w znacznikach <code>, czyli zamiast formatować tekst, będą się w nim wyświetlać.

Edytowane przez Samoel

Zapraszam do katalogów stron: ExtremePower.pl, SpicaStar.pl oraz FirmoweDomeny.pl

Mam też problem z funkcją logout -> nie działa. Po kliknięciu 'wyloguj się' strona zostaje przeładowana, jednak sesja użytkownika nie wygasa.

Sprawdź czy jesteś dalej zalogowany, bo zazwyczaj wygląda to tak, że jesteś wylogowany, ale pozostają w menu przyciski "wyloguj" i "moje konto" - to chyba efekt działania cache

Chciałbym też ustawić limit znaków w podglądzie ostatnio dodanych/zmodyfikowanych stron...

Dobrze że mi przypomniałeś, miałem to zrobić u siebi i zapomniałem :)Opis jest na blogu Generała ;)

Katalog nie działa poprawnie w IE7 i IE8 (w ie9 problem nie występuje)...

A ten problem jest chyba znany ;) nie klikaj "enter" tylko na przycisk w formularzu

Tak sobie przeglądam katalog onetu, faktem jest że nie mamy w seoku tak głębokiej struktury kategorii, ale jedno można by zrobić - powiązane kategorie. Tzn. przy dodawaniu podkategorii była by możliwość zaznaczenia z którymi kategoriami głównymi podkategoria miała by być powiązana. W efekcie podkategoria znajdowałaby się w jednej kategorii, ale na stronach wybranych kategorii znajdowały by się linki do niej, opisane np. jako kategorie powiązane. W onecie jest to zrobione w ten sposób że na liście podkategorii, taka podkategoria ma dodatkowo @

Przydała by się poczekalnia dla wpisów nie spełniających regulaminu. Czyli ktoś dodał stronę, narobił błędów, a ja przy moderacji zaznaczam "poczekalnia" wybieram powód np - nieunikalny opis i wpis ląduje w poczekalni powiedzmy na tydzień, user dostaje maila i jeśli do tygodnia nie poprawi to wpis jest z automatu kasowany.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Gdybym nie sprawdził - to bym nie pisał o tym ;)

Nie zamyka sesji w żadnej z przeglądarek.

EDIT:

'Lokalizacja firmy na mapie:'

Od strony PA jest ok - mapka się wyświetla, jednak od strony "frontowej" katalogu wyświetla mi się jedynie szare puste okno w miejsce mapy google.

1) wprowadziłem API google w PA, nie mogę odgadnąć czy coś ja źle ustawiłem, czy jest jakaś inna przyczyna :)

2) istnieje możliwość wyłączenia tej mapki dla wpisów które nie zdeklarowały ani położenia na mapie, ani nie podały adresu i miasta?

Edytowane przez Samoel

Zapraszam do katalogów stron: ExtremePower.pl, SpicaStar.pl oraz FirmoweDomeny.pl

Przede wszystkim - problemy techniczne na kontakt@seokatalogi.pl a na forum to bardziej opinie/propozycje bo trochę mi teraz niezręcznie...

Jeśli nie włączę cache to miniaturki są pokazywane z ShrinkTheWeb.

Jeśli jednak je odpalę to mam jedynie pustą ramkę.

Pewnie masz włączoną ichnią autoryzację więc zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl po poprawkę.

EDIT:

Dane do PA i FTPa na kontakt@seokatalogi.pl - stawiam że masz jakiś biały znak w pliku językowym albo rozwalone kodowanie.

EDIT2:

Chciałbym też ustawić limit znaków w podglądzie ostatnio dodanych/zmodyfikowanych stron.

Chodzi mi o to, aby powiedzmy przy miniaturce strony był tylko fragment opisu - powiedzmy 300 znaków, reszta opisu była by dopiero dostępna po wejściu w szczegóły dodanego wpisu (tam gdzie jest PR, oceny, komentarze, słowa kluczowe i całą reszta).

https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-jak-zro...czegolow-wpisu/

EDIT3:

Katalog nie działa poprawnie w IE7 i IE8 (w ie9 problem nie występuje).

Mianowicie nie da się z poziomu strony głównej i panelu ad. zaproponować nowej witryny.

Pojawia się błąd:

URL strony jest pusty lub zbyt krótki lub brak członu "https://"

To nie problem skryptu ale przeglądarki - kombinując można to obejść > https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-dlaczeg...ak-czlonu-http/

EDIT4:

Pojawia się problem przy opisywaniu szczegółów płatności (Konfiguracja -> Grupy wpisów -> edycja wybranego -> Nieobowiązkowy Opis)

Jeśli np. zrobimy odstępy pomiędzy wierszami, zapiszemy to i ponownie wejdziemy w edycję - pojawią się tagi html, jeśli ich nie usuniemy to po ponownym zapisaniu tej płatności tagi będą się zachowywać jakby były w znacznikach <code>, czyli zamiast formatować tekst, będą się w nim wyświetlać.

Bo pewnie w templatce nie masz obsługi htmla z tego pola - jak wyżej dane do PA i FTPa - sprawdzę.

Od strony PA jest ok - mapka się wyświetla, jednak od strony "frontowej" katalogu wyświetla mi się jedynie szare puste okno w miejsce mapy google.

1) wprowadziłem API google w PA, nie mogę odgadnąć czy coś ja źle ustawiłem, czy jest jakaś inna przyczyna ;)

2) istnieje możliwość wyłączenia tej mapki dla wpisów które nie zdeklarowały ani położenia na mapie, ani nie podały adresu i miasta?

Znów pewnie coś źle skonfigurowałeś - dane do PA i FTPa

I powtarzam - z takimi sprawami to na kontakt@seokatalogi.pl - szybciej i wygodniej :)

Edytowane przez General_Depet

pyzdera przecież jest poczekalnia -> zaznacz na "później"

Tak, tylko ze brak mi automatyzacji, tzn mail z powiadomieniem i możliwość ustawienia czasu do skasowania. Oraz przerzucenia wpisu do innej grupy po edycji.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam