Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam pytanie odnośnie slidera w Seokatalogu.

W opcjach (Konfiguracja -> Grupy wpisów) widzę opcję:

Link do strony w okienku reklamowym?

Jeśli dam tam tak, to wpis znajdujący się w tej grupie pojawia się w sliderze. Ma on link bezpośredni do witryny (a nie do podstrony w katalogu z tymże wpisem). Widywałem jednak i katalogi z linkami w sliderach do podstron w katalogu.

I w związku z tym 2 pytania:

1. Jak ustawić, by były tam (w sliderze) linki do podstrony z wpisem w katalogu (a nie link bezpośredni)?

2. Czy idzie tak poustawiać w opcjach, żeby dwie grupy wpisów różniły się tylko tym, że dla jednej grupy link w sliderze jest bezpośredni do promowanej strony, a dla drugiej link jest do podstrony z wpisem w katalogu? Ale obie grupy stron wyświetlają się równocześnie w sliderze.

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Dodane:

Generał_Depet - dzięki za wyczerpujące info.

Edytowane przez ttah

Ja mam pytanko odnośnie wypłat z dotpay - kiedy one są realizowany? Jakbym dzisiaj zlecił wypłatę to z końcem miesiąca

To pytanie do DotPay - z własnego doświadczenie mogę powiedzieć że jest w tym pełna losowość - czasem wypłata jest po 2-3 dniach od dostarczenia faktury; czasem po 2-3 tygodniach a czasem po 2 miesiącach ;)

1. Jak ustawić, by były tam (w sliderze) linki do podstrony z wpisem w katalogu (a nie link bezpośredni)?

PA -> Konfiguracja -> Wygląd - na dole masz opcję jakie mają być linki.

2. Czy idzie tak poustawiać w opcjach, żeby dwie grupy wpisów różniły się tylko tym, że dla jednej grupy link w sliderze jest bezpośredni do promowanej strony, a dla drugiej link jest do podstrony z wpisem w katalogu? Ale obie grupy stron wyświetlają się równocześnie w sliderze.

Na tę chwilę linki w sliderze nie są sprzężone z konfiguracją grup wpisów ale z czasem (może już w następnej wersji) opcja ta zostanie przeniesiona do grup wpisów.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Ależ jest - można dodawać zdjęcia zarówno w opisie wpisu za pomocą bbCode jak również stworzyć dodatkowe pola formularza image w PA -> Konfiguracja -> Katalog firm

Czyli istnieje możliwość zrobienia z seokatalogu katalogu firm, gdzie przy każdej "wizytówce" będą 3-4 zdjęcia? Sorry za głupie pytanie, ale jeszcze takiego katalogu na tym skrypcie nie spotkałem. Możesz linknąć jakieś demo, lub stronę która ma to wprowadzone?

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

Nie - SEOKatalog jak sama nazwa wskazuje jest skryptem katalog stron. Moduł katalogu firm jest tu tylko dodatkiem żeby móc tworzyć katalog stron firmowych a moduł dodawania obrazka był robiony z myślą o imporcie np. logo firmy a nie tworzenia galerii.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

ShRon - kataloguje od dawna, jednak nigdy nie spotkałem się z taką modyfikację. Jednak myślę że wystarczą zdolności oraz czas, a w ciągu 2 dni będzie można uruchomić tego typu projekt - pytanie jest jedno, czy będzie to opłacalne? Może lepszym (i łatwiejszym) pomysłem będzie przeróbka jakiegoś cms - na joomli lub wordpress można znaleźć dużo takich pluginów i tematów. Wówczas łatwo zrobić stronę z prezentacją firmy + oferta.

A tak trzeźwo myśląc - od dawna nie używa się katalogów do szukania, obecnie korzystają z nich pozycjonerzy i przypadkowi użytkownicy. Więc wątpię, czy opcja dodania zdjęć kogokolwiek zainteresuje.... Najbardziej interesującą rzeczą w katalogu jest PR oraz linki. Przepraszam za tę brutalną prawdę.

Producent okien i drzwi drewnianych. Nowoczesne Okna Drewniane do domu!

ShRon - kataloguje od dawna, jednak nigdy nie spotkałem się z taką modyfikację. Jednak myślę że wystarczą zdolności oraz czas, a w ciągu 2 dni będzie można uruchomić tego typu projekt - pytanie jest jedno, czy będzie to opłacalne? Może lepszym (i łatwiejszym) pomysłem będzie przeróbka jakiegoś cms - na joomli lub wordpress można znaleźć dużo takich pluginów i tematów. Wówczas łatwo zrobić stronę z prezentacją firmy + oferta.

A tak trzeźwo myśląc - od dawna nie używa się katalogów do szukania, obecnie korzystają z nich pozycjonerzy i przypadkowi użytkownicy. Więc wątpię, czy opcja dodania zdjęć kogokolwiek zainteresuje.... Najbardziej interesującą rzeczą w katalogu jest PR oraz linki. Przepraszam za tę brutalną prawdę.

Witam....ojjoj nie przesadzaj :) nie jest tak żle z seokatalogami,dużo osób odwiedza seokatalogi :(

Pozdrawiam serdecznie..

Baza stron z wysokim  Page index Authority 41  i  Domain Authority 30
Serwis Ogłoszeń z danymi tele-adresowymi, ofertą oraz linkiem do strony!
Serdecznie Polecamy..Dodaj ogłoszenie już teraz! Nie Czekaj!

Generale: jeżeli masz wolne moce przerobowe, to chyba warto pójść w tym kierunku.

forkit: również "kataloguję od dawna" (z 10 lat), z tym że ze sporymi przerwami i amatorsko. Ostatnio powróciłem i muszę przyznać, że seokatalog ma wiele zalet dla dodającego i chyba również dla admina. Stąd też pytanie o możliwość postawienia na tym sofcie katalogu firm/produktów. Oczywiście wiem, że można przy odpowiednim nakładzie pracy zrobić coś takiego na joomli (taka była moja pierwsza myśl), czy nawet wordpressie, ale nie lubię wyważać otwartych drzwi. Myślę, że nawet teraz przy odpowiednim zaangażowaniu taki katalog, w branży o której myślę, miałby sens i byłby pożyteczny dla użytkowników. Sądzę również, że podobnych branż jest więcej.

When you dream, there are no rules - people can fly, anything can happen.

Blog o modzie męskiej - emodini.pl

To pytanie do DotPay - z własnego doświadczenie mogę powiedzieć że jest w tym pełna losowość - czasem wypłata jest po 2-3 dniach od dostarczenia faktury; czasem po 2-3 tygodniach a czasem po 2 miesiącach :(

Wiem, że do dotpay, ale chciałem zapytać praktyka :)

P.S. Mógłbyś oczyścić swoją skrzynkę.

Czy jest przewidziana prosta (automatyczna), poprawa interpunkcji?

Wystarczyłoby dodawanie spacji po takich znakach jak: kropka, wykrzyknik, znak zapytania i przecinek.

Czasem moderowanie wpisu to długotrwała męczarnia jak trzeba dostawić po 10-15 spacji...

Może uda mi się zrobić coś dobrego

;)

artur_waw - po przecinku system wstawia już spację. Nic nie stoi na przeszkodzie żeby dodać inne znaki - dopisane.

radoslaus - to już jest od wersji 1.4. PA -> Grupy wpisów -> z listy powodów wybierasz "inny" i wpisujesz co chcesz.

Podczas katalogowania spotkałem się z dziwną sytuacją, dodaję adres www.zxxx.pl ale w niektórych seokatalogach zmienia mi się na www.z.pl

Zamiast 'xxx' jest coś innego. :P

Ktoś spotkał się z takim czymś?

Edytowane przez Gość