Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie ostatnio wpisy wylatują coraz częściej za tego rodzaju kwiatki:

Firma <link>pozycjonowanie warszawa</link> to jedna z najlepszych firm w rejonie <link>warszawa pozycjonowanie</link>

W naszej ofercie znajdziecie m.in.: <link>pozycjonowanie warszawa</link>, <link>warszawa pozycjonowanie</link>, a nawet i <link>pozycjonowanie</link>

Najlepsze <link>warszawa opony</link> są gdzie? w <link>opony warszawa</link>...

W naszym <link>sklepie warszawa</link> znajdziecie m.in. <link>cement warszawa</link>, <link>warszawa cegły</link>, <link>konstrukcje stalowe warszawa</link>

Nie dałoby się tego zablokować wyrażeniami regularnymi, czy jakkolwiek inaczej? Analiza linków na podstawie słów kluczowych, albo przynajmniej sprawdzanie, czy w podlinkowanych różnych wyrażeniach link nie prowadzi do tej samej strony/podstrony.

Druga rzecz z serii pobożnych życzeń :), to brakuje mi z deka historii kasowania wpisów. W sensie jest sobie wpis z kijowym opisem lub innym rażącym błędem, mimo, iż dotyczy bardzo dobrej strony. Kasujemy, ale nie blokujemy, bo chcemy dać właścicielowi szansę na poprawę (mam miękkie serce :)). Jednak po jakimś czasie ni czorta nie wiadomo, czy kasowana strona była już zgłaszana do katalogu, czy nie była, duża ilość robi swoje i się zapomina. W przeglądarce wpisów przydałoby się np krótkie info lub inne wyróżnienie dla wpisów, które wcześniej były już zgłaszane i wywalone obojętnie z jakiego powodu. Obecnie takiej informacji nie ma i zapewne u wielu się zdarza, że dopóki co niektórych się nie bloknie, to dodają co chwilę to samo z błędami. A tak, mieliby szansę 1, max 3 (tu już szczyt szczytów, ale gdyby była informacja jeszcze ile taki wpis już był wywalany, to by było jak w niebie po zalogowaniu :)) Można by nawet iść dalej i dodać opcję, że każda strona może być zasugerowana w katalogu max ileś tam razy i to max definiowałoby się w opcjach PA.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

Było już wielokrotnie - żeby user miał okazję poprawić swój wpis musiałby go dodać jako zarejestrowany a tego nie robi nawet 10% a jeszcze mniej poprawiło by swój wpis gdyby miało taką okazję - wierz mi.

Co do historii kasowanych wpisów - nie szkoda miejsca w bazie na takie coś skoro 99% dodających i tak olewa to co do nich wysyłasz w treści powodu odrzucenia ? :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

nie miałem na myśli rejestracji, bo to faktycznie wydłuża czas dodania wpisu i szczerze, to sam też tego nie robię, ale dodanie nowego wpisu w miejsce wywalonego. Może i wygodniejsze jest zwyczajne blokowanie w takich wypadkach, ale mimo wszystko historia kasowania wydaje mi się lepszą opcją. Fakt, większość nie czyta maili, ale część jednak czyta, stara się i dopytuje, czemu, po co, dlaczego... :) Wg mnie opcja warta zachodu, nawet jeśli dotyczy 1% dobrych użytkowników spośród stada expresowych dodawarek automatycznych, półautomatycznych i ręcznych. A miejsce w bazie można łatwo na ten cel zredukować np przechowując max ileś tam dni tylko taką historię.

Zrobisz jak uważasz :)

Pozdrawiam.

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

U mnie tylko na nowym katalogu problemy - staty są sprawdzane po proxy, problem jest z ilością zainedksowanych podstron, ale jak się zapoda sprawdzanie statystyk dwukrotnie to jest ok

A tak przy okazji, przyszło mi do głowy... czy nie dałoby się zrobić tak, żeby w linkach (PA>konfiguracja>linki) można było ustawić dla linku wychodzącego kilka anchorów przydzielanych losowo, ale na stałe na konkretnych podstronach?

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

To ja może z punktu widzenia użytkownika.

Zdarzają się katalogi jakie pomimo użycia unikalnego opisu dla wpisu odrzucą dana stronę.

W takim przypadku autor strony otrzymuje zazwyczaj krótkiego maila wyglądającego tak:

Niestety przykro nam ale Twój wpis "Tu nazwa wpisu" (www.tu-adres-strony.pl) został usunięty z "Tu nazwa katalogu"

Prawdopodobna przyczyna:

brak"

Może dało by się ustawić aby w przypadku odrzucenia wpisu powędrował on na maila jego autora?

Mail o odrzuceniu wpisu mógłby wtedy wyglądać następująco:

Niestety przykro nam ale Twój wpis "Tu nazwa wpisu" (www.tu-adres-strony.pl) został usunięty z "Tu nazwa katalogu"

Prawdopodobna przyczyna:

brak

Szanując pracę autorów unikalnych opisów przesyłamy ci opis jaki przygotowałeś dla naszego katalogu:

- W tym miejscu następuje zgłaszany przez nas opis (...)"

Tracąc unikalny opis, niekiedy na 700-1000 znaków można się nieźle wkurzyć. Taka opcja była by ukłonem w kierunku dodających wpisy.

To ja może z punktu widzenia użytkownika.

Zdarzają się katalogi jakie pomimo użycia unikalnego opisu dla wpisu odrzucą dana stronę.

W takim przypadku autor strony otrzymuje zazwyczaj krótkiego maila wyglądającego tak:

Prawdopodobna przyczyna:

brak"

Może dało by się ustawić aby w przypadku odrzucenia wpisu powędrował on na maila jego autora?

Mail o odrzuceniu wpisu mógłby wtedy wyglądać następująco:

Prawdopodobna przyczyna:

brak

Szanując pracę autorów unikalnych opisów przesyłamy ci opis jaki przygotowałeś dla naszego katalogu:

- W tym miejscu następuje zgłaszany przez nas opis (...)"

Tracąc unikalny opis, niekiedy na 700-1000 znaków można się nieźle wkurzyć. Taka opcja była by ukłonem w kierunku dodających wpisy.

Jestem za, pomysł wydaje się być dobry, sam dodaje i kiedy mi ktoś odrzuci to nie wiem, który to był opis i trzeba pisać nowy

Skuteczny Katalog stron | Niezwykły katalog stron

A tak przy okazji, przyszło mi do głowy... czy nie dałoby się zrobić tak, żeby w linkach (PA>konfiguracja>linki) można było ustawić dla linku wychodzącego kilka anchorów przydzielanych losowo, ale na stałe na konkretnych podstronach?

Konfigurację losowego anchora mogę dorzucić ale wybieranie na jakiej podstronie jaki ma być to już zbyt skomplikowane :)

Dodane do listy życzeń choć i tak nie będę w stanie tego "wymusić" w aktualnych SEOKatach - każdy admin sam będzie musiał wstawić nowy klucz %description% do szablonów swoich powiadomień.

--------

Lista życzeń na kolejną wersję zamknie się pewnie pod koniec tego miesiąca - nowa aktualka raczej nie będzie duża i podyktowana jest głównie wprowadzeniem API dla seodirector.pl ale wrzucę od razu inne Wasze pomysły niewymagające dużego nakładu pracy.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.