Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

A czy da radę stworzyć jakiś automat sprawdzający niedziałające strony w katalogu? Nie znam się na kwestiach technicznych, ale myślę, że znacznie poprawiłoby to jakość seoków.

I jeszcze jedna kwestia. Mam w katalogach grupę wpisów VIP na czas 30 dni, a po niej wpisy przechodzą do grupy Premium 30. Tak się też dzieje jednak nie jest to nigdzie napisane. Przy następnej aktualizacji można liczyć na to aby w formularzu przy przywilejach było napisane do jakiej grupy przechodzi wpis po skończeniu wyróżnienia? A jeśli nie to gdzie można to edytować samemu?

Moje wartościowe katalogi, na których nie zawiedziesz się. Wpis PREMIUM do wszystkich to tylko 10,00 PLN.

Solidny katalog stron

Przedstawiam strony dla kobiet

@melodiawsieci.pl - ja sobie radzę tak: ściągam bazę, wrzucam na localhosta, odpalam xenu, a później łowię kwiatki już w docelowym katalogu za pomocą wyszukiwarki. Mozolne, ale innej opcji nie wymyśliłem jak dotąd.

Ale za to można złapać fajną domenę :D

Edyta: Ale automat odpalany cron'em, byłby całkiem na miejscu :)

Edytowane przez pyzdera

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

czy da radę coś takiego zrobić jak na poniższym obrazku w czerwonej ramce. Chodzi o pole wyboru gdzie ma się wyświetlać dany rodzaj wpisu premium? Jakbyśmy wybrali okienko reklamowe to dany rodzaj wpisu premium wyświetlałby się tylko jakbyśmy chcieli promować swoją stronę w okienku reklamowym a nie wyświetlałby się w formularzu dodawania jak są wpisy płatne ustawione

Sam nie wiem... ktoś z tego będzie korzystać ?

A czy da radę stworzyć jakiś automat sprawdzający niedziałające strony w katalogu? Nie znam się na kwestiach technicznych, ale myślę, że znacznie poprawiłoby to jakość seoków.

Było już - można jedynie sprawdzać headera strony czyli ew. błędy że "strona nie istnieje" ale przecież strona może istnieć ale być nie aktualizowana, albo templatka rozpieprzona albo pod tą domeną jest już strona o zupełnie innej tematyce - tego automat i tak nie wychwyci i pot o jest system raportowania w katalogu - prędzej czy później user i tak zgłosi że coś nie działa :D

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

czy da radę coś takiego zrobić jak na poniższym obrazku w czerwonej ramce. Chodzi o pole wyboru gdzie ma się wyświetlać dany rodzaj wpisu premium? Jakbyśmy wybrali okienko reklamowe to dany rodzaj wpisu premium wyświetlałby się tylko jakbyśmy chcieli promować swoją stronę w okienku reklamowym a nie wyświetlałby się w formularzu dodawania jak są wpisy płatne ustawione

Sam nie wiem... ktoś z tego będzie korzystać ?

To by trzeba było się zapytać, lub jakąś sondę zrobić. Wg. mnie takie coś bardzo ładnie by się wkomponowało w katalogi firm. Sam tworze jeden regionalny i mam problem bo chcę tam dać kilka rodzajów wpisów premium w formie abonamentu i reklama w okienku reklamowym za kilkadziesiąt pln by trochę raziła, a tak bym miał inny rodzaj wpisu premium dla okienka reklamowego i by to załatwiało problem. No ale wiadomo, jak nie będzie popytu to nie warto się z tym naciągać, jakoś to obejdę, chociaż nie wiem czy da rade :) .

Skuteczny Katalog stron | Niezwykły katalog stron

Mam pytanie dotyczące boxu z komentarzami. W chwili obecnej w boxie "czytaj więcej" jest w postaci linku:

https://www.d2land.org/?action=site&id=955#comment4

Jak zrobić by wyglądał w postaci przyjaznego linka do wpisu, np:

https://www.d2land.org/nr82,katalog,stron.htm

?

Pewnie odpowiedź jest w temacie, ale nie jestem w stanie tego znaleźć.

Mam nadzieję, że pomysłu jeszcze nie było. Ułatwienie dla moderatorów większej ilości katalogów.

Panel centralny, w którym można zdefiniować sobie listę katalogów wraz z hasłami dostępu do poszczególnych PA, do których przenosimy się już jednym kliknięciem.

Może udała by się opcja sprawdzenia na żądanie ilości oczekujących wpisów z podziałem na kategorie (podstawowe, płatne, premium itd).

Miłe było by pokazanie site i bl.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

No to się nie popisałem gruntowną znajomością wątku, choć staram się śledzić na bieżąco :) Musiałem przegapić - sorry.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Mam pytanie czy w SEOkatalogu można tworzyć podkategorie podkategorii :)?

Czyli np. Kategoria Polska -> Podkategoria Śląsk -> PodPodkategoria Katowice ?

Edytowane przez mmr88

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Mój seokatalog nie sprwadza PR, https://www.beek.pl/biznes-i-ekonomia/ksiegowosc,wpis,2882/ tutaj widać wpis z PR0 a strona posiada PR2. Oraz na stronie głównej katalogu nie wyświetlają sie miniaturki, korzystam z shrinktheweb i w szczegółach wpisu miniaturka się wyświetla. Szukałem rozwiązania w konfiguracji katalogu ale bez efektów.

Sklep z elementami do balustrad ze stali nierdzewnej - https://homeno.pl

Mój seokatalog nie sprwadza PR, https://www.beek.pl/biznes-i-ekonomia/ksiegowosc,wpis,2882/ tutaj widać wpis z PR0 a strona posiada PR2.

https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-dlaczeg...b-statystyk-bl/

Oraz na stronie głównej katalogu nie wyświetlają sie miniaturki, korzystam z shrinktheweb i w szczegółach wpisu miniaturka się wyświetla. Szukałem rozwiązania w konfiguracji katalogu ale bez efektów.

https://www.seokatalogi.pl/blog/faq-dlaczeg...z-shrinktheweb/

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Zauważyłem problem w katalogu z komentarzami

nie wiem czy ktoś wymyślił dodawarkę komentarzy ale:

- mam włączoną captche

- komentarz jest dodawany - "dotyczy wpisu" i tu brak danej strony

- bywają komentarze z IP 127.0.0.1 lub unknown i to mnie dziwi

Edytowane przez int24

Dodawarka z localhosta :)

Jedyne co można zmienić to validacja czy jest podane ID wpisu więc zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl

A tak w ogóle - włączyć securimage lub icaptche lub wyłączyć dodawanie adresu strony w nicku :)