Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

1.Chcę aby puste kategorie miały samo no follow ale były indeksowane, mogę wtedy wstawić taki kod ?

<? if ($_GET['action'] == 'sub' && $sub[0]['sites_active'] == 0) : ?>

<meta name="robots" content="nofollow" />

<? else : ?>

<meta name="robots" content="index,all,follow" />

<? endif; ?>

2.Jeśli do pustej kategori zostanie dodany wpis to wtedy taka kategoria wypada po za tą regułę automatycznie czy trzeba coś ręcznie zmieniać?

3.Mogę na stronie wpisu dodać dodatkowe pole input które przekierowuje na wybraną podstrone mojej domeny?

4.Jak na stronie wpisu pogrubić nazwy w liście id ?

5.Jak zablokować w podkategori -lista wpisów title aby przekierowywało na listę wpisu w katalogu a nie od razu na strone url dodaną przez użytkownika?

6.Czy można dać no index,no follow dla konkretnej wybranej grupy wpisów?

Dziękuje pozdrawiam

Edytowane przez encom

Witam,

Mam problem z wyświetlaniem kategorii w katalogu. We wpisie mam coś takiego:

Kategorie: Array

Poza tym w pasku bocznym gdzie wyświetla się wpis premium, nad pozycją wyświetla się błąd

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/cholast/domains/katalog.wroclawseo.pl/public_html/includes/template.php on line 219

I jeszcze jedna rzecz: w tytułach i opisach strony (tam gdzie w ustawieniach jest %name%) nie wyświetla się cała nazwa (kategorii, wpisu, strony...) tylko 1. litera.

Wersja katalogu jest najnowsza. Podejrzewam, że te błędy są ze sobą powiązane i wina leży chyba po stronie templatki.

Link do katalogu gdzie można zobaczyć te błędy: Katalog firm Wrocław

Prosiłbym o podpowiedź jak naprawić te błędy. Dzięki z góry

Edytowane przez sirBiLL

Witam

1.Chcę aby puste kategorie miały samo no follow ale były indeksowane, mogę wtedy wstawić taki kod ?

<? if ($_GET['action'] == 'sub' && $sub[0]['sites_active'] == 0) : ?>

<meta name="robots" content="nofollow" />

<? endif; ?>

Tak

2.Jeśli do pustej kategori zostanie dodany wpis to wtedy taka kategoria wypada po za tą regułę automatycznie czy trzeba coś ręcznie zmieniać?

Nic nie trzeba zmieniać

3.Mogę na stronie wpisu dodać dodatkowe pole input które przekierowuje na wybraną podstrone mojej domeny?

Tutaj nie rozumiem co ma z tym wspólnego pole input :)

4.Jak na stronie wpisu pogrubić nazwy w liście id ?

Też nie rozumiem o jaką listę id chodzi....

5.Jak zablokować w podkategori -lista wpisów title aby przekierowywało na listę wpisu w katalogu a nie od razu na strone url dodaną przez użytkownika?

PA -> Konfiguracja -grupy wpisów -> wyłącz preferencję że wpis ma bezpośredni link w liście wpisów

6.Czy można dać no index,no follow dla konkretnej wybranej grupy wpisów?

Można ale to będzie kombinowanie jak w punkcie nr 1.

sirBiLL - templatka nie jest dostosowana do najnowszej wersji skryptu. Odsyłam do pliku readme_update-polish.txt

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

3. Jeśli chodzi o punkt 3 to chce utworzyć dodatkowe pole w którym np będzie słowo-link "profil " po kliknięciu którego przeniesie odwiedzającego na wybraną podstronę w mojej domenie która będzie przypisana do konkretnego wpisu ?

4.Jeśli chodzi o 4 pogrubienie w liscie id to są to pola na stronie wpisu np .nazwa firmy ,telefon itp chciałbym to pogrubić.?

Jeśli chodzi o punkt 6 - jak to wykombinować? Mam wpisy które się nie nadają do katalogu ale nie chce ich wyrzucać jednocześnie do tego mi to potrzebne .Ewentualnie może idzie stworzyć dodatkową grupę wpisów (widoczną tylko dla mnie)do której taki kod no index i no follow będzie działał jak dodam wpis do niej .

7.Mam jeszcze dodatkowe pytanko czy da sie zainstalowac takie coś jak jest na tej stronie gdzie po najechaniu na wybrany dodatek /słowo wyświetla sie takie małe pole u góry

przykłąd:

https://chrome.google.com/webstore?hl=pl&category=ext

8.Czy jak zmienię grupę bezpłatną na płatną w której dodane są dodatkowe opcje to te wszystkie nowe opcje przechodzą na te wpisy z okresu kiedy zostały dodane jeszcze jako bezpłatne? bo kolor ramki przejęły z reszta opcji też tak jest?

Pozdrawiam generał i dzięki za odpowiedź

Edytowane przez encom

Hmm... Czyżby koledzy ze wschodu wypuscili jakiś modzik do postowania w seoku? Mieliście już? Bo ja pierwszy raz się spotkałem.

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Hmm... Czyżby koledzy ze wschodu wypuscili jakiś modzik do postowania w seoku? Mieliście już? Bo ja pierwszy raz się spotkałem.

Na to wygląda bo w moich katach też spamują - przełącz się na securimage lub icaptche.

3. Jeśli chodzi o punkt 3 to chce utworzyć dodatkowe pole w którym np będzie słowo-link "profil " po kliknięciu którego przeniesie odwiedzającego na wybraną podstronę w mojej domenie która będzie przypisana do konkretnego wpisu ?

Hmmm a skąd niby skrypt ma wiedzieć do jakiego wpisu przypisać jaki Twój link do podstrony ? No chyba że ręcznie będziesz to dopisywał do każdego wpisu...

4.Jeśli chodzi o 4 pogrubienie w liscie id to są to pola na stronie wpisu np .nazwa firmy ,telefon itp chciałbym to pogrubić.?

PA -> Edytor -> site.php daj kod:

<?=$site[0]['form_'.$site[0]['form'][$i]['id']];?>

w <strong> </strong>

Jeśli chodzi o punkt 6 - jak to wykombinować? Mam wpisy które się nie nadają do katalogu ale nie chce ich wyrzucać jednocześnie do tego mi to potrzebne .Ewentualnie może idzie stworzyć dodatkową grupę wpisów (widoczną tylko dla mnie)do której taki kod no index i no follow będzie działał jak dodam wpis do niej .

Musiałbyś stworzyć nową grupę wpisów - prywatną a w PA -> Edytor -> header.php dodać kod:

<? if ($site[0]['group'] == TUTAJ_ID_GRUPY) : ?>
<meta name="robots" content="nofollow,noindex" />
<? endif; ?>

Gdzie TUTAJ_ID_GRUPY znajdziesz w PA -> Konfiguracja -> Grupy wpisów

7.Mam jeszcze dodatkowe pytanko czy da sie zainstalowac takie coś jak jest na tej stronie gdzie po najechaniu na wybrany dodatek /słowo wyświetla sie takie małe pole u góry

przykłąd:

https://chrome.google.com/webstore?hl=pl&category=ext

Na pewno się da ale to już zabawa dla kogoś kto się na tym zna.

8.Czy jak zmienię grupę bezpłatną na płatną w której dodane są dodatkowe opcje to te wszystkie nowe opcje przechodzą na te wpisy z okresu kiedy zostały dodane jeszcze jako bezpłatne? bo kolor ramki przejęły z reszta opcji też tak jest?

Tak

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Na jednoliterowe nazwy i nie wyświetlanie się Kategorii podziałały operacje z pliku readme.

Jednakże nadal mam problem z błędem przy wpisach premium w pasku bocznym:

Warning: in_array() [function.in-array]: Wrong datatype for second argument in /home/cholast/domains/katalog.wroclawseo.pl/public_html/includes/template.php on line 219

To już jest w pliku nie od templaty.

219 linijka w pliku to:

if (in_array($select[$i]['group'], $link)) $select[$i]['link'] = $select[$i]['url'];

Proszę o pomoc. Dzięki z góry

Nadgraj jeszcze raz plik index.php na nowy z paczki aktualizacyjnej.

Jak nie pomoże zapraszam na kontakt@seokatalogi.pl z danymi do PA i FTPa.

Chciałem dzisiaj wprowadzić przerwę techniczną. Gdy jednak zaznaczam odpowiednią opcję w PA, nic się nie dzieje - katalog działa tak, jak działał. Co jest nie tak?

Pozdrawiam, Paweł Ryszka. Potrzebujesz copywritera? Pisz na kontakt [at] dobreteksty.pl!

Gry komputerowe - najlepsze w sieci! SEO dla początkujących - wejdź!