Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

....................

mam problem z miniaturami. Robie jeden projekt

Zakladałem konto ShrinkTheWeb

nie przyszło mi żadne potwierdzenie na maila ani link aktywacyjny,

ponowne załozenie konta w tym serwisie jest nie mozliwe bo dane sa w bazie

zalozylem inne konto ale cos sie gryzie z dresem strony

przypisalem wlasciwy adres katalogu

ale jest tam jeszcze jedno pole do wpisania adresu

Lock to Account (Allowed Referrers):

i tam adres za chelere nie chce mi chwycic

------------------------------------------------------------

Nie wiem kiedy mi odpowiedza na zgloszenie

wlasnie sie zastanawiam nad jakas alternatywa,

moze cos platnego,

polecicie mi cos atrakcyjnego?

cos co byloby warte uwagi

Jeszcze mam jedno. pytanie. Lepiej na jednym serwerze trzymać miniaturki, czy np. 5 Katalogów - 1 serwer ?

Edit:

Kolejne pytanie:

Można zaeksportować same kategorie z innego SEOKatalogu ?

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

1. Jak rozwiązujecie problem z dooblowaniem się tych samych meta title

Jeśli ktoś da ten sam tytuł (anchor) to się w tedy robią te same tytuły. 2. Czy jest jakiś sposób, np. blokowania już wykorzystanego tytułu?

A co to za problem ? :)

URLe w SEOKu i tak budowane są na IDkach więc mogą być te same tytuły.

3. Czy są jakieś próby przejścia ściągania BL i SITE z yahoo? w tym momencie chyba słabiutko już ta wyszukiwarka wskazuje?

Ale na co przejść ? :)

Przecież BLki wyciągniesz tylko z yahoo a TEN SITE który wszystkich interesuje z Googla :P

Mianowicie statystyki czy sortowanie w PA IP z ktorych jest najwiecej wpisow i szybko mozna dojsc do tego czy ktos spamuje czy nie i ewentulanie strzelic bana. Rownie dobrze możemy wspolnie wszyscy stworzyc liste adresow do zbanowania. Aby taka liste np bylo mozna zaimportowac ...

To jest ciekawy pomysł.

i tam adres za chelere nie chce mi chwycic

Tam wyżej masz pole z gwiazdką gdzie musisz wpisać wpierw swój główny adres. No i zaznacz "ptaszkiem" okienko że chcesz z tej opcji korzystać.

wlasnie sie zastanawiam nad jakas alternatywa,

moze cos platnego,

Ostatnio część osób chwaliła mi pagepeeker.com

Kiedy wyjdzie nowa wersja skryptu ?

Eeehhh przyznaje się bez bicia że ostatnio trochę leniuchowałem ale aktualka jest już na ukończeniu :)

PS. Wszystko przez bete Battlefield 3 :P

Jeszcze mam jedno. pytanie. Lepiej na jednym serwerze trzymać miniaturki, czy np. 5 Katalogów - 1 serwer ?

Jasne że najlepiej na 1 serwerze - doskonale nadają się do tego konta w OVH bez limitu transferu.

Można zaeksportować same kategorie z innego SEOKatalogu ?

PA -> Import/Export -> Export CSV

Zanim ludzie podmienia ten plik mina zapewne lata świetlne ...

Pewnie tak choć najnowsza aktualka i tak podmieni plik na nowszy więc pójdzie szybciej :)

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Mianowicie statystyki czy sortowanie w PA IP z ktorych jest najwiecej wpisow i szybko mozna dojsc do tego czy ktos spamuje czy nie i ewentulanie strzelic bana. Rownie dobrze możemy wspolnie wszyscy stworzyc liste adresow do zbanowania. Aby taka liste np bylo mozna zaimportowac ...

To jest ciekawy pomysł.

Osobiści bardzo by mnie coś takiego ucieszyło. Jak ktoś mi daje powielony opis to odrzucam i tyle, ale jak ktoś 5 raz daje to samo, to trzeba banować. A czasami się człowiek gubi/zapomina czy kiedyś tam już nie była zgłaszana dana strona. Może przy IP zgłoszenia dać jakieś pole typu "ilość zgłoszeń z IP: XX"? Wtedy w połączeniu z istniejącą już możliwością sprawdzania ile jest w bazie wpisów z danego IP, łatwo ustalić czy mamy do czynienia ze spamem/pojedynczym błędem dobrego pozycjonera czy upierdliwym gościem wciskającą jedną stronę...

Dzięki Generał.

Mam jeszcze pytanie.

Chciałbym dodać do pliku htaccess kod do blokowoania zbędnych botów, który udostępniłeś na blogu, tylko mam pytanie: Co się stanie jak zmienię adresu url na inne niż były wcześniej ustawione ? Czy wtedy wygeneruje się nowy plik .htaccess, czy po prostu zostanie scalony z poprzednim, tak aby żadna linijka nie została usunięta ? Pytam, bo często mi na WP wtyczka robi przeciwne rzeczy z plikiem htaccess i robots więc pytam żeby być pewny w 100%.

O7vVmZ7.gif

Punkty statlink.pl - dobra cena + gratis Skrypt i eBook, Blog SEO/SEM i Tatuaże na Dziarownia.pl (tatuaże)

Trochę mnie nie było, wchodzę na dwa swoje katalogi czyli dirspot.pl i webanatomy.pl a tam:
The file /home/sensej/domains/webanatomy.pl/public_html/index.php is corrupted.

Coś mnie ominęło czy to problemy z hostingiem?

Albo z hostingiem albo z Twoim komputerem - wirus, trojan lub inne świństwo.

Z paczki instalacyjnej przegraj do siebie pliki:

index.php

templates/nazwa-templatki/home.php i footer.php

admin/index.php

admin/teemplates/default/home.php i footer.php

Później oczywiście obowiązkowo zmiana danych do FTPa, programu klienta FTP, nawyków zapisywania hasła w kompie, uruchomić antywira i jak nic nie pomoże to pozostaje już tylko opierdzielić hostingodawcę :nonono:

Chciałbym dodać do pliku htaccess kod do blokowoania zbędnych botów, który udostępniłeś na blogu, tylko mam pytanie: Co się stanie jak zmienię adresu url na inne niż były wcześniej ustawione ? Czy wtedy wygeneruje się nowy plik .htaccess, czy po prostu zostanie scalony z poprzednim, tak aby żadna linijka nie została usunięta ? Pytam, bo często mi na WP wtyczka robi przeciwne rzeczy z plikiem htaccess i robots więc pytam żeby być pewny w 100%.

Za każdym razem po edycji w PA -> Konfiguracja -> Adresy URL będziesz musiał ręcznie na nowo dopisać te linijki dlatego najlepiej jest zrobić konfigurację URLi raz a porządnie na samym początku.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

A dałoby radę jakoś szybciej zaimportować podkategorie, niż jak miałbym miał to robić masowo ? Bo tak to muszę do każdej kategorii wejść i wkleić podkategorie.

Póki co na razie myślę o zaimportowaniu bazy danych i usunięciu wpisów.

Edytowane przez arve_lek

O7vVmZ7.gif