Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

1. Nie - SEOKatalog ma na sztywno ustawiona strukturę Kategoria -> Podkategoria -> Wpis. Ograniczenie z otwartego mini którego dziś trochę żałuję ale ma też swoje dobre strony o których piałem wielokrotnie wcześniej.

2. Oczywiście - wystarczy przenieść w PA -> Edytor -> home.php kod:

<script type="text/javascript">
	 $(document).ready(function(){
		$('a[href="#"]').click(function(){
		   $('#tags').attr('innerHTML','<div class="loading"></div>');
		   $('#tags').load('index.php?action=tags&id='+$(this).attr('id'));
		   return false;
		});
	 });
	 </script>
<? if ($GLOBALS['cfg']['tag'] != '0') : ?>		 
	 <h3><a style="font-weight:bold;" href="#" title="<?=$GLOBALS['lang'][27];?>"><?=$GLOBALS['lang'][28];?></a>: <span style="padding-left:10px;"><?=alphabet_tags(' · ');?></span></h3>
	 <div id="tags">
		<?=global_tags('color', array('#FFFFFF'), ', ');?>
	 </div>
<? endif; ?>

Do wybranego miejsca w PA -> Edytor -> sidebar.php

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

chodzi Ci o to żeby zablokować możliwość dodania subdomen będącnych podstronami domeny która już widnieje w katalogu ? Jeśli tak to uważam pomysł za bardzo dobry bo też ostatnio u siebie w katach zaobserwowałem taką patologię.

no też, ale bardziej mi chodziło o możliwość blokowania subdomen domeny, której to inne subdomeny znajdują się już w blokowanych. Bo sama domena główna czasem jest ok, ale jej subdomeny się zupełnie nie nadają. W sumie jak zwał tak zwał, wiesz o co chodzi :P Patologia, dobre określenie :)

Moje staruszki po liftingu, darmowe, zgodne z wytycznymi G, responsywne!

Katalog stron firm Zorb -/- Katalog sklepów Świat Zakupów -/- Katalog firm ProBi. PS Nie łatwo się dodać. ;)

A jeśli lubisz technologię, zwłaszcza bezzałogowce, to w wolnej chwili zajrzyj na InfoDron - info.dron.pl

@UP - Jestem za! Ostatnio widzę jest moda żeby (będzie przykład) lodziarnie dla każdego smaku lodów robiły wizytówki na subdomenach... Zatem takie opcje by były przydatne:

• Blokowanie dodawania subdomen w ogóle - Np. dla katalogu firm (co to za firma która stawia stronę na subdomenie firmy SEO),
  • blokowanie dodawania subdomen domen reginalnych, funkcjonalnych i innych tego typu,
  • blokowanie dodawania subdomen domen głównych dodanych już do katalogu, albo np. limit ilości subdomen dla danej domeny.

Może warto przemyśleć jeszcze takie zmiany:

• blokada umieszczania w tytule wpisu więcej niż jednego przecinka, oraz ciągów znaków typu ".::" i innych tego typu,
  • do automatycznego dodawania spacji po znakach interpunkcyjnych, dodałbym automatyczne kasowanie spacji przez nimi ;) i być może warto by pomyśleć jak zadziała to dla sytuacji ".pl" ".com.pl" itd. Choć pewnie General już o tym pomyślał,
  • blokada dodawania adresów url z których jest przekierowanie na inną domenę. Można pozwolić na przekierowanie w obrębie domeny - bo czasami automatycznie przekierowuje np. do wersji językowej,
  • automatyczna dezaktywacja stron w katalogu które przekierowują do innego adresu, albo które nie działają,
  • opcja dodawania strony z użyciem tylko adresu e-mail w dodawanej domenie.

I jeszcze pytanko: Jest blokada dla dodawania kolejny raz tego samego url do katalogu - to standard i oczywistość, ale czy można zrobić taką blokadę dla:

• pola "tytuł wpisu" - przykładowo tworzę katalog firm i zamieniam "tytułu wpisu" na nazwę firmy z wymogiem unikalności,
  • dla dowolnego pola z niestandardowych - katalog firm - REGON (tutaj nawet byłby wskazany walidator :D).

Edytowane przez pyzdera

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Mam do postawienia 8 seokatów, czekam z tym od miesiąca na wyjście v1,5. Czekać dalej czy zlecać robienie layów pod v1,4 i przerabiać? Nie chciałbym się wstrzelić ze zleceniem layów na chwilę przed wyjściem v1,5 :)

Web Systems: strony www, ecommerce, integracje, marketing internetowy...

Skoro LEJDIS mogły mieć sylwestra w pazdzierniku, tak i generał może mieć gwiazdkę w czerwcu :jezyk1:

designgraf o ile mnie pamięć nie myli to sylwka miały w czerwcu :)

Swoją drogą też nie mogę się doczekać nowej wersji.

Darmowy katalog stron internetowych Katalog stron - Jogurcik

Chyba znalazłem buga - jeżeli podkategoria jest na ł, np. Łódź, to Ł występuję po Ż

p.s. przerabiał ktoś Seokatalog na katalog firm bez konieczności podawania adresu URL?

Investkredit.pl - gdy szukasz pośrednika finansowego lub Investto.pl - kredyty masz firmę i myślisz o leasingu albo Banki.co.pl - gdy akurat jesteś w Trójmieście.

Nie wiem czy ktoś już wspominał i być może jest to już poprawione ale jest temat z dostosowaniem skryptu do PHP 5.3.0. Jak jest to poprawione to nie było tematu a jak nie to zwracam uwagę szczególnie na zmianę funkcji !eregi na !preg_match. Skrypt pod PHP 5.3.0 może się nie posypie ale wyskoczą błędy np www.katalogjezykowy.pl

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

A ja mam pytanie czy dużym problemem byłoby sprawienie, żeby system do sprawdzenia backlinków brał też pod uwagę czy więcej linków prowadzi do strony z adresem z www czy bez www. Przykładowo, przewychwyciłem domenę, która była pozycjonowana bez WWW, a ja preferuję z :P W związku z tym trace możliwość zaprezentowania fajnych statystyk. Miło byłoby to jakoś pogodzić ^_^

Jam jest Zbygniew.

a ja mam tez takie pytanie odnośnie seokatalogów. Może ktoś miał podobny problem albo ew będzie w stanie pomoc? :))

Otóż w google webmaster tools - mamy nową wersję (nie wiem gdzie można zgłosić aktualizację map stron tak jak to bylo kiedyś na wierzchu, a teraz tego nie widzę) - zmierzając do prawdziwego problemu... w GWT pojawia mi sie 1300 błędów indexowania ;/ nie wiem kompletnie dlaczego??

załączam screeny:

a.jpg

a2.jpg

Duże zmiany...