Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Miałem ten sam problem. Nic nie zmieniałem, a takich linków pojawiło się kilka tyś. Generał zaradził, oto kod dodany do .htaccess, który przekierowywał te błędne adresy do strony głównej, po jakimś czasie zostały one wyindeksowane.

RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
RewriteCond %{REQUEST_URI} !(.*)/$
RewriteRule ^(.*)$ https://%{HTTP_HOST}/ [L,R=301]

A jak zminic żeby przed tytulem wpisu nie bylo pierwszych liter tytułu wpisu? Mam rownież problem z PR stron statystyka wszedzie pokazuje 0 odswieżam moj katalog bo troche go zaniedbalem.

Edit:

Statystyki PR juz działaja dalej nie wiem jak z z tym tytulem wpisow i zauwazylem że zamiast kategori wpisu wyswietla sie array.

Edytowane przez Radw

Asenizacja - wywóz szamba Szczecin

Pa -> Ustawienia główne-> Prawa użytkowników -> Nowe podkategorie

bo dla mnie wyglada to na to samo , tylko tyle ze w tej drugiej opcji jest mozliwosc sugerowania

czy te opcje sie wykluczaja jakos, bo za bardzo nie rozumiem

Ajj pomyliłem się Tobie chodziło o podstrony a nie podkategorie - sorry ;)

Dodawanie podstron to możliwość dodawania stron pod adresami sugerującymi podstrony np. https://www.seokatalogi.pl/regulamin/

Wyłączenie tej opcji spowoduje że dodać można jedynie domeny i subdomeny czyli: https://www.seokatalogi.pl

---------

Dodawanie podkategorii to możliwość tworzenia nowych podkategorii w kategoriach głównych.

Czy istnieje możliwość nadania praw do dowanania podstron tylko konkretnej grupie użytkowników, zauważyłem że można to zrobić w Ustawieniach głównych tak jak napisałeś,ale tutaj można sprawić iż podstrony mogą dodawać wszyscy albo nikt, a ja bym chciał nadać prawa dodawania podstron tylko konkretnej grupie. Szukałem tego w Konfiguracja > Grupy wpisów i tam wyegzekwować by tylko jedna grupa mogła dodawać podstrony ale również nic z tego nie wynikło. Czy wiesz może czy taka operacja jest możliwa?? pozdrawiam

Kurczę, na kilku Seokach mam trojany w katalogu js. Miał ktoś taki przypadek? Czy można po prostu podmienić pliki z backupu, albo oryginalne?

Nie wiem, czy to błąd po stronie serwera (dziura w jakimś skrypcie) czy może seokatalog wymaga aktualizacji?

Potrzebna każdemu dziecku na PiO- Wyprawka dla noworodka- kosmetyki i meble dla dziecka

Co się dzieje z Generałem ? Ostani jego post jest z: 20.01.12 - 13:13

Sorry za brak odpowiedzi ale jakieś choróbsko mnie dorwało i działam na zwolnionych obrotach tzn. ograniczam się do supportu na kontakt@seokatalogi.pl

Nie wiem czy ktoś już wspominał i być może jest to już poprawione ale jest temat z dostosowaniem skryptu do PHP 5.3.0. Jak jest to poprawione to nie było tematu a jak nie to zwracam uwagę szczególnie na zmianę funkcji !eregi na !preg_match. Skrypt pod PHP 5.3.0 może się nie posypie ale wyskoczą błędy np www.katalogjezykowy.pl

Wersja 1.4 jest już dostosowana do PHP 5.3. Po aktualizacji trzeba jeszcze zmienić ew. pliki templatki - czyli pozamienić wszystkie eregi na preg_match

A ja mam pytanie czy dużym problemem byłoby sprawienie, żeby system do sprawdzenia backlinków brał też pod uwagę czy więcej linków prowadzi do strony z adresem z www czy bez www. Przykładowo, przewychwyciłem domenę, która była pozycjonowana bez WWW, a ja preferuję z :rolleyes: W związku z tym trace możliwość zaprezentowania fajnych statystyk. Miło byłoby to jakoś pogodzić ;)

To jest już chyba sztuka dla sztuki :)

A jak zminic żeby przed tytulem wpisu nie bylo pierwszych liter tytułu wpisu? [...] i zauwazylem że zamiast kategori wpisu wyswietla sie array.

Odsyłam do wprowadzenia obowiązkowych zmian opisanych pliku readme_update-polish.txt po aktualizacji skryptu. Plik dostępny w paczce aktualizacyjnej.

Czy istnieje możliwość nadania praw do dowanania podstron tylko konkretnej grupie użytkowników, zauważyłem że można to zrobić w Ustawieniach głównych tak jak napisałeś,ale tutaj można sprawić iż podstrony mogą dodawać wszyscy albo nikt, a ja bym chciał nadać prawa dodawania podstron tylko konkretnej grupie. Szukałem tego w Konfiguracja > Grupy wpisów i tam wyegzekwować by tylko jedna grupa mogła dodawać podstrony ale również nic z tego nie wynikło. Czy wiesz może czy taka operacja jest możliwa?? pozdrawiam

Nie - ta opcja jest globalna dla całego katalogu.

Kurczę, na kilku Seokach mam trojany w katalogu js. Miał ktoś taki przypadek? Czy można po prostu podmienić pliki z backupu, albo oryginalne?

Nie wiem, czy to błąd po stronie serwera (dziura w jakimś skrypcie) czy może seokatalog wymaga aktualizacji?

Było już. Antywir w ruch, zmiana haseł do FTPa, ew. pytanie do hostingowcy czym im coś nie wyciekło.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Kiedyś to było chyba poruszane. Byłaby taka możliwość żeby sposób akceptacji wpisów był zależny od grupy użytkowników. Powiedzmy jeżeli dodaję ja jako admin czy też na tajnym kodzie to wpis automatycznie się akceptuje a jeżeli ktoś dodaje np. na innym kodzie lub koncie to wóczas musi czekać na moderacje.

Pomóż mojej córce - 1% z podatku dla Oli. Wypełniając PIT wpisz w rubryki:

KRS: 0000050135 CEL SZCZEGÓŁOWY: BORI Ola na Fecebooku

Heh!

Postawiłem swoje pierwsze trzy SEOki i mam problem z podpięciem miniaturek na swój serwer. Co źle robię?

- Używać miniaturek? Inny.

- URL miniaturki: https://www.rzeczoznawcy.ws/cache-thumbs/thumbs.php?url=

- Cache miniaturek? Tak

- URL do cache: https://www.rzeczoznawcy.ws/cache-thumbs/thumbs.php?url=

- Unikalny kod (hash): xxxxxx

W pliku: cache-thumbs/config.php

Ustawiam:

'cache_dir' => 'images/', //sciezka do plikow gdzie bedzie cache miniaturek

'code' => 'xxxxxx', //twoj unikalny kod - musi byc identyczny z tym ktory podales w PA

'cache_time' => '7', //co ile dni cache ma byc aktualizowany

'cache_file' => 'jpg', //rozszerzenie plikow

'get' => '1' //typ polaczen: 1 - file_get.., 2 - curl, 3 - fopen

Na miniaturach pojawia mi się: Zły kod w pliku config.php

:D