Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem tylko że jest tam jakiś kod javascript do którego należy dodać 2 zmienne - jedna od Miasta, druga od ulicy i tutaj mogę Ci powiedzieć CO TAM musisz wstawić - wystarczy że powiesz mi jakie ID mają u Ciebie te 2 pola (można sprawdzić w PA -> Konfiguracja -> Katalog firm).

Ulica - ID4

Miasto - ID2

mam taki kod

<script type="text/javascript"> 
		  function mapaStart()
		  {
			var geo = new GClientGeocoder();
			var adress = 'Łódź, ul. Legionów';
			geo.getLatLng(adress,function(punkt)
			{
					if (!punkt)
					{
							document.getElementById("map").innerHTML = '<center>Nie znaleziono adresu!</center>';
					}
					else
					{
							if (GBrowserIsCompatible())
							{
									var mapa = new GMap2(document.getElementById("map"));
									mapa.addControl(new GSmallMapControl());
									mapa.setCenter(punkt, 15);
									var marker = new GMarker(punkt,{title: adress,clickable: false});
									mapa.addOverlay(marker);
							}
					}
			});
		  }
	</script>

logo.png

A może licznik znaków przy słowach kluczowych ?

Zobaczę jak bardzo obciąży to formularz - jak będzie ok to wstawię.

Ulica - ID4

Miasto - ID2

Czyli wystarczy że wstawisz:

var adress = '<?=$site[0]['form_2'];?>, ul. <?=$site[0]['form_4'];?>';

:)

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

No kurde jestem szczerze wdzięczny działa świetnie :)

jeśli chcesz wyśle cały kod na pw i będziesz mógł dodac to do wersji 1.4 bez straty czasu

inna sprawa czy idzie ustawic tak aby mapa była wyświetlana tylko dla wpisów premium ?

i tak z ciekawości stron do przeglądania jest strasznie dużo, może już czas na własne forum ;P

logo.png

Do zmian proponowalbym jeszcze aby zmiana langu zmieniala rowniez jezyk w powiadomieniach email + mozliwosc dodania kolejnych walut w platnosciach, przydatne dla katalogow uk/usa

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

inna sprawa czy idzie ustawic tak aby mapa była wyświetlana tylko dla wpisów premium ?

Opatrz kod mapki <? if ($site[0]['premium'] == 1) : ?> [tutaj kod] <? endif; ?>

i tak z ciekawości stron do przeglądania jest strasznie dużo, może już czas na własne forum ;P

Pisać w tej sprawie do administratorów PiO, namawiać, grozić jeśli podziała bo mnie się nie udało :)

mam prośbę o pomoc w modyfikacji boxu 'najlepiej ocenione' strony. Jak zrobić, żeby w boxie 'najlepiej ocenione' były wyświetlane 'wylosowane strony'?

Póki co podesłać mi swój plik includes/box.php

W 1.4 będzie taka opcja z poziomu PA

Do zmian proponowalbym jeszcze aby zmiana langu zmieniala rowniez jezyk w powiadomieniach email

Możesz zmienić język powiadomień w PA -> Konfiguracja -> Powiadomienia E-Mail ale Tobie pewnie chodzi o to że ak ktoś sobie przełączy na EN to dostanie powiadomienie w EN - niestety SEOKatalog nie służy do stawiania katalogów multijęzycznych a jedynie umożliwia postawienie katalogu w innym języku niż polski.

+ mozliwosc dodania kolejnych walut w platnosciach, przydatne dla katalogow uk/usa

A to jak najbardziej możesz zrobić w płatnościach PayPal - tam możesz wpisać odpowiadającą Ci walutę. W płatnościach kodami jednorazowymi to już jest kwestia samego operatora - nie skryptu.

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Jeśli chodzi o mapy, to akurat myślałem o troszkę bardziej skomplikowanej wersji, czyli tej którą można spotkać na portalach z ogłoszeniami o sprzedaży nieruchomości, tj - możesz ręcznie zaznaczyć punkt na mapie, no i było to raczej do dalszej przyszłości, czyli przekształceniu SeoKatalogu w mini portalik z ogłoszeniami. Bo kiedyś o tym wspominałeś :) - o ile mnie fantazja nie ponosi... Ewentualnie kiedy można się spodziewać tej wersji?

Oczywiście wersja z podstawianiem adresu jest zdecydowanie lepsza do katalogu firm i prościejsza.

Właśnie, a'propos katalogu firm - mam prośbę o opcję pozwalającą dodać firmę bez adresu strony www. Nie każda firma musi mieć stronę, a każda mogła by się dodać do katalogu.

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Właśnie, a'propos katalogu firm - mam prośbę o opcję pozwalającą dodać firmę bez adresu strony www. Nie każda firma musi mieć stronę, a każda mogła by się dodać do katalogu.

Już o tym wspominałem - to są plany na wersje 1.5

A jakby tak standardowy wygląd dopasować do większej rozdzielczości monitora? Przecież każdy, kto robi poważniejsze zmiany w katalogu to to zmienia, a kto robi tylko kosmetyczne zmiany (tak jak ja) niestety zostaje z małą stronką na środku monitora...

Moderowany katalog stron ogrodniczych - Zapraszam do wpisów branżowych stron (na moderację trzeba się sporo naczekać ale warto)

A jakby tak standardowy wygląd dopasować do większej rozdzielczości monitora? Przecież każdy, kto robi poważniejsze zmiany w katalogu to to zmienia, a kto robi tylko kosmetyczne zmiany (tak jak ja) niestety zostaje z małą stronką na środku monitora...

Ja jestem programistą - nie grafikiem :wow:

Templatka to jest indywidualna sprawa każdego katalogu.

Jest już kilka osób zajmujących się tworzeniem templatek do SEOKa - można też samemu stworzyć coś fajnego :)

Edytowane przez General_Depet

Witam. W edytorze zmieniłem w pliku footer.php datę z 2009 na 2010 mimo wszystko na stronie nie wyświetla się nowa data. Czy zapomniałem czegoś wyczyścić?

Sprawa druga. W boksach reklamowych chciałbym umieścić reklamy tradedoubler. Wymaga to w sekcji <head> ...... </head> umieszczenia kodu weryfikacyjnego typu <!-- TradeDoubler site verification 17...82 -->. Uczyniłem tak w pliku header.php jednak nie jest to potem widziane w kodzie.

Robił już ktoś podobne akcje i jak je rozwiązał? Dzięki.

Odwiedź nowy seokatalog oraz internetowy katalog stron www.

Witam. W edytorze zmieniłem w pliku footer.php datę z 2009 na 2010 mimo wszystko na stronie nie wyświetla się nowa data. Czy zapomniałem czegoś wyczyścić?

Być może masz włączony cache i jeszcze się nie odświeżyło (odśwież ręcznie w PA -> Optymalizacja) albo używasz niestandardowej templatki a w plikach masz odwołanie do pliku footer.php z defaultu.

Sprawa druga. W boksach reklamowych chciałbym umieścić reklamy tradedoubler. Wymaga to w sekcji <head> ...... </head> umieszczenia kodu weryfikacyjnego typu <!-- TradeDoubler site verification 17...82 -->. Uczyniłem tak w pliku header.php jednak nie jest to potem widziane w kodzie.

Identycznie jak wyżej

Edytowane przez General_Depet

Tak jak mówisz mam inną templatkę, a dokładniej o innej nazwie niż "default" (zawsze to trochę unikalności kodu/ścieżek od innych katalogów). Mój katalog to https://www.seokatalog.net

Funkcji Cache nie włączałem.

Czyli powinienem zmienić nazwę mojego katalogu w templates na default lub w każdym pliku .php w kodzie zamienić w ścieżkach z default na nazwę mojego katalogu z templatką ?

Ciut to dziwne bo przecież obrazki wyświetlają się prawidłowo.

A może jeszcze jakieś wyjście ?

Edytowane przez mawek

Odwiedź nowy seokatalog oraz internetowy katalog stron www.

w każdym pliku .php w kodzie zamienić w ścieżkach z default na nazwę mojego katalogu z templatką ?

Dokładnie - w każdym pliku templatki musisz zmienić w ścieżce nazwę katalogu z templatką z default na tą swoją.