Skocz do zawartości

[startup] SEOKatalog

Rekomendowane odpowiedzi

Z wprowadzenia sugestii 1 i 2 bardzo się cieszę.

Przełącz ją na prywatną - wtedy użytkownicy nie będą mogli z niej skorzystać.

Fakt, tutaj dałem ciała - wszystko stoi dokładnie opisane w zakładce... Za krótko się jeszcze miałem okazję poprzyglądać.

Shared (a to na nich stoi 99% katów) i tak nie przepuści Ci dziennie więcej niż kilkaset maili więc to jest bariera techniczna której nie da się przeskoczyć. Wzamian masz opcję exportu maili w PA -> Import/Export -> Export CSV i później możesz wysłać newsletter narzędziem do tego dedykowanym.

To już wcześniej doczytałem i wiedziałem o tej opcji. Chodzi mi o sytuację, kiedy chce się wysłać prostą informację tekstową od admina do niewielkiej grupy np. z podkategorii (załóżmy do 100 odbiorców). Możliwość wysłania takiego mailingu byłaby ułatwieniem i oszczędnością czasu na zabawy z eksportami, importami, ustawianiem mailingu i innymi cudami.

5. Opcja wyświetlania komunikatu od administratora na stronie (np. w formie scrolla), w którym może on poinformować użytkowników o jakimś bieżącym wydarzeniu.
PA -> Edytorek i możesz coś wpisać :D

Trochę szkoda czasu żebym robił do tego specjalny interfejs.

A tu bym polemizował. Po pierwsze - nie wszyscy mogą mieć do tego umiejętności czy chęć eksperymentowania.

Po drugie - co prawda nie wiem jeszcze jak wygląda aktualizacja, ale podejrzewam, że nadpisuje pliki. Łatwiej byłoby mieć taką opcję w standardzie niż pamiętać, żeby coś tam od ręki dopisywać w nowych plikach.

Doprecyzowuję - chodzi mi raczej o taki scroll "zewnętrzny" niezależny od struktury kodu strony.

A opcja bieżącej informacji wydaje mi się dosyć istotna.

Edytowane przez Styx

Wiązanie krawatów, tańce murzyńskie, wizytówki, reklamy i inne akrobacje.

Dobre strony, unikalny opis? Moderowany katalog stron i Katalog stron www - pisz po darmowe kody. Sklepy internetowe, handel: katalog askway.biz.

Dziwna przypadłość... Dodałem nowe płatne grupy wpisów, w jednej zaznaczyłem że wpis ma się pojawić w okienku reklamowym, a w drugiej nie. No i wchodząc do podstrony gdzie mogę dodać swoją stronę do promowanych przez link w okienku reklamowym jest wszystko ok, ale kiedy to zrobię przez link bezpośrednio na stronie wpisu (samo wypełnia się ID wpisu) to mam do wyboru oba płatne typy :)

General, nie zmieniałem Twoich danych do logowania, link do katalogu w stopce.

A przy okazji, dzięki za pomoc w temacie z działu dla początkujących - jak widzisz zakumałem o co biega :P

Whitepress - Liczy się tylko content marketing

Biznes-Host - serwery które polecam

Hmm u mnie jest dalej jedno do wyboru - Wpis premium GOLD; być może jesteś zalogowany i system pobiera do wyboru jeszcze jakieś "prywatne" grupy...

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

Nie nie, w tym momencie wpis Basic (czyli ten drugi) jest ustawiony jako prywatny. Ale próbowałem z czyszczeniem cache, wylogowaniem itd. Stąd moje zdziwienie...

Edit:Identyczny efekt mam na localhoście z standardową skórką

Edit: No i tosamo mam już na demo

https://www.demo.seokatalogi.pl/

Edytowane przez pyzdera

Hmm ale u mnie nadal wyświetla się do wyboru TYLKO jedna możliwość - patrz screen:

wyrnijwpisot2katalogdob.th.png

więc w czym problem ?

Pamiętaj że na podstronie premium_box wyświetlą się do wyboru wszystkie grupy które mają opcje okienka na TAK a w oknie samego premium wszystkie PŁATNE GRUPY bez znaczenia czy z okienkiem czy bez.

Edytowane przez General_Depet

iDir - skrypt na katalog stron lub firm - następca projektu SEOKatalog, dostosowany do dzisiejszych standardów, w pełni responsywny, na nowoczesnym frameworku.

no nie zdążyłem z edycją.

Zmieniłem ustawienia wpisów na takie jak u mnie na zobacz demo żeby uzyskać efekt musisz wejść przez link na stronie wpisu "Wyróżnij ten wpis - bądź widoczny w katalogu!"

edit:

Pamiętaj że na podstronie premium_box wyświetlą się do wyboru wszystkie grupy które mają opcje okienka na TAK a w oknie samego premium wszystkie PŁATNE GRUPY bez znaczenia czy z okienkiem czy bez.

ale to trochę bez sensu, skoro np płatny wpis nie daje żadnego wyróżnienia, a tylko możliwość dodania strony do katalogu.

Edytowane przez pyzdera

Przeczytaj końcówkę mojego ostatniego postu to chyba wszystkie wyjaśnia smile.gif

Tak, teraz rozumiem, zatem żeby było ok, muszę dać jakieś wyróżnienie dla płatnego wpisu :) ale jak pisałem powyżej to trochę bez sensu

ale to trochę bez sensu, skoro np płatny wpis nie daje żadnego wyróżnienia, a tylko możliwość dodania strony do katalogu.

Ma sens ponieważ niektóre płatne wpisy są na okres czasowy - powiedzmy 30 dni - wtedy właściciel musi wejść np. w premium i przedłużyć wpis.

Edytowane przez General_Depet

No i fajnie, ale jak w takim razie zrobić stricte płatny katalog? Wpis podstawowy bez żadnych wyróżnień i bez limitu czasowego ale płatny... No i będzie się pojawiał w opcjach wyróżnienia wpisu.

Fakt - poprawię to w 1.4 :)

Oki, dzięki.

Zatem na razie u mnie wpis "bejzik" jest wyróżniony kolorową ramką :)

Tak poza tym, to ciekaw jestem czy to ma sens, ale mam nadzieję że 1,22PLN nie zniechęci, a jednocześnie da na tyle do myślenia, żeby nie dodawać śmieci i śmieciowych opisów.

Hi hej!

Ja też mam pytanie a raczej grubsza sprawę odnośnie SEOKatalogu.

Czy da się zrobić tak, aby wpisy przyjmowane do jednej kategorii były płatne, a do pozostałych darmowe?

Mhm... tęskniłem?

Jeżeli szukasz kogoś, kto zrobi profesjonalne zdjęcia, to zapraszam! Fotografia Produktowa - klik klik!